دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
نشست‌های پرسش و پاسخ جشنواره فیلم فجر / 32

هنگامه قاضیانی: جایزه‌مان را از دست مردم و منتقدان گرفتیم/ گلاب آدینه: جای شما در بخش مسابقه خالی است

نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «پدر آن دیگری» با حضور یدالله صمدی کارگردان، ثریا قاسمی، حسین یاری، هنگامه قاضیانی، بنفشه صمدی و مهدیار عزیزی بازیگر کودک فیلم برگزار شد.
کد خبر : 2395

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا در ابتدای این نشست یداله صمدی گفت: «موضوع اقتباس سال‌ها است که در سینما مطرح شده است و در بنیاد فارابی هم یک حوزه‌ای به همین منظور تشکیل شد، اما متاسفانه آن طور که باید و شاید پی‌گیری نشد.»


وی افزود: «رمان «پدر آن دیگری» نوشته پرینوش صنیعی را ۸ سال پیش خواندم و می‌دانستم که فیلم خوبی از آن در می‌آید. از پرینوش صنیعی خواستم که امتیاز ساخت فیلم آن را به من بدهد. چندبن بار فیلمسازان معتبر زیادی به خانم صنیعی مراجعه کرده بودند که از کتاب او فیلم سینمایی یا سریال بسازند اما او نپذیرفته و گفته بود قولش را به صمدی داده‌ام.»


وی تصریح کرد: «به اندازه‌ای در این رمان برای شهاب حادثه رخ می‌دهد که من در انتخاب این حوادث به زحمت افتادم و چند روزی زمان برد که اتفاقات را از میان آن‌ها گلچین کنم، زیرا اگر می‌خواستم همه را بسازم، یک سریال می‌شد.»


صمدی درباره سرمایه‌گذاری فیلم سینمایی «پدر آن دیگر» توضیح داد: «به چند تهیه‌کننده محترم مراجعه کردم، ولی نپذیرفتند. اما در آن دوره سوژه عشق‌های مثلثی رایج بود و همه سرمایه خود را صرف اینگونه قصه‌ها می‌کردند تا در گیشه بفروشد. تا اینکه امسال از سرمایه شخصی خودم و با حمایت محمدرضا جعفری‌جلوه و بنیاد سینمایی فارابی «پدر آن دیگری» را ساختم.»


این کارگردان به انجام نشدن اقتباس در فیلمنامه‌های ایرانی یاد کرد و گفت: «بخشی از دلیل انجام نشدن اقتباس به کم کاری مسئولین سینمایی بخشی دیگر آن هم مربوط به ما است زیرا مطالعه‌مان کم است. در کتاب خواندن تنبل هستیم.»


پرینوش صنیعی نویسنده رمان «پدر آن دیگری» و «سهم من» عنوان کرد: «این کتاب مبحث روانشناسی تربیتی و یکی از معضلات جامعه است که در مورد مشکلات میان روابط پدران و فرزندان به خصوص پدر و پسر را مطرح می‌کند.»


وی با بیان اینکه دوست داشتم این کتاب دیده و خوانده شود، اظهار کرد: «دورادور یدالله صمدی را می‌شناختم و وقتی این پیشنهاد را داد، خوشحال شدم و استقبال کردم. البته نگران بودم و فکر نمی‌کردم بتوانند این کتاب را در ۲ ساعت به شکل فیلم درآورند. تغییرات زیادی صورت گرفته اما همه به جا و درست بوده است.»


در این بخش از نشست یادداشتی از گلاب آدینه توسط مجری برنامه خوانده شد که طی آن آدینه گفته بود جای فیلم شما در بخش مسابقه خالی است.


پس از آن با دعوت عوامل فیلم، گلاب آدینه روی سن آمد و ضمن در آغوش گرفتن خانم‌ها عوامل «پدر آن دیگری» را مورد تشویق قرار داد. در این میان حسین یاری به شوخی گفت: «من سرما خورده‌ام نمی‌توانم روبوسی کنم که موجب خنده حضار شد.»


سپس حسین یاری در ادامه حرف مجری که گفت کارهایتان به پختگی رسیده است، گفت: «دیگر ته‌دیگ شده است!»


وی ادامه داد: «خیلی خوشحالم که این جمعیت فرهیخته را در اینجا می‌بینم. به هیات انتخاب احترام می‌گذارم و می‌دانم حضور نداشتن این فیلم در بخش مسابقه تعمدی نبوده است. به هر حال ما برای مخاطب فیلم می‌سازیم.»


وی افزود: «حضور و حمایت شما باعث دلگرمی آقای صمدی است. این روزها ایشان به همدلی و همراهی شما نیاز دارد. من در فیلم شهرآشوب هم با ایشان کار کردم که جفاهایی در حق فیلم شد اما این فیلم هم مثل سایر آثار یدالله صمدی امضای او را دارد.»


صمدی در این خصوص اظهار کرد: «اگر اعتراضی کردم یا غصه خوردم به خاطر خودم نبود. من با تصمیم مدیران جشنواره درباره عدم حضور پیشکسوت‌ها و داوری نشدن‌شان موافقم اما حق بازیگران و عوامل فیلم های ما با عدم حضور در مسابقه ضایع شد.»


در ادامه ثریا قاسمی عنوان کرد: «دیروقت است و من زیاد صحبت نمی‌کنم. خوشحالم که یک فیلم نجیب، سالم و بی ادعا ساخته شد و من بعد از سال ها دوری از سینما با این فیلم بازگشتم.»


وی ادامه داد: «ما با بازیگران جوان زیادی کار کردیم اما همه باید نظم و حرفه ای بودن و صبر و تحمل را از پسر کوچولوی نازنین فیلم ما یاد بگیرند. »


هنگامه قاضیانی نیز با اشاره به اینکه اولین شبی است که در جشنواره سی و سوم حضور دارد، گفت: «خوشحالم که «مریم» رمان «پدر آن دیگری» بودم و از این دوره به دهه ۷۰ پا گذاشتم. امشب یکی از بهترین شب‌های من در سینما بود.»


وی ادامه داد: «با افتخار می‌گویم که اولین تست بازیگری را بانو گلاب آدینه برای فیلم «زندان زنان» از من گرفتند.»


اصغر نژادایمانی طراح صحنه و لباس اظهار داشت: «بزرگترین ویژگی این کار این است که بوی سینمای دهه ۷۰ را می‌دهد. گذشته نزدیک، به سرعت در حال نابود شدن است و برای نشان دادن آن مشکلات عدیده‌ای وجود دارد. کاش می‌شد یک شهرک ماندگار سینمایی از این دهه بسازیم که دست و بالمان بسته نباشد.»


مهدیار عزیزی بازیگر خردسال نقش «شهاب» نیز ضمن تشکر از تمامی گروه به خصوص کارگردان آن گفت: «ممنونم که همکاران این فرصت طلایی را به من دادند.»


مهدیار عزیزی که به خوبی در این فیلم درخشیده بود به شدت مرد تشویق و توجه حضار قرار گرفت.


بنفشه صمدی بازیگر نقش «فرشته» در فیلم «پدر آن دیگری» عنوان کرد: «از ۵ سالگی بازی کردم اما از آن بازیگرهایی بودم که صبورانه در انتظار رسیدن نقش می‌ماندم و به دنبال آن نمی‌رفتم شاید به این دلیل که علاقه‌ام بیشتر به کارهای عروسکی است. به همین دلیل فواصل کاری برایم طولانی شد. دوست دارم از این پس جدی تر این کار را ادامه دهم.»


ثریا قاسمی نیز از صمدی به خاطر استفاده از بازیگرانی همچون جمشید مشایخی، شمسی فضل‌الهی، فریده سپاه منصور و اکبر عبدی تشکر کرد.


علی اعلایی، جمیل رستمی و اتابک نادری نیز یادداشت‌هایی برای تشکر از صمدی نوشته بودند که توسط مجری خوانده شد و قاضیانی آنها را به عنوان یادگاری برداشت و گفت: «از حمایت‌ها و الطافتان ممنونیم. آسمان این فیلم پر از ستاره‌های درخشان بود و من از آنها درس و تجربه گرفتم. ما جایزه‌مان را از مردم و منتقدان گرفتیم.»


صمدی در پایان بیان کرد: «ما ایرانی هستیم. فیلم‌هایمان باید بوی خودمان را بدهد. ما سوژه‌های زیادی داریم که می‌توانیم کار کنیم. آثار ادبی زیادی داریم که می‌توانیم بر اساس آنها فیلم‌های خوبی بسازیم.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب