دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بازیگر «مختارنامه» به سوی خانه ابدی تشییع شد

مراسم تشییع پیکر محمد پورستار؛ بازیگر سینما و تلویزیون، صبح امروز (دوشنبه 29 آبان) از مقابل خانه سینما برگزار شد.
کد خبر : 233524

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، کامران ملکی از اعضای هیئت مدیره خانه سینما که اجرای این مراسم را برعهده داشت، گفت: یکی از غم‌انگیزترین زمان‌هایی که خانه سینما تجربه می‌کند زمانی است که عضوی از خود را از دست می‌دهد. محمد پورستار یکی از بازیگرانی بود چه در تلویزیون و چه در سینما خوش درخشید.


ملکی ادامه داد: محمد پورستار را به خدا می‌سپاریم و مطمئنیم که هیچ جایی از امان خدا محکم‌تر و امن‌تر نیست.


علی دهکردی؛ رئیس انجمن بازیگران خانه سینما نیز در این مراسم با بیان اینکه ارزش زندگی را باید از آدم‌های بزرگی مانند محمد پورستار یاد بگیریم، گفت: پورستار مرد شریفی است که هیچکدام از ما تا امروز هیچ خاطره‌ای از او که همراه با اخم باشد به یاد نداریم.



دهکردی به ذکر خاطره‌ای از سال 72 و همبازی شدن با محمد پورستار پرداخت و گفت: در آن زمان من و ایشان همبازی بودیم و من به عنوان یک بازیگر تازه‌کار شیفته شخصیت و بزرگواری او شده بودم.


او ادامه داد: یکبار از ایشان که مدت‌ها بود خبری نبود پرسیدم مشغول چه کاری هستید، گفت؛ شب‌ها اینجا دو استکان چای برای خودم و حافظ می‌ریزم و تا صبح شعر می‌خوانیم و گپ می‌زنیم و خندید. پورستار از کنار این ماجرا با خنده و لبخند گذشت اما واقعیت این است که کسانی مثل او تمام لحظات زندگی‌شان با کسانی مثل حافظ و سعدی و آدم‌هایی از جنس معرفت و شعر و آرامش می‌گذشت.


این بازیگر سینما و تلویزیون یادآور شد: هیچ وقت این تصویر از ذهنم خارج نشد که این چهره پر از عرفان و آرامش با کسانی غیر از حافظ و مولانا دمخور بوده باشد. ما باید در برابر وجوه اخلاقی انسان‌هایی مثل محمد پورستار و صبر و متانت ایشان سر تعظیم فرود بیاوریم.


دهکردی با بیان اینکه عزت نفس محمد پورستار ستودنی بود، گفت: من نمی‌دانستم اما پورستار چند مرحله بسیار سخت و دشوار از بیماری را پشت سر گذاشته و بستری بود اما با متانت و عزت نفس حاضر نشد بیماری‌اش را عنوان کند و نمایش دهد. این وجوه بسیار پرارزش را این روزها کمتر در بین خودمان می‌بینیم امیدوارم با رجوع به اخلاق محمد پورستار بازگشت دوباره‌ای به حاکمیت اخلاق و معنویت در تمام اشکال زندگی و شغل‌مان داشته باشیم.


در این مراسم همچنین پرویز پورحسینی بازیگر سینمای ایران به همکاری با پورستار اشاره و بیان کرد: من، او را از سال ۴۸ می‌شناسم، پورستار از جوانی به همین شکل بود و هیچ‌گاه آزاری به کسانی نرساند. پورستار انسان شریفی بود و هیچ‌گاه از کسی دلخور نبود.


جمال شورجه؛ کارگردان سینما و تلویزیون با اشاره به درگذشت پورستار و زلزله کرمانشاه اظهار کرد: خداوند می‌خواهد همه ما را امتحان کند و مردم ما به خوبی نشان دادند که مرد روزهای سخت هستند.


وی همچنین درباره پورستار گفت: من جز آرامش، متانت و روحیه شفاف او، چیزی نمی‌توانم بگویم. ما در مجموعه «یوسف پیامبر» در خدمت پورستار بودیم و خوشا به سعادت اش که در شب رحلت پیامبر (ص) به رحمت خدا رفت.


شورجه عنوان کرد: امیدوارم پورستار مثل تمام نقش‌های الهی که بازی کرده بود، با همان بزرگان محشور شود. همانطور که پرویز پورحسینی هم اشاره داشت او از جوانی زندگی شریف و پاکی داشت و دائم نقش‌های اولیاء را بازی کرد. پورستار به خاطر روحیه‌ای که داشت، با حافظ و مولانا محشور بود و من خاطرم هست زمانی که در سریال «یوسف» سلحشور موقع اذان کات می‌داد، او با همان سن و سال خود برای انجام فریضه نماز آماده می‌شد.



این کارگردان سینما و تلویزیون یادآور شد: پورستار به خاطر روحیه‌ای که داشت، با حافظ و مولانا محشور بود و من خاطرم هست زمانی که در سریال «یوسف» سلحشور موقع اذان کات می‌داد، او با همان سن و سال خود برای انجام فریضه نماز آماده می‌شد.


احمد میرعلایی دیگر سینماگر حاضر در این مراسم درباره درگذشت پورستار نیز گفت: مرگ یکی از موهبت‌های بزرگی است که خداوند به انسان عطا کرد. پورستار عزیز امروز با توشه بزرگی وداع کرد. ما باید متوجه باشیم که کدام یک از جوایز کوچک و بزرگ سینمایی و کدام یک از حضورهای ملی و بین‌المللی می‌تواند دستگیر ما باشد؛ اگر در آنها معنویتی نباشد.


وی عنوان کرد: چنین مراسمی شاید برای ما ضمنِ تأملاتی که دارد، هدیه و تذکر است و رفتن چنین افرادی برای سینما بسیار تأسف‌بار است.


محسن علی‌اکبری؛ تهیه‌کننده سینما نیز درباره این بازیگر پیشکسوت بیان کرد: تأثیر حضور پورستار در پروژه‌ها بسیار مشهود بود. شاید اگر بازی حسی او و همچنین پرویز پورحسینی در سریال «مریم مقدس» وجود نداشت، شبنم قلی‌خانی به عنوان اولین کار خود نمی‌توانست موفق باشد.


وی همچنین به ویژگی‌های پورستار اشاره کرد و گفت: پورستار همیشه همراه خود کتاب داشت و برای من مثل یک اسوه بود.


همچنین در این مراسم کریم پورستار برادر این هنرمند در جملات کوتاهی بیان کرد: امیدوارم روزی برسد که هیچ هنرمندی نیازمند به مسائل مالی نباشد؛ هنرمندانی که ما از آنها درس می‌گیریم و راه حقیقت را با هنر آنها می‌آموزیم.


دختر پورستار نیز در این مراسم با قطعه‌ای ادبی، از نقش‌های پدرش یاد کرد.


در پایان این مراسم، منوچهر شاهسواری؛ مدیرعامل خانه سینما درباره پورستار گفت: صبوری از صفت‌هایی است که از امثال پورستار می‌توان یاد گرفت. ای کاش همه ما در لحظه وداع، دخترانی به لطافت دختر پورستار و برادری به دردمندی برادر وی داشته باشیم.


وی با اشاره به ویژگی پورستار اظهار کرد: قطعاً همه ما یکدیگر را آزار می‌دهیم، بعضی کم‌آزارند و بعضی مثل پورستار نسبت به هر چیزی و هر کسی بی‌آزار عمل کرده‌اند. ما به زبان، سخن و عمل، یکدیگر را آزار می‌دهیم و نیازمند فهم، درک و معرفتی هستیم که ما را به یکدیگر پیوند دهد.


شاهسواری اضافه کرد: گاهی احترام و عزت دیگران هنگام رفتن یک حس قلبی است و فکر می‌کنم آنچه که امروز درباره پورستار گفته شد، حسی قلبی، واقعی و حقیقی است.متأسفانه ما از حافظ و مولانا حرف نمی‌زنیم و درباره آنها فیلم و سریال نمی‌سازیم، در صورتی که اینها مظاهر اعتقادی ما هستند


مدیرعامل خانه سینما با اشاره به سخنان گفته شده درباره علاقه پورستار به حافظ بیان کرد: متأسفانه ما از حافظ و مولانا حرف نمی‌زنیم و درباره آنها فیلم و سریال نمی‌سازیم، در صورتی که اینها مظاهر اعتقادی ما هستند.


وی ادامه داد: ما اینجا همنشینی حافظ و پورستار را فضیلت برمی‌شماریم با این حال اگر این فضیلت تبدیل به یک اثر هنری نشود، راه به جایی نمی‌برد.


شاهسواری در پایان عنوان کرد: این وظیفه سنگینی بر دوش ما و همه کسانی است که داعیه فرهنگ دارند.


ملکی در این مراسم اعلام کرد که یک مزار همجوار مزار داوود رشیدی برای پورستار در نظر گرفته شده است.


همچنین در پایان بر پیکر پورستار نماز خوانده شد تا او را به سوی بهشت‌ زهرا (س) تشییع کنند.


*عکس‌: امیرحسین غضنفری


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب