رباتها به محل غرق سانچی اعزام شدند
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، کشف دو لکه بزرگ نفتی در دریا که مجموعا ۱۱۰ کیلومتر مربع وسعت دارند، موجب نگرانی سازمان محیط زیست دریایی چین شده و شناورهایی را به این منطقه اعزام کرده است.
براساس اعلام این سازمان، یکی از این لکهها که ۴۰ کیلومتر مربع وسعت دارد، نازکتر و با تمرکز کمتری است اما دیگری لکهای است که ۱۱ نمونه نخستین از آن وجود نفت سنگین بهشدت آلوده را اثبات کرده و البته این لکه در عمق ۱۵۵ متری دریا قرار دارد.
گارد ساحلی چین بهزودی ۳۰ ربات غواص به این منطقه اعزام میکند تا کار نمونهگیری و پایش لکههای نفتی را برعهده بگیرند و اقدامات مقتضی احتمالی برای پاکسازی لکهها را آغاز کنند. سانچی با محمولهای یک میلیون بشکهای از میعانات گازی و نفت فوقسبک و بهشدت آتشزا، شنبه هفته گذشته در آبهای شرقی چین با یک کشتی فلهبر چینی برخورد کرد و آتش گرفت.
این نفتکش پس از هشت روز آتش بیوقفه، روز یکشنبه در همان آبها به قعر دریا رفت و از ۳۲ خدمه آن، تنها جسد سه نفر کشف شد. اکنون و پیش از آن که سرنوشت جعبه سیاه این نفتکش و اطلاعات درون آن مشخص شود، مشکلات بعدی این حادثه گریبان منطقه را گرفته است.
در نخستین روزهای این حادثه، گمانهزنیهایی مبنی بر این که بادهای شدید کشتی را به سوی منطقه ویژه اقتصادی ژاپن میراند و چین نیز به همین دلیل با خیالی آسوده از عملیات اطفاء مؤثر خودداری کرده، منتشر شد اما امروز سازمان محیط زیست دریایی ژاپن اعلام کرده که نگرانیای بابت ورود لکه نفتی به آبهای این کشور ندارد و این لکه به احتمال زیاد به سوی چین میرود.
با توجه به این که ماهیت لکه نفتی ضخیم و سمی از نوع نفت سنگین و محل آن در عمق ۱۵۵ متری زیر سطح دریا ذکر شده، احتمالا این لکه مربوط به سوخت خود نفتکش است و محموله این کشتی را شامل نمیشود. سانچی یک نفتکش به طول ۴۲۵ متر متعلق به ایران و با پرچم پاناما بود که بزرگترین حادثه نفتکش در یک دهه اخیر را رقم زد.
منبع: نفتخبر
انتهای پیام/