دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
17 مهر 1397 - 21:08
آنا گزارش می‌دهد؛

تناقض با ماهیت وجودی/ چرا منافقین از لیست گروه‌های تروریستی خارج شد؟

سازمانی که برای مبارزه با غولی به نام امپریالیسم جهانی تأسیس شده بود، حالا به جاده صاف‌کنی برای این غول تبدیل شده است.
کد خبر : 316902
منافقین.jpg

گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا - محمدحسین لطف‌الهی؛ سازمان مجاهدین خلق در دهه 40 شمسی توسط سه جوان به نام‌های سعید محسن، عبدالرضا نیک‌بین و محمد حنیف‌نژاد با هدف مبارزه مسلحانه با استبداد شاه و امپریالیسم جهانی تأسیس شد. نگاه مؤسسان این گروه به امپریالیسم در ابتدا این‌گونه بود که در اولین جزوه منتشرشده از این سازمان به نام «مبارزه چیست؟» امپریالیسم به‌عنوان سد راه تکامل بشر معرفی می‌شود.


شروع سیر تحول بنیادین؛ از تقی شهرام تا رجوی


دهه 50 شمسی مصادف با آغاز روند تغییرات بنیادین در سازمان مجاهدین خلق بود. اعضای مؤسس و مرکزیت این سازمان در سال‌های ابتدایی دهه 50 توسط رژیم شاه اعدام و در ادامه افرادی چون محمدتقی شهرام به مرکزیت این سازمان اضافه شدند. تقی شهرام مخالف اصلی رویکرد شبه اسلامی مجاهدین بود و در سال 1352 با انتشار بیانیه اعلام مواضع ایدئولوژیک، سازمان مجاهدین خلق را گروهی مارکسیستی نامید. این اتفاق اختلافات شدیدی را درون سازمان ایجاد کرد و در نهایت سازمان تا نزدیک زمان انقلاب شکوهمند اسلامی به‌صورت منشعب اداره می‌شد.


با آزادی مسعود رجوی از زندان و تلاش او برای دوباره سرپا کردن سازمان، روند جدیدی آغاز شد و رجوی به‌عنوان سردمدار این گروه در جامعه شناخته شد.


پس از وقوع انقلاب اسلامی، سازمانی که ادعای مبارزه با امپریالیسم و استبداد را داشت، نتوانست با استفاده از رأی مردم در ساختار قدرت جای گیرد و در نهایت با اتخاذ روش مبارزه مسلحانه به مواجهه با حکومت مستقر پرداخت. این سازمان با ترور مسئولین و مردم عادی و همچنین تلاش برای ایجاد رعب و وحشت درصدد پیش‌برد اهداف خود برآمد و با شروع جنگ ایران و عراق دوره تازه‌ای در تاریخ سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین آغاز شد.


مسعود رجوی با برقراری ارتباط مستمر با رژیم بعث عراق در مقابل مردم خود قرار گرفت و در سال 1367 با حمله مستقیم به مرزهای ایران در عملیاتی موسوم به فروغ جاویدان تیر خلاص را به این سازمان زد.


از این پس ماهیت وجودی سازمان در پادگانی شبیه اردوگاه‌های کار اجباری به نام اشرف و در گرو لابی با مقامات اروپایی و آمریکایی بود.


تلاش سازمان مجاهدین خلق برای زنده ماندن باعث دست‌درازی این سازمان در مقابل تمام قدرت‌های امپریالیستی جهان شد که با فلسفه به وجود آمدنش در تضاد بود.


سازمان منافقین در لیست گروه‌های تروریستی اروپا و آمریکا


مرتضی مکی، کارشناس امور آمریکا و اروپا در گفتگو با خبرنگار گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، ورود و خروج سازمان مجاهدین خلق در لیست سازمان‌های تروریستی را این‌گونه روایت می‌کند: «سازمان مجاهدین خلق موسوم به منافقین گروهک شناخته‌شده‌ای در آمریکا و اروپا است که در سال 1997 در دوران ریاست جمهوری بیل کلینتون این سازمان به لیست گروه‌های تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا اضافه شد. در آن زمان مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه ایالات متحده بود.»


مکی می‌گوید: «دلیل اضافه شدن مجاهدین خلق به لیست گروه‌های تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا به تحقیقات اندیشکده دفاع و امنیت ملی این کشور باز می‌گردد. این اندیشکده در گزارشی اعلام کرد که گروهک تروریستی منافقین در دهه 70 میلادی مسئول قتل 6 آمریکایی است و از طرفی این گروهک در سال 1992 به هیأت دیپلماتیک ایران در مقر سازمان ملل متحد در خاک آمریکا حمله کرده و تهدیدی برای امنیت ایالات متحده محسوب می‌شود. شایان ذکر است که در همان زمانی که این گروهک در لیست گروه‌های تروریستی قرار گرفته بود برخی عوامل آن‌ها به راحتی به این کشور رفت و آمد داشتند و با برخی مسئولان آمریکایی از جمله جان بولتون دیدار و گفتگو می‌کردند.»


این کارشناس امور آمریکا و اروپا افزود: «سازمان مجاهدین خلق در سال 2001 در لیست گروه‌های ممنوعه انگلستان و در سال 2002 به پیشنهاد لندن در لیست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار می‌گیرد اما این اقدامات نیز مانع از فعالیت‌های این گروه تروریستی در برخی از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه نمی‌شود. دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در نگاه به ایران تفاوت جدی ندارند و صرفاً تاکتیک‌های متفاوتی را برمی‌گزینند. البته دموکرات‌ها وجهه لیبرال‌تری به خود می‌گیرند و در مقابل جمهوری‌خواهان روش‌های ملایم‌تری را در برخورد با ایران انتخاب می‌کنند. فرایند خروج این گروه تروریستی از آمریکا از سال‌های 3-2002 آغاز شده بود و آمریکایی‌ها پس از بسته شدن پادگان اشرف تحت فشار دولت عراق، مقدمات انتقال اعضای این گروه تروریستی را به آلبانی آغاز کردند.»


مکی ادامه داد: «در سال 2008 به بهانه عدم انجام فعالیت تروریستی به مدت 10 سال، نام منافقین از فهرست گروه‌های تروریستی اتحادیه اروپا خارج شد.»


او با اشاره به نحوه خروج منافقین از لیست گروه‌های تروریستی آمریکا نیز گفت: «در 28 سپتامبر 2012 (7 مهر) هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه وقت آمریکا نام این گروه را لیست گروه‌های تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا حذف کرد و اعلام نمود که همکاری با این گروهک نیازی به دریافت مجوزهای خاص ندارد.»


مرتضی مکی بیانیه توجیهی وزارت امور خارجه آمریکا را مصداق تناقض خواند و اظهار کرد: «وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه خود در زمان خارج کردن سازمان منافقین از لیست گروه‌های تروریستی اعلام کرد که این وزارتخانه به‌رغم تصمیم امروز خود فعالیت‌های تروریستی گذشته سازمان مجاهدین خلق از جمله قتل شهروندان آمریکایی در دهه ۷۰ میلادی و حمله در خاک آمریکا در سال ۱۹۹۲ را فراموش نکرده و از این اقدامات چشم‌پوشی نخواهد کرد.»


اختلاف‌افکنی میان ایران و اروپا؛ هدف جدید سازمان


خروج ایالات متحده از برجام در ظاهر سبب نزدیک‌تر شدن ایران به اروپا و تلاش اروپایی‌ها برای مقابله با تصمیمات آمریکا شد و باعث به تکاپو افتادن برخی جریان‌ها از جمله گروهک تروریستی مجاهدین شده و این گروه سعی دارد تا روابط ایران و اروپا را دوباره تیره و تار کند.


مرتضی مکی می‌گوید: «قطعاً اعضای این گروه از هر فرصتی برای تخریب این رابطه استفاده می‌کنند. صهیونیست‌ها نیز در این زمینه نقش ویژه‌ای دارند. صهیونیست‌ها با ابزار قرار دادن سازمان منافقین می‌خواهند ایران را متهم به حمایت از تروریسم در اروپا کنند. بحث بازداشت دیپلمات ایرانی و برخورد با مرکز اسلامی شیعیان در فرانسه نیز در گروه همین رفتارها طبقه‌بندی می‌شوند.»


انتهای پیام/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
يکشنبه ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۰۷:۵۳
۰
به قیافه هاشون نگاه کنید همه دچار افسردگی هستند
قالیشویی ادیب