دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 آذر 1396 - 12:00
رئیس سازمان بسیج علمی:

پژوهشگر در هر جای کشور نیاز به حمایت داشته‌باشد به کمک او می‌رویم

رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری می‌گوید که بسیج یعنی «نوکری ملت» و اگر با خبر شویم پژوهشگرانی در هر جای ایران در حال پژوهش هستند و نیاز به حمایت دارند ما به دنبال آن‌ها می‌رویم و آن‌ها را حمایت می‌کنیم.
کد خبر : 235072

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا،حسین قدیانی، رئیس سازمان بسیج علمی، پژوهشی و فناوری، با اشاره به تحقق شعارهای انقلاب اسلامی اظهار کرد: «در ابتدای انقلاب دو شعار اساسی داشتیم که مانیفست مبانی انقلاب اسلامی را می‌توان در این دو شعار پیدا کنیم؛ دو شعار استقلال آزادی جمهوری اسلامی و نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی بر توان ایرانی‌ها و توان نیروی داخلی تکیه دارد».


مشروح سخنان وی به شرح ذیل است:


* برای این که ما بتوانیم فرهنگی که به آن اعتقاد داریم را در جامعه پیاده‌سازی کنیم نیاز به ابزاری داریم به اسم «علم».


* اگر ما هم بخواهیم در جهان حرفی برای گفتن داشته باشیم نیاز داریم تا در مفهوم «علم» به رشد و تکامل برسیم.


* «بسیج» دنباله مردمی تمام دستگاه‌های کشور است یعنی «بسیج» از مردم است برای مردم.


* «بسیج» کاتالیزور مردمی است که می‌تواند در مقوله علم هم در امتداد سایر نهادها این ظرفیت مردمی را از مردم برای مردم ایجاد کند.


* در عملیات «والفجر 8» وقتی از «اروند» عبور می‌کنیم و یا حتی زمانی که فاو را فتح می‌کنیم نشان دهنده ادبیات جدید «بسیج» است که ادامه دهنده سایر دستگاه‌ها است.


* ما باید یک ادبیات‌های جدیدی را از «علم» داشته باشیم تا به بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که نوزایی علم و کسب جایگاه‌های برتر علمی در جهان است جامعه عمل بپوشانیم.


* بر اساس اعلام پایگاه‌های استنادی جهان ایران رتبه ۱۶ در تحقیقات جهانی را دارد و در بخش فناوری رتبه ما از به ۷۶ رسیده است و در اقتصاد هم این رتبه ثابت مانده است و این نشان دهنده این است که پتانسیل لازم در علم را داریم ولی نمی‌توانیم علم را به فناوری تبدیل کنیم.


* ما در نخبه پروری توانایی لازم را داریم ولی متاسفانه در کاربرد نمی‌توانیم از آنها استفاده کنیم و این یعنی در مفهوم و روش ایراد داریم.


* ما در ارتباط با مباحث نظری و علمی غرب یک جا در کاربرد مشکل داریم و یک جا در مفهوم مشکل داریم و اینها را باید بازنگری کنیم.


* محیط علمی ما یک عقب افتادگی دارد که نتوانسته خود را در تراز انقلاب اسلامی بیاورد.


* بالاترین کلید واژه‌ای که در جامعه اسلامی بعد از مقام معظم رهبری (مدظله العالی) عنوان می‌شود کلید واژه «شورای عالی امنیت ملی» است؛ ما مدعی هستیم انقلاب ما مانند انقلاب امام حسین (ع) است آیا واقعا برای امام حسین(ع) بالاترین کلید واژه امنیت بود؟


* ما باید کلید واژه های جدید تعریف کنیم و مثلا به جای «شواری عالی امنیت ملی» کلیدواژه «شورای عالی سعادت جامعه» را عنوان کنیم .


* مبانی نظری که دانشگاه‌های ما در ایران تدریس می‌کنند هم‌تراز انقلاب اسلامی نبوده است.


* خروجی دانشگاه‌های ما متناسب با انقلاب اسلامی نیست و به جرات اعلام می‌کنم خروجی‌های دانشگاه انقلابی نیستند و باید در این حوزه بازنگری جدی انجام شود.


* بسیج یعنی «نوکری ملت» و اگر با خبر شویم پژوهشگرانی در هرکجای ایران در حال پژوهش هستند و نیاز به حمایت دارند ما به دنبال آنها می‌رویم و آنها را حمایت می‌کنیم.


* فضای علمی یک فضای گسترده است و اگر من بخواهم تصویری از مجموعه بسیج به عنوان یک نماد به مردم بدهم این تصویر فراتر از یک جسم است و سه رکن «ایثار، خودباوری و شجاعت» را هدیه می‌دهم.


* آرزوی مجموعه علمی بسیج ایجاد کردن یک رابطه منطقی بین نیازمندی‌ها و توانمندی‌های جامعه است.


منبع: خبرگزاری علم و فناوری


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب