تولید هواپیمای کم مصرف، کم صدا و دوستدار محیط زیست
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، همه ساله صدها میلیون نفر در سراسر جهان به مسافرتهای هوایی میروند و ارتقای کیفیت و قابلیتهای هواپیماهای مسافربری به همین علت اهمیت انکارناپذیری دارد.
گروهی از محققان دانشگاه اMIT با همکاری دو شرکت خصوصی موفق به تولید نمونه اولیه یک هواپیمای پیشرفته شدهاند که بسیاری از مشکلات هواپیماهای تجاری امروزی را ندارد.
این گروه فعالیتهای خود را از سال ۲۰۰۸ آغاز کردهاند و میگویند بعد از نه سال تلاش محصولی عرضه کردهاند که سروصدای آن در مقایسه با هواپیماهای عادی کم است، آلودگی زیست محیطی ناچیزی دارد و از همه مهمتر مصرف سوخت بالایی ندارد.
این دستاوردها زمینه را برای پرواز هواپیماها در مسیرهای کوتاهتر و کم ارتفاعتر فراهم میکند و باعث میشود مسافرتهای هوایی به تجربهای لذت بخشتر مبدل شود.
مهمترین تفاوت این هواپیما با هواپیماهایی مانند بوئینگ ۷۳۷ و ایرباس ۳۲۰ موقعیت قرارگیری و نصب موتور است. موتور این هواپیما به جای نصب در زیر بال در بالای بدنه آن و در نزدیکی دم هواپیما قرار گرفته که باعث افزایش کارآیی آن شده است.
بدنه این هواپیما پهنتر از هواپیماهای مسافربری عادی است و حالتی مکعبی شکل دارد. دم این هواپیما هم سبکتر و کوچکتر است و بالهای آن مقاومت کمتری در برابر فشار هوا دارند. دی ۸ نسبت به هواپیماهای جت مسافربری تا ۳۷ درصد کمتر سوخت مصرف میکند و آلودگی صوتی آن تا ۵۰ درصد کمتر است.
میزان تولید گاز اکسید نیتروژن در زمان برخاستن و نشستن این هواپیما تا ۸۷ درصد کمتر است. آزمایش این هواپیما در ناسا کماکان ادامه دارد و انتظار میرود دی ۸ تا سال ۲۰۳۵ برای پروازهای عادی آماده شود.
منبع: مهر
انتهای پیام/