دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مهر 1397 - 01:30
راز‌های زندگی در خوابگاه:

حریم شخصی خود و هم‌خوابگاهی‌تان را حفظ کنید

زندگی در خوابگاه دانشجویی سختی‌های خاص خودش را دارد. تعارض و اختلاف نظر با هم اتاقی‌ها یکی از مشکلاتی است که برخی از دانشجویان در طول زندگی در خوابگاه با آن روبرو می‌شوند.
کد خبر : 314106
زندگی دانشجویی.jpg

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، وقتی در کنکور قبول و از لقب پشت کنکوری خلاص می‌شوید تحول بزرگی در زندگیتان رخ می‌دهد. خصوصاً وقتی که برای تحصیل از یک شهر به شهر دیگر رفته و ناچارید در خوابگاه زندگی کنید. زندگی در خوابگاه شما را با چالش‌های زیادی روبرو می‌کند و همین چالش‌ها سبب می‌شود شما با فرهنگها، ارزش‌های و دوستان جدیدی آشنا شوید. اما اگر بخواهید این تعارضات و تفاوت‌های فرهنگی هر روز باعث به هم ریختن اعصاب شما و دیگران نشود، بهتر است بدانید که چطور باید با هم اتاقی هایتان ارتباط برقرار کنید.
 به حریم شخصی خود احترام بگذارید
 همانطور که برای دیگران احترام قائلید این را بدانید که حریم شخصی شما نیز اهمیت دارد، زیرا حفظ این حریم سبب می‌شود در مقابله با مشکلات راه‌های بهتری پیدا کنید. باید این را بدانید که حریم شخصی حق شما است و باید آنقدر اعتماد به نفس داشته باشید که بدانید نیازهاو عواطف شما کمتر از نیاز‌ها و عواطف دیگران نیست. این را یاد بگیرید که گاهی به دیگران "نه" بگویید و آنچه را که از نظر شما ناپسند می‌آید را به دوستانتان تذکر بدهید و از بیان امر به معروف و نهی از منکر ابایی نداشته باشید.
 نقص‌های خودتان را بشناسید
 خیلی اهمیت دارد که هم نقص‌ها و کاستی‌های دیگران را بشناسید و هم خودتان نقص‌های خوتان را بدانید. برای یک زندگی خوب در خوابگاه باید اصول اولیه آداب معاشرت با هم اتاقیتان را بشناسید.
 تلاش کنید مودب و منعطف باشید و اطراف خودتان را مرتب نگه دارید. گاهی دیگران و اطرافیانتان نیاز به سکوت دارند، سعی کنید به این خواسته دوستانتان توجه کنید و سکوت را راعایت کنید. هرگز پشت سر هم اتاقیتان غیبت نکنید و در هنگام درس خواندن مزاحم آن‌ها نشوید. به هیچ عنوان به وسایل شخصی آن‌ها دست نزنید و کاری انجام ندهید که دوستانتان را در اتاق ناراحت کنید. اگر آن‌ها رازی را با شما در میان گذاشتند آن را حفظ کنید و اسرارشان را فاش نکنید. از همه مهمتر اینکه برای آنکه چند لحظه بخندید و شاد باشید هم اتاقی خود را دست نیندازنید و تحقیر نکنید.
 مشکلات در خوابگاه قابل حل هستند
 گاهی دانشجویان ساکن یک اتاق در خوابگاه دانشجویی با هم به مشکل بر می‌خورند و این موضوع عجیبی نیست و ممکن است برای خیلی از دانشجویان این مسئله پیش بیاید، اما شما چاره‌ای ندارید جز اینکه این تعارضات را برطرف کنید.
 تلاش کنید در چنین مواردی با هم اتاقیتان صحبت و گفتگو کنید و به جای آنکه به هم اتاقیتان حمله کنید مشکل را هدف قرار دهید. شرایط او را هم درک کنید و مدام فکر نکید که شما مبرا از اشتباه هستید و همه تقصیر‌ها به گردن هم اتاقی شما است.
 سعی کنید با بیان جملات مطلوب، احساسات ناخوشایند را کاهش دهید که بازخورد مثبتی خواهد داشت. دانشجویان عاقل در چنین مواردی سعی می‌کند مشکل را بین خودشان حل کنند و رازدار باشند. اگر می‌بینید مشکلات با این حرف‌ها قابل حل نیست و تعارضاتتان بالا گرفته است، تغییر جا بدهید و به دنبال محل جدیدی باشید. البته این آخرین مرحله است، زیرا پیش از هر اتفاقی شما می‌توانید جلوی آن را بگیرید. یک کار ساده که می‌تواند از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کند، این است که در همین روز‌های اول حضور در خوابگاه کاغذ و قلم بردارید و هر آنچه که برای شما و دوستانتان ناخوشایند است روی کاغذ بیاورید
 برای مثال ساعات خاصی که از صدای تلفن آزرده می‌شوید یا شیوه خاصی که برای نظافت اتاق نمی‌پسندید، احترام متقابل، سر و صدا، مهمان کردن و مهمانی دادن، موارد ممنوع مثل سیگار و قلیان، تقسیم مخارج مشترک با هم اتاقی. این‌ها می‌توان شما را با خلق و خوی دوستان هم اتاقیتان بیشتر آشنا و از بروز مشکلات تا حدود زیادی جلوگیری کند.
 انتهای پیام/۴۰۸۷

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب