واردات غیرنفتی از بنادر 11.9 درصد کاهش یافت/ دبیرکل سازمان جهانی دریانوردی به ایران میآید
به گزارش خبرنگار حوزه راه و شهرسازی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمد راستاد رئیس سازمان بنادر و دریانوردی صبح امروز در حضور اصحاب رسانه از هفتادمین سالگرد روز جهانی دریانوردی خبر داد و اظهار کرد: شنبه آتی دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی وارد کشور میشود.
راستاد با بیان اینکه حضور دبیرکل سازمان بینالمللی دریانوردی در ایران مقدمهای برای میزبانی ایران از اجلاس دریانوردی جهان در سال 1400 (2021 میلادی) است، گفت: گردشگری دریانوردی با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی داخلی توسعه پیدا میکند.
وی با بیان اینکه مراسم روز جهانی دریانوردی برای ما بسیار حائز اهمیت است، گفت: ایران جزء 20 کشور جهان در سازمان بینالمللی دریانوردی است.
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی همچنین حجم مبادلات کالایی از بنادر کشور را رقمی معادل 300 میلیون تن اعلام کرد و گفت: حجم صادرات غیرنفتی در بنادر کشور 2 برابر واردات غیرنفتی است؛ به این ترتیب واردات غیرنفتی 11.9 درصد نسبت به قبل کاهش پیدا کرد.
وی افزود: اسکله گردشگری در قشم نیز به آب انداخته شد.
راستاد با اشاره به اینکه در پرداخت حقوق دریانوردان تأخیری نداشتهایم گفت: دریانوردان بهلحاظ مالی از سازمان بنادر معوقهای ندارند.
وی علت کاهش میزان واردات کالا به کشور را وضعیت راکد اقتصادی دانست و افزود: رکود اقتصادی آثار منفی بیشتری نسبت به تحریم بر روی میزان واردات کالا به کشور داشته است.
راستاد به خروج آمریکا از برجام اشاره کرد و گفت: در شرایط کنونی که کشور با تحریم روبهروست بسیاری از لاینرهای خارجی تردد خود به ایران را محدود کردهاند اما در شرایط تحریم با اتکا به لاینرهای داخل کشور بخش مهمی از حملونقل دریایی انجام خواهد گرفت.
وی تصریح کرد: در فضای پسابرجام 17 خط کشتیرانی از نقاط مختلف دنیا برای حمل ونقل کالا در اسکلههای ایران پهلو میگرفتند؛ اما در شرایط کنونی این شرکتها رفتوآمد خود به بنادر ایران را متوقف کردهاند.
راستاد گفت: ایران از بین 47 کنوانسیون جهانی دریایی در 30 کنوانسیون عضو است.
وی اضافه کرد: عضویت ایران در سازمانهای بینالمللی دریانوردی جهان به منظور مقابله با تحریمهای ظالمانه آمریکا و خنثیسازی اهداف شوم دشمنان است.
رئیس سازمان بنادر و دریانوردی کشور با اشاره به اینکه ارتقای شهرهای بندری به منطقه ویژه اقتصادی میتواند یک تحول مهم باشد، گفت: اگر بخواهیم در پسکرانههای بنادر کشور صنایع تولیدی مستقر شوند، چارهای جز تبدیل شهرهای بندری به مناطق آزاد و یا منطقه ویژه اقتصادی نیست.
راستاد افزود: به طور مثال در تلاش هستیم تا بندر چابهار را به منطقه آزاد تبدیل کنیم که اگر این اتفاق رخ دهد، در آینده نهچندان دور شاهد توسعه بیشتر بندر چابهار خواهیم بود.
این خبر تکمیل میشود.
انتهای پیام/