ساخت قرص کنترل بارداری برای مردان
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، به گفته دانشمندان، این قرص هیچ عوارض جانبی ندارد. نتایج تحقیقات جدید نشان میدهد 30 ساعت پس از تزریق ترکیبی به نام «EP055» به میمون ماکاک، اسپرم این موجودات قادر به حرکت کردن نبود.
دکتر مایکل اوراند، سرپرست این پژوهش از دانشگاه نورث کالیفرنیا، میگوید: «این ترکیب توانایی اسپرم برای شنا کردن را غیرفعال میکند که این امر تواناییهای باروری به شدت کاهش میدهد».
طبق نتایج این مطالعه، هیچ عوارض جانبی در میمونها دیده نشد چرا که این ترکیب تاثیری بر هورمونهای مردانه ندارد.
اکثر قرصهای کنترل بارداری زنانه شامل ترکیبی از استروژن و پروژسترون میشود که عوارضی مانند افزایش وزن و حالت تهوع برای مصرفکننده در پی دارد.
پس از گذشت سه هفته، همه اسپرمهای میمون به حالت معمول برگشتند و قادر به حرکت کردن بودند؛ این امر نشان میدهد که این روش قابل بازگشت است.
در حال حاضر، روش کنترل بارداری در مردان به استفاده از کاندوم، که تا 18 درصد احتمال شکست را افزایش میدهد، و وازکتومی، که روشی گران و غیرقابل بازگشت است، محدود میشود.
EP055 به پروتئین «EPPIN»، موجود روی سطح اسپرم، متصل میشود. شش ساعت پس از تزریق، تحرک اسپرم میمون تا 20 درصد کاهش مییابد.
دکتر ماری زلینسکی، سرپرست ارشد این مطالعه، میگوید: «18 روز پس از تزریق، تمام میمونهای ماکاک به حالت اولیه بازگشتند که این امر نشان میدهد EP055 کاملا قابل بازگشت است».
تحرک اسپرم پس از گذشت سه روز از تزریق بهبود پیدا میکند.
به گفته محققان، هنوز مشخص نیست که این روش جلوگیری از بارداری قابل استفاده در انسانها هست یا خیر. در حال حاضر دانشمندان در حال آزمایش EP055 به شکل قرص هستند تا دریابند چه تاثیری بر باروری حیوانات دارد. نتایج تحقیقات پیشین حاکی از آن است که مصرف قرصهای بارداری خطر سکته مغزی در زنان را افزایش میدهد.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/