دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

راه‌های پیشگیری شپش سر

شپش سر اغلب بین کودکان ۶ تا ۱۱ سال پدیدار می‌شود، اما بدین معنا نیست که بزرگتر‌ها آن را نمی‌گیرند. اما بسیار مهم است که بدانید چطور سر خود یا فرزندتان را برای وجود شپش چک کنید.
کد خبر : 275197

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، شپش‌ها حشرات بسیار ریزی هستند که از بدن انسان تغذیه می‌کنند. این حشرات لابه لای موی سر پنهان شده و از فردی به فرد دیگر منتقل می‌گردد. شپش موی سر بیشتر در کودکان دیده می‌شود و به راحتی قابل درمان است. به نقل از بانوی شهر روش درمان شپش سر را آموزش می‌دهیم، اما پیش از آن با علائم شپش سر آشنا شوید.


معمول‌ترین علامت وجود شپش سر خارش است. حرکت و تغذیه شپش‌ها در سر باعث ایجاد آلرژی و خارش می‌شود.


احساس سنگینی در سر


سوزشی که در اثر خارش سر ایجاد می‌شود


مشکلات هنگام خوابیدن


لکه‌های قرمز روی سر، گردن یا شانه‌ها


نمایان شدن سفیدی‌های کوچک در میان مو که نشان از تخمگذاری شپش دارد


شپش سر اغلب بین کودکان ۶ تا ۱۱ سال پدیدار می‌شود، اما بدین معنا نیست که بزرگتر‌ها آن را نمی‌گیرند. اما بسیار مهم است که بدانید چطور سر خود یا فرزندتان را برای وجود شپش چک کنید. همانطور که گفته شد خارش سر اولین نشانه وجود شپش سر است، اما خارش سر همیشه نشانه وجود شپش نیست بلکه گاهی ممکن است در اثر شوره سر، اگزما یا حساسیت به شامپوی خاصی ایجاد شده باشد؛ بنابراین باید بدانید که چطور شپش را در سر جستجو کنید.


ابتدا موی سر را خیس کنید. این کار سرعت شپش‌ها را کم می‌کند و راحت‌تر می‌توانید آن‌ها را پیدا کنید. از یک شانه دندانه دار استفاده کنید و مو‌های فرزندتان را قسمت کنید سپس با نور کافی کف سر او را ببینید. اگر فرزند شما در سرش شپش داشته باشد، متوجه حشرات بسیار ریز قهوه‌ای رنگ در سر او می‌شوید. این را بدانید که با شانه زدن نمی‌توانید همه شپش‌ها را از سر خارج کنید و می‌بایست راه‌های دیگری را برای از بین بردن شپش موی سر امتحان کنید.


اگر شپش در خانه وجود داشت چه کنیم؟


شپش‌هذا بدون وجود میزبان فقط به مدت ۲۴ ساعت زنده می‌مانند بنابراین اگر شپش به وسایل خانه منتقل شده باشد به راحتی از بین می‌رود. اگر موی سرفرزندتان دارای شپش بود، علاوه بر درمان وی، توصیه می‌شود خانه را نیز ایزوله کنید تا چیزی در فضای خانه برای انتقال به افراد دیگر باقی نماند. روبالشی ها، لباس ها، حوله‌ها و هر آنچه توسط شخص مبتلا به شپش استفاده می‌شد را با آب داغ بشویید و با حرارت خشک کنید. همچنین شانه‌ای که توسط شخص استفاده می‌شد نیز باید ضدعفونی شود. کف اتاق‌ها و حتی روی مبل‌ها به راحتی با جاروبرقی زدن تمیز می‌شوند، اما برای اطمینان تا زمانی که فرد کاملا از شر شپش رها نشده است روی مبل‌ها را پلاستیک بکشید و وسایل تخت وی را هر روز بشویید.


روش‌های درمان شپش موی سر


شامپو‌های مخصوص درمان شپش موی سر وجود دارد که از داروخانه‌های معتبر قابل تهیه است. برای اطمینان توصیه می‌شود به پزشک مراجعه کنید تا روش‌های درمانی سریع‌تر برای از بین بردن شپش سر به شما پیشنهاد کند.


چند روش خانگی برای از بین بردن شپش سر وجود دارد.


۱) موهایتان را چرب کنید


چرب شدن مو باعث می‌شود سرعت شپش‌ها کم شده و نتوانند رشد کنند؛ بنابراین می‌توانید با استفاده از موادی که به موی سر چربی بیشتری وارد می‌کنند رشد شپش موی سر را کم کنید. موادی نظیر کره، مایونز یا روغن نارگیل می‌توانند گزینه‌های خوبی برای چرب کردن موی سر باشند.


۲) مو‌ها را خیس شانه بزنید


از شانه‌های دندانه دار برای شانه زدن مو استفاده کنید که بتوانید به راحتی وجود شپش را در موی سر متوجه شوید. با این کار می‌توانید متوجه شوید چه زمانی از شر شپش‌ها خلاص شده اید. مو‌ها را خیس کرده و شانه بزنید. این کار را هر روز انجام دهید تا موقعی که دیگر شپش در سر وجود نداشته باشد.


۳) از سرکه استفاده کنید


برخی از افراد معتقدند سرکه باعث می‌شود شپش نتواند لابه لای موی سر تخمگذاری کند. سر را با سرکه رقیق شده با آب بشویید و آبکشی کنید.


راه‌های پیشگیری شپش سر


شپش سر از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود و اغلب بین کودکان و در مهدکودک‌ها رواج دارد و هنگام بازی با ارتباط نزدیک اسرایت کند.


این نکات را به فرزندان گوشزد کنید و یاد دهید که این وسایل را با دیگران به اشتراک نگذارند: شانه، مسواک، کلاه، شال گردن و بالش.


اگر کودک به مدرسه یا کودکستان می‌رود، برای اطمینان هر سه یا چهار روز مو‌های آن‌ها را چک کرده و اگر اثری از وجود شپش در موهایش بود آن را برطرف کرده و از انتقال به دیگران نیز جلوگیری کنید.


منبع:فردا


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب