آیا بدن از خوردن فست فود خوشحال میشود؟
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، ساینس الرت نوشت: نتایج این مطالعه نگرانی هایی را در مورد تبعات منفی مصرف خوراکی هایی مانند همبرگر و پیتزا برای سلامتی ایجاد کرده است.
محققان دانشگاه بن در آلمان در این مطالعه متوجه شدند در موش هایی که برای یک ماه معادل یک رژیم غذایی غربی، چربی های اشباع، قند و نمک مصرف کردند و میوه تازه، سبزیجات و یا فیبر در غذای آنها نبود، تعداد سلول های ایمنی خون به اندازه زمانی که دچار یک عفونت میکروبی شده باشند، افزایش یافت.
براساس نتایج این مطالعه، وضعیت هشدار تهاجمی که فست فودها ایجاد می کنند می تواند برای طولانی مدت در بدن باقی بماند.
آنت کریست از دانشگاه بن در آلمان و یکی از محققان این مطالعه گفت: رژیم غذایی ناسالم به افزایش غیرمنتظره برخی سلول های ایمنی به ویژه گرانولوسیت ها و مونوسیت ها در خون موش ها منجر شد.
این گلبول های سفید خون توجه دانشمندان را به سمت ژن های حاوی سلول های پروژنیتور (progenitor) معطوف کرد که توسط رژیم غذایی موش ها فعال شدند؛ سلول های پروژنیتور به انواعی از سلول ها گفته می شود که مسئول افزایش سلول های ایمنی هستند.
اما مسئله مهم باقی ماندن بقایای این خرده های ژنتیکی است، زیرا پیش از این مشخص شده است که سلول های پروژنیتور در برخورد با حمله های بیولوژیکی نوعی حافظه دارند. به عبارت دیگر، زمانی که فست فود مصرف می کنیم و واکنش بدن به آن شروع می شود، حتی اگر بار دیگر از رژیم غذایی سالم استفاده کنیم، تاثیر فوری نخواهد داشت و همین موضوع پیامدهایی منفی برای سلامت کلی بدن دارد.
به گفته محققان، سیستم ایمنی ذاتی بدن دارای شکلی از حافظه است؛ به واقع سیستم دفاعی بدن پس از عفونت در یک وضعیت هشدار باقی می ماند تا نسبت به یک حمله جدید سریع تر عمل کند.
معمولا عفونت ها چنین واکنشی را ایجاد می کنند اما در مطالعه روی موش ها مشخص شد که این واکنش در نتیجه مصرف یک رژیم غذایی حاوی فست فود نیز ایجاد می شود که به معنی تسهیل بروز التهاب و مشکلات مرتبط با آن مانند دیابت نوع دو در آینده است.
محققان همچنین بر اساس مطالعه روی ۱۲۰ موش، یک حسگر فست فود در سلول های ایمنی شناسایی کردند. به نظر می رسد که یک سیستم سیگنالینگ (علامت دهی) به نام اینفلامازوم NLRP3، این نوع تغییر غذایی را جستجو می کند اما هنوز نحوه عملکرد آن مشخص نشده است.
محققان می گویند: این یک علامت هشدار دهنده دیگر است که حتی با وجود کاهش میزان عفونت ها و ویروس های کشنده، خطرات مصرف رژیم های غذایی بد و نبود فعالیت های ورزشی برای سلامتی به اندازه فواید ناشی از کاهش میزان عفونت ها و ویروس های کشنده برای سلامتی است.
این تحقیق در مجله Cell منتشر شده است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/