تشخیص «پارکینسون» با استفاده از چند قطره «اشک» ناقابل
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، پژوهشگران با ارائه نتایج تحقیقی در کنفرانس آکادمی مغز و اعصاب امریکا، گفتهاند آزمایش چند قطره اشک نه تنها ممکن است روشی ارزانقیمتتر و سریعتر برای تشخیص ابتلا به بیماری پارکینسون باشد بلکه با این شیوه میتوان راهکاری پیش گرفت تا به طور بالقوه از عوارض تاخیر در درمان این بیماری کاسته شود.
این پژوهشگران با تجزیه و تحلیل اشکهای بیماران مبتلا به پارکینسون و بزرگسالانی که هنوز دچار عوارض این بیماری نشده بودند، دریافتند که میززان مولکول پروتئینی به نام «آلفا سینوکلئین»، در مبتلایان به این بیماری بیش از ۵ برابر حد طبیعی است. این مولکول سبب ایجاد آسیبهای مغزی میشود.
دکتر «مارک لِو»، یکی از محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در این زمینه گفت: باور داریم که که تحقیق ما اولین موردی به شمار میرود که نشان میدهد با استفاده از آزمایش قطرات اشک میتوان علائم بیولوژیکی از این بیماری را به صورتی قابل اعتماد، ارزان قیمت و غیرتهاجمی در افراد مشکوک به بیماری پارکینسون تشخیص داد و از آنجا که احتمال دارد روند این بیماری سالها یا حتی دههها پیش از بروز علائم آن آغاز شود، چنین آزمونی برای درمان زودتر و سریعتر بیماری مفیدتر است.
وی اضافه کرد: چون سیگنالهای عصبی پارکینسون نه فقط در مغز، بلکه بر سراسر بدن اثر میگذارند، پیشبینی کردیم که ممکن است مولکولهای پروتئینی غیرطبیعی مرتبط با پیشرفت بیماری را در خارج از مغز هم پیاد کنیم. بنابراین سراغ تجزیه و تحلیل اشک چشم رفتیم.
این مولکول پروتئینی سیگنالهای عصبی را دچار اختلال میکند و عامل اصلی آسیب عصبی در پیشرفت پیشرفت بیماری پارکینسون به شمار میرود.
منبع: سلامت آنلاین
انتهای پیام/