دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 شهريور 1397 - 07:35

گوگل مپ برای ماهواره‌ها طراحی می‌شود

یک استارتاپ راهکار جالبی برای دنیای پرهیاهو و پرترافیک ماهواره‌ها ابداع کرده و برنامه‌ مسیریابی‌ آنلاینی شبیه به گوگل مپ برای این وسایل نقلیه فضایی طراحی کرده است تا از بروز تصادف آنها با زباله‌های فضایی جلوگیری کند.
کد خبر : 306920

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از سی‌ان‌بی‌سی، ماهواره‌هایی که از سال‌های اولیه فعالیت انسان در فضا، مأموریت خود را به پایان رسانده‌اند هنوز هم در فضا سرگردانند و هر روز نیز با پرتاب ماهواره‌ها و فضاپیماهای مختلف به فضا تعداد آنها افزایش می‌یابد. در این راستا، استارتاپ لئولبس قصد دارد تجهیزات و نرم‌افزارهایی طراحی کند تا شرکت‌های ماهواره‌ای و هوافضا بتوانند با کمک آن مسیر حرکت زباله‌های فضایی را ردیابی کنند تا از برخورد آنها با ماهواره‌ها جلوگیری کنند.


گزارش‌ها حاکی از آن است که ده‌ها هزار زباله در نزدیکی زمین پرواز می‌کنند که سرعت هر کدام از آنها گاهی سریع‌تر از شلیک گلوله است و اگر با ماهواره‌ای برخورد کنند، بی‌بروبرگرد آن را منهدم خواهند کرد. لئولبس نیز با آگاهی از این آمارها می‌خواهد زیرساخت تجهیزات و نرم‌افزاری را فراهم کند تا شرکت‌ها و دولت‌ها با کمک آن کنترل بهتری روی ماهواره‌ها داشته باشند و آنها را سالم به مقصد برسانند.


مدیرعامل این استارتاپ در این مورد می‌گوید: ریسک برخورد ماهواره‌ها با یکی از این زباله‌های سرگردان فضایی 95 درصد است و اگر ردیابی نشوند، معلوم نیست که بتوانند به مقصد برسند.


جالب است که بدانید اخیراً‌ شرکت‌های بزرگی چون ایرباس نزدیک به 13 میلیون دلار روی این لئولبس سرمایه‌گذاری کرده‌اند و این استارتاپ می‌تواند با کمک این سرمایه نسل بعدی سیستم‌های خود را علاوه بر تگزاس و آلاسکا، در خارج از آمریکا بسازد.


مدیر این استارتاپ می‌گوید: سال آینده سیستم‌های رادار زمینی آرایه افقی ساخته خواهند شد که اطلاعاتی را برای ردیابی زباله‌های فضایی مخابره می‌کنند.


به گفته وی، لئولبس نخستین شرکتی است که نسخه گوگل مپ را برای دنیایی فراتر از زمین توسعه می‌دهد.


لئولبس تخمین می‌زند که بیش از 250 هزار زباله فضایی در مدار زمین سرگردانند که نه قابل ردیابی هستند و نه می‌توان مانع بروز فاجعه توسط آنها شد.


انتهای پیام/4056


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب