دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 تير 1397 - 11:41
رئیس مجلس شورای اسلامی:

امنیت اقتصادی باید به دست قوه قضاییه محقق شود/ لزوم برخورد قضایی با اخلال‌گران اقتصادی

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به وظیفه قوه قضاییه در ایجاد ابعاد مختلف امنیت گفت: امنیت در حوزه اقتصادی باید به دست شما محقق شود.
کد خبر : 289702

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش سراسری قوه قضاییه که هم اکنون در سالن اجلاس سران در حال برگزاری است، با بیان اینکه برخی از شخصیت‌ها و افراد وقتی در راس امور قرار گرفتند به جای ایجاد آرامش آشفته‌سازی می‌کردند، اظهار کرد: یکی از این نمونه‌ها بنی‌صدر بود. در واقع مساله اصلی بنی‌صدر مبارزه با رهبران جمهوری اسلامی و دکتر بهشتی بود و به جای آنکه آرامش در جامعه ایجاد کند مستمرا از هر ابزاری برای آشفته‌سازی در جامعه استفاده می‌کرد. مثلا یک روزنامه انقلاب اسلامی در دست داشت و به جای اینکه از ظرفیت‌هایی که امام (ره) برای او در نظر گرفته بود استفاده کند مقالاتی در آن روزنامه می‌نوشت و صحنه سیاسی جامعه را آشفته می‌کرد به واقع برخی‌ها پرفسور آشفته‌سازی در کشور بودند.


وی با اشاره به روحیات و اخلاقیات مرحوم شهید بهشتی تصریح کرد: ایشان یک شخصیت ممتاز بودند که حتی در شرایط سخت هم آرامش ایجاد می‌کردند برخی ایشان را به سرمایه‌دار بودن متهم می‌کردند و عده‌ای از افراد خانواده انقلاب نیز با بدترین الفاظ شهید بهشتی را آماج اتهامات قرار می‌دادند اما عده‌ای به خاطر همین بردباری او تغییر کردند طمانینه ایشان باعث شد که از وی به عنوان تکیه‌گاهی برای قوه قضاییه نام برده شود.


لاریجانی با اشاره به نقش قوه قضاییه در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی گفت: دستگاه قضایی می‌تواند در این حوزه‌ها نقش تکیه‌گاهی داشته باشد.


وی با بیان اینکه قوه قضاییه روی هم رفته در سال‌های گذشته تلاش‌های بسیار خوبی داشته است، تصریح کرد: در بین قوای مختلف قوه قضاییه وظیفه ذاتی‌اش این است که عدالت را محقق کند البته همه دستگاه‌های جمهوری اسلامی باید این امر را رعایت کنند اما این موضوع جزو وظیفه ذاتی قوه قضاییه محسوب می‌شود.


رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر این موضوع که یکی از کارهای قوه قضاییه ایجاد امنیت در ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی تصریح کرد: ایجاد امنیت در حوزه اقتصادی به دست شماست و شما جلودار این موضوع هستید و قوای دیگر باید در کنار شما حرکت کنند این وجه بسیار مهم است و در شرایط فعلی باید روی آن بیشتر تمرکز شود.


لاریجانی در ادامه پیشگیری از جرم را یکی دیگر از وظایف قوه قضاییه عنوان کرد و گفت: تعداد پرونده‌هایی که به قوه قضاییه در این رابطه ارسال می‌شود باید مورد توجه قرار گیرد و در بحث پیشگیری از جرم بیش از گذشته کار کنیم. رئیس قوه قضاییه شورایی را تشکیل دادند که در آن دستگاه‌های مختلف حضور دارند باید شرایطی فراهم شود تا قبل از وقوع جرم بتوانیم از نظر فرهنگی به این موضوع رسیدگی کنیم.


رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از موضوعاتی را که به آن نقص وارد بود، بعد رسانه‌ای دستگاه قضا عنوان کرد و گفت:‌ برخی از مقامات قوه قضاییه اعتقادی به کار رسانه‌ای ندارند و بعضی وقت‌ها خبرها محدود به فرمایشات آیت‌الله آملی لاریجانی و آقای اژه‌ای می‌شود این بار عظیم قوه قضاییه به کار مفصلی نیاز دارد باید یک کار روانی صورت گیرد متخصصین باید در این باره کاری کنند مردم باید از تلاش دستگاه قضا و بازدارندگی مطلع شوند. باید ببینند کسی که مشکلات اجتماعی به وجود آورده چگونه با او برخورد می‌شود اگر بخش رسانه‌ای فعال نباشد بازدارندگی هم از دست می‌رود.


وی ادامه داد:‌ در بحث امنیت اقتصادی هم باید به این موضوع توجه شود رسانه‌ها به این امر توجه کنند و قوه قضاییه برای آنها طرح داشته باشد اگر دستگاه قضا اقدام قاطعی انجام می‌شود رسانه‌ها باید به درستی به آن بپردازند این روش بسیار تاثیرگذار است. انعکاس اخبار تاثیر بازدارندگی دارد شاید به همین خاطر است که سیلی از پرونده‌ها به سمت دستگاه قضا روان است البته مشکلات اقتصادی هم تاثیرگذار است. دنیا از بعد رسانه‌ای استفاده می‌کند و تاثیر کار یک قاضی را برای وجدان عمومی به نتیجه می‌گذارند تا افراد بتوانند از آن استفاده کنند.


فعالان اقتصادی باید پشتیبانی قوه قضاییه را احساس کنند


وی با بیان اینکه در شرایط فعلی کشور کسی که سرمایه‌گذاری می‌کند باید احساس امنیت داشته باشد، عنوان کرد: افراد باید حس کنند که قوه قضاییه پشتیبان آنها است مخصوصا در شرایط فعلی کشور عملیات روانی زیاد صورت می‌گیرد نمونه‌هایی داشتیم که در برخی از استان‌ها مدیر کل دادگستری استان از بخش اقتصادی حمایت کرده و شرایط منطقه تغییر کرده است و در برخی موارد نیز چون درک درستی نداشته اثر معکوس داشته است. امروز تلاش می‌کنند افراد سرمایه‌گذار را فراری دهند تا اقتصاد کشور نزول کند کسی که می‌خواهد سرمایه‌گذاری کند دغدغه دارد البته بخش‌هایی در دولت وجود دارند که مانع تراشی می‌کنند.البته بخش‌هایی هم هستند که برای ایجاد کارها مانع تراشی می‌کنند.


لاریجانی ادامه داد: ‌آماری وجود دارد که درباره فرصت بین سرمایه‌گذاری تا زمانی که اجازه داده می‌شود تا شغل ایجاد شود را اعلام می‌کنند در بین 180 کشور ایران رتبه 140 را دارد و این نشان می‌دهد که ما نتوانستیم سرمایه‌گذاران را به خوبی جذب کنیم. قانون برای تسهیل فضای کسب و کار مرتفع شده است و مقام معظم رهبری نیز روی این موضوع تاکید دارند امروز کشورهای اطراف به این موضوع توجه کرده‌اند و سرمایه‌ها را به داخل کشورشان آورده‌اند در داخل کشور مشکلاتی وجود دارد که بعضی از آنها به دشمنی‌ها ربط ندارند مشکل نقدینگی کشور ربطی به فشارهای خارجی ندارد.


مبارزه با اخلال‌گران اقتصادی از جمله وظایف قوه قضاییه


لاریجانی با بیان اینکه مبارزه با اخلال‌گران اقتصادی در حوادث اخیر منهای برخی کاستی‌های داخلی باید صورت بگیرد، عنوان کرد: برخی از جریان‌های سازمان‌یافته برای اخلال وجود داشته است این حجم از تغییرات متناسب با شرایط کلان کشور نیست اخلال‌گران باید توسط بخش‌های امنیتی و اطلاعاتی شناسایی شوند عده‌ای می‌گویند اخلال‌گران را به دستگاه قضا معرفی کرده‌ایم اما برخورد لازم صورت نگرفته است این موضوع بسیار جدی است افرادی که در کارهای اقتصادی اخلال می‌کنند مجازات‌شان سنگین است و نباید با یک وثیقه ساده آزاد شوند.


وی با بیان اینکه اخیرا در کمیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامی بخشی برای مبارزه با اخلال‌گران زیر نظر دستگاه قضا با ایجاد شعب دادگاهی قرار است تشکیل شود، تصریح کرد: قانون مجازات مشخصی برای آن در نظر گرفته شده که به زودی در مجلس مطرح می‌شود. در وضعیت کنونی کشور امنیت اقتصادی باید محورش قوه قضاییه باشد.


اهمیت امنیت اجتماعی برای آرامش مردم


رئیس مجلس شورای اسلامی امنیت اجتماعی را یکی دیگر از موضوعت مرتبط با قوه قضاییه عنوان کرد و گفت: آن چیزی که مردم به آن نیاز دارند امنیت اجتماعی است قوه قضاییه باید با مواردی که در امنیت اجتماعی اخلال به وجود می‌آورد با سرعت و دقت برخورد کند و راه حل‌هایی ارائه دهد که بازدارنده باشند. بعضی از مواردی که عمل کردید نتیجه مطلوبی داشته برخی از افراد کارهای سهمگینی انجام دادند که با سرعت بررسی شد و اثر مطلوبی گذاشت مردم در زندگی عادی‌شان باید احساس کنند مکانی وجود دارد که برای آنها امنیت ایجاد می‌کند مقام معظم رهبری برای مدرسه شبانه دستور صادر کردند و آن به خاطر این بود که شاخک‌های ذهنی جامعه را نسبت به امنیت مردم تحریک کنند.


وی در ادامه با تاکید بر اینکه پیشگیری از جرم شروع شده است، تصریح کرد:‌ در همین راستا اهتمام همه دستگاه‌ها نیاز است کارهای زیربنایی باید صورت گیرد و وزارت علوم و رسانه‌ها نیز باید در این رابطه کمک کنند.


برخورد قاطع با قضات متخلف باید اعلام شود


لاریجانی با بیان اینکه از سالم‌سازی قوه قضاییه اطلاع دارم، عنوان کرد: رئیس قوه با برخی از قضات و افراد متخلف برخورد قاطع کردند قوه قضاییه دارای مراودات اجتماعی است و در معرض مسائل مختلف قرار دارد با فرد متخلف باید به شدت برخورد شود. نکته‌ای که از این راستا مهم است عدم اطلاع‌رسانی به مردم است شنیده‌ام که می‌گویند اگر این موضوع اعلام شود به صلاحیت قوه نیست زیرا به صلابت دستگاه قضا صدمه می‌زند اما به نظر من برعکس است مردم با دستگاه قضا روزانه سرو کار دارند برخی اشکالات را می‌بینند اگر ببینند برخورد صورت نگرفته مایوس می‌شوند مثلا کسی رشوه بگیرد اگر مردم برخورد را ببینند امیدوار می‌شوند این اقدامات باید به اطلاع مردم برسد نقص را در مطلع نبودن مردم می‌دانم روی این قضیه باید تجدید نظر شود.


وی ادامه داد: همچنین باید سیستمی ایجاد شود که اگر مردم تخلفاتی را دیدند به راحتی آن را به اطلاع دستگاه قضا برسانند و بدانند افرادی به اعتبار رئیس قوه قضاییه حضور دارند که با صلاحیت این گونه پرونده‌ها را پیگیری می‌کنند.


لاریجانی در ادامه به وضعیت رابطه بین ایران و آمریکا پرداخت و گفت: استراتژی‌هایی از طرف آمریکا وجود دارد و ما با آن مواجه هستیم یکی از استراتژی‌ها این است که مردم ایران از نظر اقتصادی در تنگنا قرار بگیرند که اثرات آن نیز دیده می‌شود موضوع بعدی مساله‌سازی در داخل کشور است که در این رابطه تبلیغات وسیع نیز صورت گرفته است مثل حوادث مختصری که روز گذشته در تهران مشاهده کردیم.


وی ادامه داد: اگر استراتژی آمریکا این است که آشفته‌سازی صورت گیرد و در حوزه اقتصادی باید ساز و کارهایی ایجاد شود دولت اقداماتی انجام داده است اما این اقدامات کافی نبودند. مقام معظم رهبری هوشیارانه در این باره تصمیم گرفته و شورایی را تشکیل دادند که هر سه قوا در آن حضور دارند تا با رفتاری صمیمی تصمیماتی گرفته شود و ایشان اعلام کردند که من موافق هر نوع تصمیمی که در این شورا گرفته شود هستم. بخش‌های مختلف نیز باید برای رفع مشکلات اقتصادی با مردم هم‌راستا باشند.


رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حوزه رشد نقدینگی باید توجه بیشتری صورت گیرد، عنوان کرد: قبول دارم که دشمنان کشور به دنبال مساله‌سازی هستند اما ما نیز اگر نقدینگی در کشورمان زیاد باشد تا زمانی که ارز به بازار دهیم، ‌دیده نمی‌شود. وقتی ارز به بازار تزریق نشود شاهد سرعت رشد قیمت سکه، مسکن و خودرو هستیم این موضوع باید به صورت ریشه‌ای حل شود و مسئولان دولت باید در این زمینه راهکاری ارائه دهند. البته برخی از افراد در این زمان به دنبال منفعت خود هستند که در همین راستا باید در بخش‌های امنیتی هوشیاری لازم وجود داشته باشد، اگر بین همه دستگاه‌ها هم‌گرایی وجود داشته باشد قطعا می‌توان یک مبارزه جدی را انجام داد.


وی با بیان اینکه سرمایه‌های خوبی در بخش حکمرانی وجود دارد، عنوان کرد: باید بسترهای اختلافات را کاهش دهیم و زمینه کار برای مردم را فراهم کنیم.


رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخی از اظهار نظرها مبنی‌بر مذاکره با آمریکا در این باره توضیح داد: در شرایط فعلی سیاست خارجی عده‌ای می‌گویند با آمریکا مذاکره کنیم. این یک تحلیل ناپخته است مگر در مساله برجام با آمریکا مذاکره نکردیم اما چه کسی برجام را ترک کرد با عنصر مخربی که از برجام، توافق یونسکو، اجلاس آب و هوایی پاریس خارج شده و وضعیت نابه سامانی را ایجاد کرده چگونه می‌توان مذاکره کرد وقتی کسی به این راحتی از توافقات خارج می‌شود مذاکره با او چه فایده‌ای دارد.


حضور ایران در سوریه و عراق برای امنیت


وی با بیان اینکه عده‌ای می‌گویند ما در سوریه و عراق داریم هزینه‌های زیادی را صرف می‌کنیم، تصریح کرد: آیا در حال حاضر ما امنیت نداریم اگر این موضوع نباشد امنیت به خطر می‌افتد زیرا گروه‌های تروریستی هدف‌ اصلی‌شان ایران است همانطور که در اظهارات اخیراشان اعلام کردند ما حتی به کودکان ایرانی هم رحم نمی‌کنیم حضور ایران باعث شده که داعش سرکوب شود اگر ما مسلمانان عراق و سوریه را کمک کرده‌ایم به خاطر این بود که امنیت ملی خود را تقویت کنیم.


لاریجانی ادامه داد: مگر ندیدید چند وقت پیش در ایران آشفتگی ایجاد کردند عده‌ای به مجلس حمله کردند و عده‌ای دیگر در حرم امام خمینی (ره) تعدادی را به شهادت رساندند. مشخص است چقدر به این اشرار که در مرزهای ایران حضور دارند پول می‌دهند مساله همکاری ما با سوریه و عراق برای امنیت مردم بوده است. مسئولین کشور باید امنیت مردم را مورد توجه قرار دهند و افراد شرور را از سر راه بردارند.


لاریجانی در پایان تاکید کرد که مجلس شورای اسلامی همکاری خوبی با دستگاه قضا داشته است و قانون مجازات اسلامی و آیین دادرسی اگر چه با مناقشاتی از سوی شورای نگهبان همراه بود اما اکنون به تصویب رسیده و البته قوانین دیگری هم در دستور کار مجلس است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب