دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

استفاده از سم سرطان‌زا در شامپوی ضد شپش!

چندی پیش حسین رستگار، رئیس آزمایشگاه مرجع کنترل غذا و داروی وزارت بهداشت گفت که مصرف سم د.د.ت در همه جای دنیا منسوخ شده و استفاده از آن عوارض مخربی بر سلامتی انسان دارد، اما گزارش‌های غیررسمی نشان می‌دهد که هنوز این سم خطرناک در برخی مزارع کشاورزی کشور به‌عنوان یک آفت‌کش قوی استفاده می‌شود.
کد خبر : 30697

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا به نقل از روزنامه شهروند، یحیی ابطالی، معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور در واکنش به این اظهارنظر گفت: پرونده مصرف سموم کلره تقریبا در کشور بسته شده و بیش از چند دهه است که در مزارع و باغات کشور از سم د.د.ت استفاده نمی‌شود.


او با بیان این‌که سم سرطان زای د.د.ت سال‌ها پیش در مزارع، دامداری‌ها و خانه‌ها استفاده می‌شد، افزود: از آن‌جا که این سم در طبیعت از بین نمی‌رود، محو کامل آن شاید ١٠٠‌سال به طول بینجامد. بنابراین ممکن است که اثرات سم مذکور از دهه‌های گذشته در اکوسیستم و زنجیره غذایی جامعه مانده باشد بنابراین، به این معنا نیست که سم د.د.ت هنوز در مزارع استفاده می‌شود.


معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور با انتقاد از واردات برخی سموم غیرمجاز بیان کرد: اگرچه سازمان حفظ نباتات مصرف سم لیندین را غیرمجاز اعلام کرده اما با این وجود وزارت بهداشت و درمان مجوز مصرف این سم را در شامپو‌های مربوط به از بین بردن شپش موی سر در انسان‌ها داده است. بنابراین جای این سؤال باقی است که چرا ‌به‌رغم اعلام مضر بودن سم لیندین در مزارع وزارت بهداشت اجازه استفاده آن را در محصولی که به‌طور مستقیم به مصرف انسانی می‌رسد داده است.


معاون کنترل و مبارزه با آفات سازمان حفظ نباتات کشور با بیان این‌که گفته می‌شود این سم به صورت غیرمجاز در برخی مزارع استفاده می‌شود، گفت: سموم تولید شده در کشور کاملا تحت نظارت است اما سازمان حفظ نباتات متولی مصرف سموم غیرمجاز و واردات قاچاق نیست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب