شیوع ژن تالاسمی در استان سیستان و بلوچستان بیش از 10 درصد است
به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر طباطبایی اظهار کرد: هزینه هر بیمار تالاسمی در دنیا در طی 30 سال حدود 200 هزار دلار برآورد شده است و در هر سال حدود 70 هزار بیمار تالاسمی در دنیا متولد میشوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، ادامه داد: بیماران تالاسمی در سراسر جهان در بین نژادهای مختلف دیده میشوند و شیوع آن در نواحی مدیترانه و خاورمیانه و آسیا بیشتر از سایر مناطق است.
وی با تاکید بر اینکه استان سیستان و بلوچستان دارای بیشترین میزان بروز تالاسمی در کشور است، عنوان کرد: اقدامات زیادی از طرف دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در زمینه کاهش تالاسمی صورت گرفته است. محورهایی از قبیل آموزش، آزمایشات غربالگری، آزمایش تشخیص ژنتیک، مشاوره ژنتیک، مراقبت و پژوهش را از مهمترین محورهای برنامه کنترل وپیشگیری از بروز تالاسمی در استان برشمرد.
دکتر طباطبایی با بیان اینکه 2400 بیمار مبتلا به تالاسمی در استان سیستان و بلوچستان زندگی میکنند، خاطرنشان کرد: علت 55درصد این موارد، عقدهای غیرثبتی و عدم انجام غربالگری در زمان ازدواج است و 8 درصد این تعداد عدم دسترسی به مراکز مشاوره داشته و 4 درصد آنان پس از تشخیص فرزند تالاسمی از سقط جنین امتناع ورزیدهاند.
وی اضافه کرد: شیوع ژن تالاسمی در استان سیستان و بلوچستان بالاست بطوریکه شیوع ژن تالاسمی در ایران 10الی 5 درصد است ولی در استان سیستان و بلوچستان بیش از 10 درصد است. لازم است عاقدین معرفی زوجین به مرکز مشاوره قبل از ازدواج را در دستور کار خود قرار دهند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در پایان خاطرنشان کرد: با اجرای دستورالعمل کشوری کنترل و پیشگیری از بروز تالاسمی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به میزان 65درصد از تولد کودک مبتلا به تالاسمی ماژور پیشگیری شده است.
انتهای پیام/