دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
20 آذر 1396 - 10:00
مخترع فارغ التحصیل دانشگاه آزاد

تسهیلاتی در زمینه پیشرفت کار به پروژه مخترعان تعلق نمی‌گیرد

مخترع فارغ‌التحصیل دانشگاه آزاد با اشاره به مشکلات و موانع متعددی که سر راه مختراعان قرار دارد، از نبود حمایت‌های مناسب و آموزش کافی به مخترعان و ایده‌پردازان می‌گوید.
کد خبر : 239640

به گزارش گروه علم و فناوری آنا، احمد عسگر نجفی متولد 1372 در دماوند و کارشناس رشته مکانیک خودرو از دانشگاه آزاد واحد رودهن است؛ این مخترع و عضو باشگاه پژوهشگران جوان تاکنون چندین طرح داشته که علاوه بر کسب مدال برنز نمایشگاه بین‌المللی نورنبرگ در سال 2014، یک مدال افتخار از کشور تایوان برای پروژه توربوشارژر بهینه‌سازی شده در سال 2014 نیز کسب کرده است.


در ادامه مصاحبه ما را با این مخترع می‌خوانید:


تا به حال چند طرح یا اختراع داشتید؟


تاکنون چندین طرح عالی داشتم که بنا به مشکلات و موانع متعدد و نبود تسهیلات تنها یک مورد از آنها به ثبت رسیده و گواهینامه ثبت اختراع آن اخذ شده است. طرح ثبت شده توربوشارژ توربینی نام دارد. از آنجایی که فعالیتم در زمینه مکانیک خودرو است و علاقه خاصی هم به تجسم‌گرایی دارم توانستم با تلفیق چند ایده در ذهنم، طرح این محصول را بزنم. بعد از گذشت حدود سه سال توانستم این طرح را به ثبت برسانم اما بر خلاف حرف‌های بسیاری که از منابع خبری می‌شنویم، هیچی کمکی، حتی در زمینه کمک جهت اعزام به نمایشگاه‌ها، هم به من نشده است.


برای ثبت اختراع یا تجاری‌سازی با چه مشکلاتی دست و پنجه نرم کردید؟


بعد از ثبت اختراع، برای تجاری‌سازی این محصول تلاش کردم که با وجود پیگیری‌های مکرر به جایی نرسید و تنها توانستم شرکتی در این حوزه ثبت کنم. برای ثبت اختراع، پروسه‌های غیرضروری زیادی را پشت سر گذاشتم. یکی از مشکلاتی که بیش از بقیه موارد ما را به زحمت انداخت، اخذ نامه تاییدیه طرح از گروه خودرو دانشگاه شریف بود که حدود یک سال و نیم طول کشید.
بنیاد ملی نخبگان یا صندوق حمایت چه تهسیلاتی را در اختیارتان قرار دادند؟


هیچ‌گونه راهنمایی کارساز یا کوچک‌ترین کمکی برای تجاری‌سازی یا تاسیس شرکت دانش بنیان از طرف دانشگاه یا باشگاه پژوهشگران جوان یا مراکز رشد دریافت نکرده‌ام. همانطور که پیش از این هم اشاره کردم برخلاف تبلیغات و اخبارهای کاذب، هیچ‌گونه تسهیلاتی در زمینه پیشرفت کار به پروژه مخترعان تعلق نمی‌گیرد. حتی با وجود پیگیر‌ی‌های شخصی من و تاسیس شرکت هیچ‌گونه تسهیلات مالی اعتباری یا تسهیلاتی در قبال کسری خدمت سربازی یا معافی نیز به بنده داده نشد.



از نظر شما فضای آموزشی دانشگاه‌ها از نظر نوآوری یا کمک به بروز ایده‌ها چگونه است؟


به نظر من برای پیشرفت در زمینه نوآوری علم این است که در نظر بگیریم چند کارشناس یا متخصص باتجربه و ماهر منتسب کنیم تا ایده‌ها و طرح‌هایی را که از جانب ایده‌پردازان و مخترعان ارائه می‌شود، را بررسی کنند. سپس این افراد با توجه به پتانسیل طرح‌ها و ایده‌ها می‌توانند کمک‌های مالی و علمی به مخترعان و ایده‌پردازان بکنند. همچنین می‌توانند راهکارهای صنعتی به آنها ارائه بدهند و سعی کنند تا نقص‌ها و اشکالات احتمالی را برطرف کنند. درواقع مسئول یا نهادی وجود داشته باشد که به جای سنگ‌اندازی، دلسرد کردن مخترعان و طولانی کردن مسیر برای ارائه طرح‌ها و نوآوری‌ها، به آنها کمک کند.


دوست دارید برای کار یا انجام تحقیقات پژوهشی به خارج از کشور بروید؟


بنده بسیار شخص وطن‌پرستی بودم اما با دیدن و مواجه شدن با مسائل و مشکلات متعدد، حالا علاقه‌ای زیادی دارم که به دنیای بیرون از کشور بروم چون با مطالعات و جستجوهای بسیار به این نتیجه رسیده‌ام که در کشورهای خارجی امکانات بسیاری وجود دارند از جمله دانشگاه‌ها و نهادهایی که کمک‌های بسیاری در جهت پیشرفته افکار نو و ایده‌های نوآورانه می‌کنند. فقط امیدوارم که با انتساب افراد باتجربه و درست در راس این امور بتوان به تمامی افردای که واقعا اید‌ه‌ها و طرح‌های جدید و کارآمدی را مطرح می‌کنند، کمکی شود تا زمینه رشد این افراد داخل کشور فراهم شود.


گفت‌وگو از هانا حیدری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب