دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

گرانی تخم‌مرغ به گردن پرندگان مهاجر افتاد!

هرچند معاون بازرگانی و صنایع غذایی وزارت جهاد کشاورزی تنها دلیل گرانی تخم‌مرغ در بازار را بیماری‌ حاد تنفسی آنفلوانزای پرندگان دانسته و گفته این بیماری عمدتاً توسط پرندگان مهاجر شیوع پیدا می‌کند، این مسئله از سوی مدیرکل دفتر حیات‌وحش سازمان محیط زیست رد شد.
کد خبر : 248900

به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، علی‌اکبر مهرفرد معاون بازرگانی و صنایع غذایی وزارت جهاد کشاورزی بابیان اینکه علت اصلی و تنها علت گرانی تخم‌مرغ در بازار شیوع بیماری‌ حاد تنفسی آنفلوانزا است گفته است موج اول بیماری آنفلوانزا اوایل سال بود که با مدیرتی اتحادیه میهن (مرغداری‌ها و مرغ‌گذاری‌‌های کشور) کنترل شد.


وی با بیان اینکه ما در حال حاضر 25 درصد گله‌های تخم‌گذار را از دست داده‌ایم، گفت: این مسئله به دلیل شیوع بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان بوده که باعث کاهش تولید شد.


مهرفرد گفت: بیماری آنفلوانزا فوق حاد پرندگان حادثه‌ای غیرمترقبه است و عمدتاً از طریق پرندگان مهاجر شیوع پیدا می‌کند، اما مجید خرازیان‌مقدم مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع‌زیستی سازمان محیط‌ زیست در گفت و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس، ادعای مزبور را رد کرد و گفت: امسال فصل مهاجران پرندگان آبزی از آبان‌ماه و از عرض‌های شمالی بوده است که با شروع شیوع آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور همخوانی ندارد؛ چراکه شروع این بیماری از اسفند و اوایل فروردین در کشور گزارش شده است.


وی تصریح کرد: تا به امروز هیچ‌گونه گزارش کتبی دال بر اینکه بیماری آنفلوانزا پرندگان در پرندگان مهاجر آبزی وجود داشته باشد، نداشته‌ایم.


مقدم با اشاره به اینکه پایش و نمونه‌برداری از پرندگان وحشی با همکاری محیط‌بانان و با حضور کارشناسان دامپزشکی انجام می‌گیرد، ابراز داشت: به‌عنوان مدیرکل دفتر حیات وحش می‌گویم که در سال جاری هیچ‌گونه علائم و تلفاتی که نشان آنفلوانزا باشد، گزارش نشده و دامپزشکی نیز هیچ‌گونه نامه کتبی در این زمینه نداشته است.


به گفته این مقام مسئول تا به امروز هیچگونه تلفات مشکوکی از سوی محیط‌بانان در مراکز تجمع پرندگان آبزی در کشور گزارش نشده است.


مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان محیط‌ زیست با تأکید بر اینکه قبل از اینکه پرندگان آبزی مهاجر وارد کشور شوند، آنفلوانزا پرندگان اعلام شده بود، گفت: من خارج از حیطه حیات وحش اظهارنظر نمی‌کنم. اما اینکه قبل از فصل مهاجرت پرندگان آبزی این بیماری مشاهده می‌شود نشان دهنده این است که این ویروس در کشور وجود داشته است.


مقدم گفت: چطور می‌توان شیوع این بیماری را از طریق پرندگان مهاجر توجیه کرد درحالی‌که مرغداری‌ها به‌شدت کنترل می‌شوند.


وی وظایف سازمان محیط‌ زیست در این زمینه را کنترل شرایط پرندگان مهاجر دانست و گفت: امسال در رابطه با آنفلوانزا فوق حاد پرندگان که از نظر اقتصادی بسیار مهم است، گزارشی نداشته‌ایم.


خرازیان مقدم تصریح کرد: پرندگان مهاجر می‌توانند حامل ویروس آنفلوانزا باشند، اما با توجه به اینکه شیوع این بیماری در کشور خارج از فصل مهاجرت بوده نشان می‌دهد این ویروس در کشور وجود داشته اما سازمان محیط‌ زیست در این مورد همانند یک دیده‌بان عمل کرده است و به ادارات کل محیط زیست ماموریت داده شده تا مشخصات بیش از 25 مرکز پرندگان مهاجر آبزی و کنار آبزی را طبق دستورالعمل را برای اداره کل دامپزشکی بفرستند.


وی ادامه داد: بر این اساس قرار بود هرگونه تلفات و علائم مشکوک از سوی ادارات محیط‌ زیست به ادارات دامپزشکی فرستاده شود که این مشخصات شامل تعداد، گونه‌ها و سایت‌های مهم بوده است.


مدیرکل دفتر حیات وحش و تنوع زیستی سازمان محیط‌زیست بابیان اینکه امسال نگاه این سازمان به بحث آنفلوانزا جدی‌تر بوده است به تشکیل کمیته ملی آنفلوانزا پرندگان اشاره کرد و گفت: این کمیته بر اساس نظر رئیس سازمان محیط‌زیست و مشاور وی در امور دامپزشکی (دکتر آملی) آغاز به کار کرده است.


وی ادامه داد: مسائل اجرایی این کمیته در دفتر حیات‌وحش و شکار و صید سازمان محیط‌ زیست انجام می‌گیرد.


مقدم با بیان اینکه سازمان دامپزشکی از سازمان محیط‌ زیست خواسته که ممنوعیت شکار و صید پرندگان آبزی و کنارآبزی را ابلاغ شود گفت: بر اساس درخواست شکار و صید این پرندگان در سال جاری ممنوع شد.


وی ادامه داد: درعین‌حال در خصوص پرندگان خشک‌زی هم مقرر شد هر استانی که مشکوک تشخیص داده شد، صید و شکار را ممنوع اعلام کند و در حال حاضر این دستورالعمل نیز به تمام استان‌ها ارسال شده است.


منبع:‌فارس


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب