دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 ارديبهشت 1397 - 09:58
تحلیل‌گر مسائل سیاسی:

برجام مانند جام زهری بود که به امام خمینی (ره) نوشاندند/ مشکل‌ساز شدن چالش‌گری ایران با کدخداسالاری آمریکا

تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: مشکل آمریکا با ما موشکی، هسته‌ای و حقوق بشر نیست بلکه آنها می‌خواهند که ما نباشیم آمریکا بر اساس نظام جهانی‌سازی هر نظامی که ایجاد چالش کند را از بین می‌برد با این وجود امروز ایران برای این نظام چالش ایجاد کرده است.
کد خبر : 274438

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، داریوش سجادی در مراسم مناظره برجام موشکی آری یا نه، با حضور احمد نقیب‌زاده استاد جامعه‌شناس سیاسی که توسط بسیج دانشجویی دانشگاه واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار شد، اظهار کرد: آمریکا از طریق رقابت تسلیحاتی و بحران معیشتی توانسته است نظام‌های سرکش مانند شوروی سابق را به زانو درآورد هم چنین آمریکایی‌ها توانستند حکومت نیکاراگوئه را با بحران‌های امنیتی و تحریم‌های سنگین ساقط کنند با این وجود در مورد ایران نیز این سیاست به کار گرفته شده است.
وی افزود: تفاوت سیاست آمریکا در برابر جمهوری اسلامی ایران با شوروی سابق این است که جمهوری خواهان و دمکرات‌ها نسبت به پراگماتیسم‌ها یا عملگراها در کشورمان که در راس آنها هاشمی رفسنجانی بود نگاه مثبت داشتند.
این‌ تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: پراگماتیسم‌ها متاثر از یک بی‌مبالاتی و خوش‌بینی فلسفی دغدغه ایدئولوژیک نداشته و اهتمام خود را در چارچوب نظام بین‌المللی تعریف می‌کنند به همین دلیل در سال 92 عمده سرمایه‌گذاری صورت گرفته در انتخابات ریاست جمهوری بر روی هاشمی رفسنجانی صورت گرفت و با بحران‌های معیشتی که ایجاد کردند بستری را فراهم ساختند تا کسی مانند هاشمی خود را به عنوان ناجی مطرح کند که بتواند رئیس جمهور شود و مدعی شود با حضور من می‌توان ایران را در مدار منطقی نظام بین‌الملل قرار داد اما با رد صلاحیت هاشمی این پازل وزنه خود را از دست داد.


سجادی تصریح کرد: اگر چه پس از رد صلاحیت هاشمی، روحانی به عنوان گزینه جایگزین انتخاب شد اما واقعیت این است که او وزنه سیاسی لازم را برای مدیریت این پروژه نداشت و در واقع این پروژه با فوت هاشمی تضعیف شد از طرفی با فوت هاشمی، روحانی سنگین‌ترین وزنه حمایتی خود را از دست داد از این رو روحانی در انتخابات سال 96 رادیکالیسم را اتخاذ کرد و جز این چاره‌ای هم نداشت چون دیگر هاشمی نبود تا شعارها را به نفع او بدهد در هر حال شرایط باعث شد روحانی نقش اپوزسیون را ایفا کند.
به گفته سجادی متاسفانه یک انگیزشی در دولت مشاهده می‌شود که از طریق بحران‌های معیشتی بتوانند بدنه حکومت را به استیصال بکشانند و بعد بگویند مردم بریده‌اند و آمریکا اذیت می‌کند با این وجود چاره‌ای نداریم که به سمت برجام‌های دیگر برویم.
سجادی در واکنش به سخنان نقیب‌زاده مبنی‌بر اینکه ما توان از بین بردن اسرائیل را نداریم، گفت: من مسلمان موظفم که با یک پدیده شوم به نام اسرائیل بجنگم و این تکلیف من است. با این وجود مهم نیست که اسرائیل از بین برود یا از بین نرود در هر حال در مقدمه قانون اساسی نیز آمده که جمهوری اسلامی موظف به دفاع از مظلوم و مبارزه با ظالم است.
وی با بیان اینکه نیروهای آمریکایی و تمدن غرب همواره تلاش کردند نیروهای پراگماتیسم را در کنار بحران‌های معیشتی تقویت کنند و این کار متاثر از یک بدنه خائن در داخل و خارج از کشورمان صورت می‌گیرد، اظهار کرد: یک لابی ویتنامی در امریکا وجود ندارد که علیه این کشور فعالیت کند ولی خائن ترین بدنه ایرانی‌هایی هستند که در آمریکا سکونت دارند و علیه جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کنند در واقع یک چنین بدنه‌ای نیز علیه کاسترو در میامی وجود دارد که علیه او فعالیت می‌کردند.
وی با بیان اینکه هیچ حوزه اخلاقی به ما اجازه نمی‌دهد با تاسی از اجنبی علیه دولت خود اقدام کنیم ولی ایرانی‌ها این کار را در خارج از کشور انجام می‌دهند، گفت: مرحوم هاشمی می‌گفت که آلمان و ژاپن بدون ارتش توانستند مسیر توسعه را طی کنند معتقدم این یک عوام فریبی است چون آلمان‌ها و ژاپنی‌ها در جنگ جهانی شکست خورده بودند و در شرایط نظام دو قطبی آن زمان آلمان و ژاپن زیر چتر حمایتی آمریکا قرار گرفتند و امنیت ایجاد شده در این کشورها باعث شد سرمایه‌ها به سمت آنها هدایت شود اما مشابه این وضعیت در ایران وجود ندارد و ما در این 40 سال زیر فشارهای امنیتی بوده‌ایم.
به گفته سجادی مساله آمریکا با جمهوری اسلامی شعار ضد امریکایی و موشک نیست. عده‌ای می‌گویند تسخیر سفارت امریکا باعث شده رگ غیرت امریکایی‌ها علیه جمهوری اسلامی بجوشد اما واقعیت این است که امریکا یک کشور سرمایه‌دار است و اگر رگ غیرتشان به خاطر تسخیر سفارت خانه این کشور می‌جوشید بعد گذشته سه سال مک فارلین را به ایران نمی‌فرستادند. در هر حال سیاست‌مداران آمریکا موجودات سنگی هستند که تصمیم‌گیری هایشان متاثر از عواطف و احساسات نیست.
این تحلیل‌گر مسائل سیاسی گفت: من نمی‌دانم این لفظ که جمهوری اسلامی از مذاکره نهراسد از کجا آمده مگر تا کنون جمهوری اسلامی از مذاکره ترسیده است که الان به او تذکر می‌دهند.
وی افزود: یکی از مردرندی‌ها و بی‌معرفتی‌ها این بود که می‌گفتند جلیلی مذاکره بلد نبود اما ظریف مذاکره بلد بود واقعیت این است ایران از مذاکره هیچ وقت نهراسیده اما به آنچه توجه نمی‌شود این است که مذاکرات زمان جلیلی قرار نبود به نتیجه برسد چون جلیلی از موضع ایدئولوژی انقلاب اسلامی وارد مذاکرات شده بود ولی ظریف با موضع پراگماتیسم وارد مذاکره شد.
این تحلیل‌گر ‌مسائل سیاسی ادامه داد: اگر دولت تدبیر و امید می‌توانست برجام‌ها دو و سه را پیگیری می‌کرد ولی مدیریت حاذقانه سپاه و رشادت‌های سردار سلیمانی و موفقیت نظامی که در منطقه به دست آوردیم این اجازه را به دولت نداد و این در حالی بود که ظریف هم‌چنان با خوش‌بینی و بی‌مبالاتی فلسفی نظر دیگری داشت. در هر حال نظام بین‌الملل مبتنی‌بر قدرت است و اگر در این عرصه توانستید کمر داعش را بشکنید می‌توان توازن قوا را برهم زد و گرنه با خوش‌بینی ظریف امکان هیچ توافقی نبود.
ویفت: قذافی همه چیز را داد و کشور لیبی از دست رفت و در عراق نیز این پروژه اجرا شد. معتقدم بدنه اجتماعی که این تفکر را در ایران دنبال می‌کند بدنه‌ای نیست که عملگرا باشد چون آنها شعار نه غزه نه لبنان جانم فدای ایران را سر می‌دادند ولی هیچ وقت برای ایران جان ندادند.
به گفته سجادی مشکل آمریکا با ما موشکی، هسته‌ای و حقوق بشر نیست بلکه آنها می‌خواهند که ما نباشیم آمریکا بر اساس نظام جهانی‌سازی هر نظامی که ایجاد چالش کند را از بین می‌برد با این وجود امروز ایران برای این نظام چالش ایجاد کرده است.
سجادی با بیان اینکه حرف جمهوری اسلامی به نظام سلطه این است که ما می‌خواهیم بر اساس مبانی ایدئولوژیک خود زندگی کنیم، تصریح کرد: اگر این اتفاق بیفتد از نظر آمریکا یک بدآموزی شکل می‌گیرد به همین دلیل مخالف این رویه هستند. اگر امروز عده‌ای در مقابل کاخ سفید تجمع می‌کنند و شعار علیه حکومت آمریکا می‌دهند و حکومت نیز با آنها مشکلی ندارد به خاطر این است که منافع آمریکا نه در کنار کاخ سفید بلکه در کنار چاه‌های نفت ظهران عربستان عبور کرده است با این وجود می‌بینیم 400 تن از حجاج ما در سال 1366 کشته می‌شوند و آمریکا هیچ اعتراضی نمی‌کند.
سجادی گفت: در ایالت آریزونا که من ساکن آنجا هستم حمل اسلحه نسبت به دیگر ایالت‌ها آزادانه‌تر است منتهی یک شرط وجود دارد و آن هم این است که اگر کسی یک اسلحه خرید وقتی که در شهر می‌چرخد آن را قابل رویت کند، پیام این حرکت این است که افراد حامل اسلحه به دیگران بگویند که ما اسلحه داریم و با ما درنیفتید با این وجود ماهیت سلاح اتمی هم همین است معتقدم سلاح اتمی یک سلاح تدافعی است نه تهاجمی و هر کس که آن را دارد می‌گوید که شوخی با من خطرناک است. من از همان ابتدا معتقد بودم که باید بمب اتمی داشته باشیم تا ماهیت کدخدا بودن آمریکا تعدیل شود وگرنه مسائل دیگر بهانه است.
وی با اشاره به اینکه چالش‌گری ایران با کدخدا سالاری آمریکا مشکل‌ساز شده است، عنوان کرد: مقام معظم رهبری از همان ابتدا می‌گفتند که من به مذاکرات خوش‌بین نیستم معتقدم رهبری زمانی که این جمله را گفتند می‌خواستند بگویند من دارم زیر فشار این مذاکرات را می‌پذیرم با این وجود برجام یک تحمیل بود همان‌طور که قطع‌نامه 598 به امام تحمیل شد.
وی افزود: برجام مانند جام زهری بود که به امام خمینی (ره) نوشاندند. برجام قرار بود فتح‌الفتوح باشد ولی این اتفاق نیفتاد چون روحانی و ظریف خوش‌بینی فلسفی داشتند با این شرایط معتقدم این سه سال زمان بطالت ملی این دولت است چون تمام تخم مرغ‌ها را در سبد برجام گذاشتند.
این‌ تحلیل‌گر مسائل سیاسی با بیان اینکه اروپا هیچ‌گاه بازار عظیم آمریکا را رها نمی‌کند تا برای ورود به بازار کوچک ایران اقدام نماید، گفت: این اتفاق زمانی می‌افتد که ایران در مقابل نظام کدخدا سالار تسلیم شود با این وجود از برجام برای ما آبی نمی‌جوشد و اروپا با این شرایط اقدامی برای سرمایه‌گذاری نمی‌کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب