دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

همه چیز درباره کیسه‌ صفرا

همه ما توجه ویژه‌ای به قلب، مغز و حتی پوست خود داریم. چراکه همه می‌دانیم اینها عضوهای اصلی و مهمی‌از بدن هستند و بیماری آنها تهدید‌کننده زندگی ما خواهد بود. اما در مورد اندامی‌ مثل کیسه صفرا چه می‌دانید؟ در ادامه علائم و نشانه‌های مشکلات و ناراحتی‌های کیسه صفرا بررسی می‌شوند.
کد خبر : 287707

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، این وضعیت به شرایطی اطلاق می‌شود که سنگ‌های کوچک و یا گاهی یک سنگ بزرگ در داخل کیسه صفرا ایجاد شود.در برخی موارد سنگ صفرا منجر به دردی شدید در فرد می‌شود، اما حدود ۹۰‌درصد مبتلایان به سنگ صفراوی هیچ‌گونه علامتی ندارند. در برخی موارد، سنگ صفراوی برای بیش از ۱۰ سال با فرد می‌ماند و هیچ‌ علامتی ایجاد نمی‌کند.


التهاب کیسه صفرا


التهاب کیسه صفرا می‌تواند در اثر وجود سنگ‌های صفراوی، مصرف الکل، عفونت‌ها و حتی تومور‌هایی که باعث ترشح بیش از حد صفرا می‌شوند،ایجاد شود. اما باز هم شایع‌ترین علت ایجاد آن سنگ‌های صفراوی خواهد بود.التهاب کیسه صفرا می‌تواند دوره چند هفته‌ای داشته باشد. تب در این بیماری شایع نیست. در ۲۰‌درصد از موارد ممکن است، کیسه صفرای ملتهب توسط باکتری‌های عفونی مورد حمله قرار بگیرد و عفونی شود. گاهی نیز پیش می‌آید که کیسه صفرا پاره شود که در این شرایط فورا توسط عمل جراحی خارج می‌شود. فراموش نکنید حملات مکرر درد در این بیماری مراجعه به پزشک را ضروری خواهد کرد، به‌خصوص زمانی که این دردها با تب نیز همراه باشد.


علائم بیماری‌ها


در اینجا به شایع‌ترین علائم و نشانه‌های بیماری‌های کیسه صفرا عنوان می‌شوند اگرچه علائم و نشانه‌های اختصاصی هر یک از بیماری‌ها نامبرده با دیگری متفاوت‌اند، اما به‌طور کلی علائمی‌ وجود دارد که مواجهه با آنها، نشانگر وجود یک مشکل و ناهنجاری در کیسه صفرا می‌باشد. شایع‌ترین علائم و نشانه‌های بیماری‌های کیسه صفرا عبارتند از: درد شدید در ناحیه شکم،دردی که به شانه راست می‌زند و گاهی کمر را نیز درگیر می‌کند.دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می‌شود، به‌خصوص اگر غذایی چرب مصرف شده باشد.دردی که تیز و کرامپی است.- دردی که با یک نفس عمیق تشدید می‌شود.درد در ناحیه قفسه سینه.- سوزش سردل، سوء‌هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده احساس پری در شکم. تهوع، استفراغ و تب. لرز. احساس درد با لمس شکم، به‌خصوص در قسمت راست فوقانی شکم. زردی (پوست و چشم‌ها). تغییر رنگ غیرطبیعی مدفوع (به‌خصوص به رنگ روشن‌تر و خاکستری).برخی از مشکلات کیسه صفرا مانند سنگ‌های صفراوی ریز که مجرای صفراوی را مسدود نمی‌کنند، معمولا هیچ‌ علامت و ناراحتی را ایجاد نمی‌کنند. این نوع سنگ‌ها معمولا هنگاه عکسبرداری با اشعه ایکس برای یک بیماری دیگر و یا انجام عمل جراحی در ناحیه شکم و به‌طور اتفاقی تشخیص داده می‌شوند.


کولیک صفراوی


کولیک صفراوی به شرایط جدی‌تری اطلاق می‌شود که سنگ صفرا در مجرای صفراوی ایجاد یک انسداد می‌کند. دراین حالت کیسه صفرا برای از میان برداشتن این انسداد شدیدا منقبض می‌شود و فرد احساس دردی شدید خواهد داشت. این انقباضات شدید و دردهای همراه با کولیک صفراوی معمولا یک تا دو ساعت طول می‌کشد. اما از آنجایی که حمله‌ای و برگشت‌پذیر هستند تا زمانی که فرد به فکر درمان بیفتد، همچنان با فرد می‌مانند.


منبع: آرمان


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب