دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
دبیر انجمن واردکنندگان برنج به آنا خبر داد؛

آخرین وضعیت ذخیره‌سازی و واردات برنج/ برنج گران می‌شود؟

دبیر انجمن واردکنندگان برنج، با اشاره به دستور رئیس‌جمهور مبنی به تعویق افتادن ممنوعیت واردات برنج، تاکید کرد که هیچ تخصیص ارز یا ثبت سفارش جدیدی صورت نخواهد گرفت.
کد خبر : 303518

به گزارش خبرنگار کشاورزی گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بر اساس اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، بنا به پیشنهاد وزیر صنعت، معدن و تجارت و دستور رئیس جمهور، به دلیل برداشت تولیدات برنج کشور، ممنوعیت فصلی واردات برنج به ۳۱ شهریور موکول شد. گفتنی است تمام وارد کنندگان تا تاریخ ۳۱شهریور مجاز به واردات، ترخیص و خروج این محصول از گمرکات کشور خواهند بود.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: برداشته شدن ممنوعیت واردات برنج، تنها برای کسانی است که به دلیل وجود مشکلات در بانک مرکزی، دیرتر ارز دریافت کردند. در حال حاضر این افراد، بار خود را خریداری کرده‌اند؛ اما به دلیل تأخیر در تخصیص ارز، نتوانسته‌اند در وقت مقرر بار خود را وارد کشور کنند.
مسیح کشاورز افزود: در یک نوبت، این زمان تمدید شد و برخی توانستند بارهای خود را وارد کشور کنند؛ اما برخی دیگر، بارشان در کشورهایی همچون هندوستان و پاکستان باقی ماند. به همین دلیل، طبق تصمیم دولت، به این افراد مهلت داده شده تا تاریخ 31 شهریورماه سال جاری نسبت به وارد کردن محصول خریداری شده اقدام کنند.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج تأکید کرد تا 31 شهریور ماه هیچ تخصیص ارز و یا ثبت سفارش جدیدی صورت نخواهد گرفت.
وی با اشاره به نرخ ارز در واردات برنج گفت: برنج‌های وارداتی با نرخ ارز 4 هزار و 400 تا 4 هزار 200 تومان وارد کشور شده‌اند.
کشاورز، همچنین عمده کشورهای مبدأ واردات برنج را هندوستان و پاکستان عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در مجموع، 950 هزار تن برنج در سال جاری وارد کشور خواهد شد، اعلام کرد: میزان واردات برنج تا الان 800 هزار تن بوده که با توجه به میزان ارز تخصیص یافته، باید 150 هزار تن دیگر تا تاریخ 31 شهریور ماه وارد کشور شود.
وی با بیان اینکه میزان واردات برنج در سال 97 نسبت به سال گذشته 100 هزار تن کاهش پیدا کرده است، گفت: امسال، یک بخش عمده از واردات توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران به عنوان ذخیره احتیاطی صورت گرفته است.
این مقام مسئول، عمده دلایل کاهش میزان واردات امسال را تأخیر در انجام واردات به دلیل تأخیر در تخصیص ارز و افزایش قیمت برنج عنوان کرد.
دبیر انجمن واردکنندگان برنج، مشکل اصلی واردات را میزان ارز عنوان کرد و افزود: با توجه به شرایط تحریم باید ذخیره برنج توسط بخش دولتی و بخش خصوصی افزایش پیدا کند؛ اما محدودیت‌های ارزی موجب چنین تصمیماتی شده است و اگر ارز مورد نیاز تخصیص پیدا کند امکان واردات وجود دارد.
وی قیمت برنج خارجی را تقریباً مشابه سال گذشته دانست و گفت: افزایش نرخ دلار نسبت به سال گذشته و همچنین مسائل مالی گمرکی موجب شده مقداری به قیمت برنج افزوده شود.
کشاورز ادامه داد: سال گذشته نرخ دلار 3 هزار و 600 تومان بود، اما در حال حاضر نرخ دلار به 4 هزار و 200 تومان افزایش یافته است. این مابه‌التفاوت به علاوه 26 درصد مبالغ گمرکی، موجب می‌شود میزان نرخ برنج خارجی در سال جاری افرایش پیدا کند.


انتهای پیام/ن


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب