ارائه نقشه راهبردی پرورش و تربیت نیروی متخصص در حوزه علوم اسلامی
حجتالاسلام حسن خیری در گفتگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، اساسیترین کار دانشگاه اسلامی را تحول در علوم انسانی دانست و گفت: گروه مطالعات بنیادین پژوهشکده علوم اجتماعی، کار خود را بر تحول علوم اسلامی متمرکز کرده است. این گروه بر اساس سند تحول علوم انسانی، نقشه راهی تدوین و به مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی پیشنهاد کرده است. این نقشه راهبردی اگر مورد تأیید مسئولین دانشگاه آزاد اسلامی قرار گیرد، مبنای ادامه این مسیر خواهد بود.
رئیس پژوهشکده علوم اجتماعی و انقلاب اسلامی توضیح داد: محورهای این نقشه راه، استاد، کتاب و مدیریت دانش است. برای پیگیری این موضوع 9 میز تخصصی شکل خواهد گرفت و بر اساس این میزهای تخصصی در هر استان، هیأتهایی تحت عنوان اندیشهورز آن را پیگیری خواهند کرد.
وی افزود: این کار گروهها شامل هفت الی 9 استاد صاحبنظر در حوزههای مختلف علوم انسانی است که با محوریت بازنگری در رشتهها، تولید رشتههای جدید و ترویج دانش علوم انسانی اسلامی مانند تولید کتاب و منابع درسی، تولید کرسیهای نظریهپردازی، ترویجی و در قسمت دانشجویی کرسیهای آزاداندیشی است.
خیری گفت: این کارگروهها میتوانند تعاملات خود را با مراکز پژوهشی آموزشی توسعه دهند. مراکزی مانند پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، پژوهشگاه علوم فرهنگ اسلامی، انجمنهای اسلامی، حوزههای علمیه، موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) و دانشگاه باقرالعلوم(ع) و مراکزی از این قبیل که دغدغه پرورش و تربیت نیروی متخصص در حوزه علوم اسلامی را دارند. طبیعتاً تعامل بین دانشگاه و این مراکز، همافزایی ایجاد میکند.
خیری با تاکید بر اینکه باید در تولید منابع درسی گامهای جدی برداشته شود، افزود: تاکنون دانشگاه آزاد اسلامی حضور مناسبی در این حوزه نداشته است؛ اما تقویت همکاری و تعامل بیشتر با مراکز تصمیمساز و تصمیمگیر میتواند نقش مفیدی داشته باشد.
وی در پایان خاطر نشان کرد: جهتدهی به نشستهای تخصصی اساتید و فصلنامههایی که در این حوزه وجود دارد، از جمله کارهایی است که در پرورش و تربیت نیروی متخصص در حوزه علوم اسلامی تاثیرگذار است.
انتهای پیام/4060/ن
انتهای پیام/