کاهش آلودگی هوا با استفاده از انرژیهای تجدید پذیر محقق میشود
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از رادیو گفتوگو، دکتر فرزاد جعفر کاظمی، عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی و نایب رئیس انجمن مدیریت مصرف انرژی ایران، و دکتر جواد نوفرستی، کارشناس اقتصاد انرژی و مدیر انجمن جامعه ایمن ایران، درباره این که آیا انرژی خورشیدی جایگزین سوختهای فسیلی میشود یا خیر صحبت کردند.
جعفر کاظمی در آغاز درباره ارتباط دانشگاه با صنعت در حوزه انرژی خورشیدی گفت: «این ارتباط مانند سایر حوزهها، دچار چالشها و ضعفهایی است. به طور کلی مباحثی که در دانشگاهها مورد تحقیق قرار میگیرد، برگرفته از ایده و نظر خود محقق است یعنی لزوما تقاضا محور نیست. دسته دیگر از تحقیقات که اندک هستند، پروژههای تقاضا محور هستند».
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «در حال حاضر هر دو این بخشها انجام میشود؛ آن دسته از تحقیقاتی که تقاضا محور نیستند، به میزان ارتباط اعضای هیات علمی با صنعت بستگی دارد تا از موضوعاتی که در صنعت مورد توجه هستند، مطلع باشد. پروژههای تقاضا محور کمابیش وجود دارد اما دچار افت و خیزهایی است. هر سال وزارت نیرو و وزارت نفت موضوعاتی را به عنوان اولویتهای پژوهشی تعریف میکنند تا پژوهشگران دانشگاهی در آن موضوع تحقیق کند».
نایب رئیس انجمن مدیریت مصرف انرژی ایران در خصوص اثرگذاری راندمان صفحات خورشیدی درباره آلودگی هوا گفت: «شدت تابش خورشید با افزایش آلودگی کم میشود و این منجر به کاهش خروجی صفحات خورشیدی میشود».
در ادامه جواد نوفرستی با بیان اینکه هر فناوری جدیدی با جادهای پر از سنگلاخ روبهرو است، گفت: «عموما انسانها به روشهای سنتی عادت میکنند و هنگامی که میخواهیم روش جدیدی را جا بیاندازیم، با مقاومت روبهرو میشویم و برای تغییر نیاز به زمان داریم».
وی با اشاره به مزیتهای انرژی خورشیدی، گفت: «اگر مردم به این مزیتها در حوزه اقتصاد خانوار، اجتماع و محیط زیست آگاه باشند، قطعا استقبال خوبی خواهد شد، هر چند روند رو به رشد خوبی است. سال گذشته همایشی بود که دانش آموزان یک مدرسه راهنمایی، یک آب گرمکن خورشیدی درست کرده بودند و این خیلی خوب است که دانش آموزان به انرژی خورشیدی فکر کنند».
کارشناس اقتصاد انرژی افزود: «نسلهای گذشته در سالهای دور از انرژیهای طبیعی استفاده میکردند زیرا انرژیهای تجدید پذیر همیشگی و دائمی هستند در حالی که انرژی فسیلی مانند یک حساب بانکی است که بالاخره بعد از برداشت، آن پول تمام میشود اما انرژی تجدید پذیری مانند انرژی خورشیدی هیچ گاه تمام نمیشود».
مدیر انجمن جامعه ایمن ایران به مسئله آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: «همه مردم در آلودگی هوا سهم دارند و خودمان هم داریم آسیب میبینیم به طوری که در سال بر اساس آمار، سالانه 27 هزار نفر بر اثر آلودگی هوا فوت میشوند که سهم تهرانیها هفت هزار نفر است در حالی که بخش عمدهای از آلودگیها استفاده از سوختهای فسیلی است که اگر بتوانیم از انرژیهای تجدید پذیر از جمله انرژی خورشیدی استفاده کنیم، میتوانیم جلوی این آلودگی را بگیریم و کمک زیادی به محیط زیست کنیم».
وی افزود: «برای توسعه انرژیهای تجدید پذیر هدف گذاری شده بود تا به پنج هزار مگاوات انرژیهای تجدید پذیر برسیم اما آنچه به آن دست پیدا کردیم حدود 400 مگاوات برق است و این موضوع مجددا در برنامه ششم توسعه پیاده شده است در حالی که اطمینانی وجود ندارد که به این هدف دست پیدا کنیم».
انتهای پیام/