سفر دکتر ولایتی به روسیه اقدام بهموقعی است
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، دکتر علیاکبر ولایتی مشاور امور بینالملل مقام معظم رهبری که در صدر هیاتی امروز به مسکو سفر میکند، حامل دو پیام از سوی رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری اسلامی ایران برای ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه است و از آنجا که این سفر در آستانه برگزاری اجلاس ناتو و نیز دیدار روسای جمهور روسیه و آمریکا صورت میگیرد، بسیار مهم خواهد بود.
سفر ولایتی، اقدام به موقع جمهوری اسلامی ایران است
در همین رابطه علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، این سفر را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: بعد از هنجارشکنی رئیسجمهور آمریکا و خروج یک طرفه از برجام که بیاحترامی به شورای امنیت سازمان ملل متحد بود، و همچنین اقدامی که آمریکاییها در برقراری مجدد تحریمها انجام دادند، این یک سفر بسیار مهم و اقدام به موقع جمهوری اسلامی ایران در این برهه از زمان است.
سفر دکتر ولایتی باعث تقویت روابط راهبری ایران با روسیه و چین خواهد شد
نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی درباره خروج آمریکا از برجام و ادامه همکاری با اروپایی ها گفت: ما در تعامل با دنیا بر اساس منافع متقابل، بسیار جدی هستیم و این سیاست جمهوری اسلامی ایران است. هر چند نسبت به اروپا تردیدهای جدی وجود دارد اما اگر اروپاییها بتوانند منافع ایران را در مقابل زیادهخواهیهای آمریکا تامین کنند، به طور حتم کار با آنها ادامه خواهد یافت، ولی همکاری دائم و مستمر با چین و روسیه به عنوان یک قدرت سیاسی و نظامی و عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل، بسیار مهم است و این نشان میدهد رویکرد جمهوری اسلامی ایران در نگاه به شرق یک رویکرد منطقی است و بنابراین سفر دکتر ولایتی که همزمان حامل پیام رهبرمعظم انقلاب اسلامی و رئیس جمهوری اسلامی ایران است، در این برهه از زمان از اهمیت ویژهای برخوردار است و در آینده هم آثار خود را بر جای خواهد گذاشت و باعث تقویت مجموعه روابط راهبردی جمهوری اسلامی ایران با روسیه و چین هم خواهد شد.
نقض تعهدات آمریکا، محور اصلی پیام دکتر ولایتی است
علاءالدین بروجردی درباره محور اصلی پیام ولایتی گفت: طبیعی است که محور اساسی پیامها، مسئله نقض تعهد بینالمللی توسط آمریکا و برقراری مجدد تحریمها علیه تهران باشد و این پیام را هم میرساند که ایران در ادامه کار با روسیه و چین جدی است و این سیاست دائمی ایران بوده و هست و ادامه خواهد یافت. این سفر پیامدهای سیاسی و اقتصادی دارد. ما با روسیه روابط خوبی داشته و داریم که در بحران عراق و سوریه این همکاری، شکل و شمایل اولیه خود را پیدا کرد و عملا در بغداد و دمشق اتاق فکر مشترک با روسیه داشتیم که آثار آن را هم جهانیان دیدند که باعث شد داعش در سوریه و عراق شکست بخورد.
بحث عدم اعتماد به روسیه، تفکر انحرافی آمریکا است
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره بحث عدم اعتماد به روسیه در مسائل سیاسی و بینالملل گفت: این که گفته میشود به روسیه نمی شود اعتماد کرد یک بحث انحرافی است که تفکر آمریکایی آن را دنبال میکند. اصولا روابط بینالمللی بر اساس منافع متقابل تعریف شده است و دیپلماسی؛ حداکثر استفاده از فرصتهایی است که در پیش رو قرار دارد و باید از این فرصت ها استفاده کرد. گسترش روابط با چین و روسیه بعد از پیروزی انقلاب هم به عنوان یک تصمیم جدی بود و این سیاست را همچنان ادامه میدهیم و ارتباط نزدیکی با این دو کشور داریم که در ابعاد مختلف تاکنون جواب داده است. مثلا در بحث ساخت نیروگاه بوشهر که آلمانیها آن را را شروع کردند ولی بعد از انقلاب رها کردند و رفتند، اگر با روسیه این کار را ادامه نمیدادیم طبیعتا امروز دارای نیروگاه هستهای نبودیم و این تنها یک نمونه از همکاری تهران و مسکو هست و همکاری سیاسی و نظامی در سوریه نیز مثال دیگری است.
انتهای پیام/
انتهای پیام/