دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 شهريور 1397 - 07:35

درمان زخم با تکنیک باستانی

دانشمندان دانشگاه آریزونا موفق شدند با استفاده از روشی باستانی باکتری‌های زخم‌ را از بین ببرند.
کد خبر : 306132

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از فیوچریتی، خاک رس استفاده‌های زیادی دارد: در سفالگری، در زمین‌ تنیس و حتی به عنوان ماسک برای ترمیم پوست صورت و تقویت مو. حالا دانشمندان متوجه شده‌اند که این ماده جادویی یک کاربرد دیگر نیز دارد که درمان زخم‌های بدن انسان است.


محققان دانشگاه آریزونا از خاک رس آبی برای کشتن باکتری‌های زخم استفاده می‌کنند. نتایج تحقیقات اخیر نشان می‌دهد این نوع خاک رس حتی باکتری‌هایی که در برابر دیگر روش‌های درمانی مقاوم هستند را نیز از بین می‌برد.


خاک رس آبی به طور گسترده‌ای در لوازم آرایشی استفاده می‌شود. ترکیب آن شامل عناصر کمیاب مانند کلسیم، آهن، آلومینیوم، منیزیم، تیتانیوم و سیلیکون است.


گروه تحقیقاتی متوجه شدند که خاک رس آبی قادر به از بین بردن چند نوع باکتری از جمله ای‌کُلای است که اغلب منجر به عفونت و التهاب زخم می‌شوند.


این خاک رس حتی می‌تواند باکتری‌های زیست‌لایه را از بین ببرد. زیست‌لایه اجتماعی از سلول‌های میکروارگانیسمی است که به یک سطح متصل شده‌اند و کشتن آنها بسیار دشوار است. زیست‌لایه اغلب در دو سوم عفونت‌ها دیده می‌شود.


در سال 2016 سازمان ملل متحد اعلام کرد که مقاومت باکتری در برابر داروها یک بحران جهانی است. یافته‌های اخیر درباره خاک رس آبی و توانایی آن در کشتن باکتری‌هایی مقاوم در برابر داروهای پزشکی می‌تواند به حل این بحران جهانی کمک کند.


انتهای پیام/4021



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب