سرودن به زبان مردم ویژگی اشعار چایچیان بود
ناصر فیض در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی آنا پیرامون شخصیت مرحوم حبیب الله چایچیان گفت: اگرچه این شاعر شعرهای زیادی داشت اما نام حبیبالله چایچیان مترادف با شعری شد که بعدها با عنوان شعر آیینی آن را میشناسیم.
وی تاکید کرد: استقبال عامه از اشعار چایچیان به این دلیل است که زبانی که وی برای شعر انتخاب کرده زبانی بود که مردم با آن کاملا آشنایی دارند و از پیچیدگیهای مقطعی و ارجاعاتی که در برخی اشعار است، به دور بود.
فیض افزود: مردم ما مذهبی هستند و سابقه طولانی در آشنایی با دیدگاه کلی تشیع دارند بنابراین چایچیان هم سعی میکرد در شعرهایش اعتقادات و مسائلی که به توصیف و معرفی بزرگان اشاره داشت، توجه و تاکید ویژه داشته باشد.
وی همچنین عنوان کرد: زندهیاد حبیبالله چایچیان در تمام مدت فعالیت خود مضامین دینی و ارزشهای موجود را در قالب شعر به مخاطب ارائه میکرد.
این شاعر تاکید کرد: مناجاتها و شعرهای تعلیمی و تربیتی که حتی بخشی از آنها را هم در کتابهای درسی خواندهایم، زبان روان و به دور از پیچیدگی دارند و همین امر از شاخصهها و ویژگیهای خاص آثار برجای مانده چایچیان است.
وی در پایان گفت:چایچیان همواره در شعر ارزشی و آیینی جایگاه ویژهای داشته و همیشه در محافل شعرهای آیینی توجه همگان را به خود جلب میکرد.
انتهای پیام/