دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ماساژ برای چه خوب است؟

معمولا بعد از یک روز کاری سخت احساس خستگی تمام بدن را می‌گیرد. خیلی از افراد برای رفع خستگی به حمام می‌روند و برخی دیگر خواب را ترجیح می‌دهند اما در این بین افرادی هم ماساژ می‌گیرند تا از این طریق خستگی‌شان را برطرف کنند. در بیشتر نقاط دنیا، افرادی هستند که با روش‌های مختلف این کار را انجام می‌دهند، به‌خصوص در کشورهایی مثل تایلند یا هند که این کار بسیار رواج دارد.
کد خبر : 288974

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، وجود استرس‌ها و هیجان‌های ناشی از زندگی روزمره، باعث می‌شود عضلات خسته و سفت ‌شوند و قرار گرفتن در محلی ساکت و آرام و ماساژگرفتن باعث ایجاد آرامش می‌شود. همچنین چنانچه درد و ناراحتی فرد با حرکات ماساژ برطرف شود، از نظر روانی تاثیر بسیار مهمی به جای می‌گذارد.


بررسی‌ها نشان می‌دهد ماساژدرمانی در رفع بسیاری از دردها تاثیر دارد؛ از جمله کمردرد و سردرد. ماساژ دادن، مغز را به تولید آندورفین تحریک می‌کند و اعتماد به‌نفس بیماران را با تشویق آنها برای مقابله موثر با درد افزایش می‌دهد.


ماساژ در گذشته بین ایرانی‌ها، یونانی‌ها، چینی‌ها و ژاپنی‌ها بسیار مرسوم بوده است. از دانشمندان و اطبای قدیمی که از تکنیک‌های ماساژ استفاده می‌کردند، می‌توان به بقراط و ابوعلی‌سینا اشاره کرد. امروزه نیز از ماساژ با اهداف مختلف و به شکل وسیع و گسترده‌ای استفاده می‌کنند و به‌ویژه در درمان دردهای عضلانی و مفصلی جایگاه ویژه‌ای نسبت به سایر روش‌های درمانی دارد و همچنین در توانبخشی و بازتوانی بیماری‌های مختلف به شکل خاصی به کار می‌رود.
آیا ماساژ می‌تواند باعث بروز مشکل شود؟


ماساژ گرفتن همان‌قدر که خوب است، ممکن است عوارضی هم داشته باشد؛ مثلا امکان انتقال برخی بیماری‌های عفونی، زگیل‌ها و تبخال‌ها از این طریق وجود دارد. به همین علت توصیه می‌کنم فردی که می‌خواهد ماساژ بگیرد، حتما با خود ملحفه و وسایل شخصی داشته باشد تا انتقال بیماری به حداقل برسد. افرادی که سابقه بیماری‌های پوستی مثل قارچ، تبخال یا حتی بیماری‌های انگلی دارند بهتر است از گرفتن ماساژ صرف‌نظر کنند چراکه این کار در بهبود حالشان هیچ تاثیری ندارد و با این کار ناقل بیماری‌شان به دیگران هم می‌شوند.
آیا ماساژدرمانی در جوان کردن پوست موثر است؟


اگر فردی هیچ بیماری پوستی در صورت خود نداشته باشد، ماساژدرمانی با بهبود جریان خون و جریان لنف و مهم‌تر از آن با ایجاد آرامش در عضلات صورت و روان فرد، می‌تواند به‌عنوان یک اقدام مکمل در کنار توصیه‌های پزشکان متخصص، کارایی داشته باشد ولی نباید انتظار معجزه از آن داشته باشید.
آیا هر فردی می‌تواند این کار را انجام دهد؟


چون این کار قواعد و اصول خودش را دارد هر کسی نمی تواند آن را انجام دهد. البته ماساژ معمولی صورت یا سایر اعضای بدن در منزل قابل‌انجام است، ولی اگر دنبال یک ماساژ اصولی و موثر هستید، بهتر است این کار توسط افراد ماهر و مجرب انجام شود.
به افرادی که ماساژ می‌دهند توصیه می کنیم:
آنها می‌توانند با پوشیدن دستکش از انتقال برخی بیماری‌ها به دیگران خودداری کنند.
اگر پوستی زخمی باشد حتی اگر در سطح یک خراش کوچک هم باشد باز ممکن است عاملی برای انتقال بیماری‌های عفونی باشد، بنابراین اگر ماساژدهنده‌ای با چنین پوستی مواجه شد، بهتر است از ماساژ دادن خودداری کند.
افرادی که ماساژ می‌دهند، بهتر است هر از گاهی ورزش‌هایی که مربوط به مچ دست است انجام دهند تا پس از مدتی دچار دردهای مفصلی نشوند.
بهتر است افراد ماساژدهنده حتما نکته‌های بهداشتی را بدانند و رعایت کنند تا دچار بیماری‌های پوستی نشوند.
افراد ماساژدهنده باید ناخن‌های کوتاهی داشته باشند تا میکروب‌ها زیر ناخن آنها جمع نشود و دچار مشکل نشود.
چرا بعضی‌ها پس از گرفتن ماساژ احساس درد دارند؟
آنهایی که از ماساژهای مختلف استفاده می‌کنند، هدفشان هرچه باشد مسلما ایجاد درد و ناراحتی نیست. در حالی که خیلی وقت‌ها چنین اتفاقی می‌افتد و به دلیل ماساژ نادرست و غیرعلمی یا ارائه ماساژ برای افرادی که نباید از این خدمات استفاده کنند، افراد دچار دردهای عضلانی یا مشکلات دیگری می‌شوند. اگر فردی که ماساژ می‌دهد، نسبت به عضلات و ساختار بدن آگاهی نداشته باشد، ممکن است باعث درد و ناراحتی او شود. این موضوع به‌خصوص برای کسانی که در دوران سالمندی هستند و ممکن است دچار پوکی استخوان یا ضعف عضلات باشند، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. چون برای این گروه حتما باید با توجه به توان عضلانی، اسکلتی فرد، شدت و فشار ماساژ تعیین شود.


منبعک بهداشت نیوز


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب