حضور کتاب پژوهشی «گروه هنر ملی از آغاز تا پایان 1335-1357» به عنوان نماینده فرهنگی ایران
به گزارش گروه فرهنگی آنا، در ابتدای این مراسم آلیشیا استرادا مسوول منطقه کالیفرنیای این مرکز به حاضران خوشآمد گفت و اظهار داشت: «بسیار خوشحالیم که این نهاد غیردولتی، دهمین سالگرد تأسیس خود را جشن میگیرد و اعضای آن همه افرادی هستند که علاوه بر زبان انگلیسی به زبان دیگری هم تکلم میکنند».
در ادامه بیل کستون مدیر پشتیبانی «مرکز ملی خدمات زبانها در امریکا»که از شهر واشنگتن دی سی برای این مراسم آمده بود، اذعان کرد: « این مرکز اکنون بالای هزار عضو دارد که اعضایش به 467 زبان دنیا صحبت میکنند. اعضای این مرکز میتوانند به هر نهاد دولتی یا غیر دولتی که بهترجمه شفاهی یا کتبی نیاز داشته باشند، خدمات ارایه کنند».
وی افزود: «در مواقع بحرانهای طبیعی مانند زلزله، سیل، طوفان و... نیاز افراد به برقراری ارتباط با زبان مادریشان است و این امر واقعاً مهم است و اعضای این مرکز در کنار نیروهای امدادی، یاریرسان همزبانان خودخواهند بود».
در ادامه ویدیویی از آموزش اعضا برای «همیاری در مواقع بحران» به نماشی درآمد.
سپس جک هفلاین سخنگوی آتشنشانی و مدیر مرکز عملیات در مواقع اضطراری شهر لانگ بیچ پشت تریبون رفت و گفت: «برنامهریزی برای مقابله با بحرانهای طبیعی، امری حیاتی و بسیار مهم است و در موقعی که حادثهای پیش میآید، باید با برنامهریزی انجام شده و در مدت زمان کوتاهی،بیشترین افراد را نجات داد. برخی از مردم به زبانهای دیگری حرف میزنند و اعضای «مرکز ملی خدمات زبانها در امریکا» میتوانند با دیدن آموزشهای به موقع، همیار نیروهای امدادی باشند».
در ادامه این مراسم، اعضای کشورهای مختلف از قبیل ایران، اردن، گرجستان، فلسطین، سوریه، چین، روسیه، پاکستان، نیجریه، هندوستان و...به معرفی کالاهای فرهنگی شناختهشده خود پرداختند و به صورت اختصاصی درباره آنها صحبت کردند».
صادق خاموشی عضو انجمن بازیگران خانه تئاتر ایران که به عنوان نماینده زبان فارسی در «مرکز ملی خدمات زبانها در امریکا» عضویت دارد، به معرفی کتاب پژوهشی «گروه هنر ملی از آغاز تا پایان 1335-1357» پرداخت و گفت: «دکتر روحالله جعفری مؤلف این اثر، بیش از دوازدهسال از عمر خود را صرف این پژوهش تئاتری کرده است. او بسیاری از اسناد، مدارک و تصاویری که در این کتاب آورده و شما آن را میبینید، برای اولینبار است که گردآوری کرده و آنها را برای حفظ و ثبت در تاریخ منتشرکرده است».
وی اضافه کرد: «این کتاب به گواه بزرگان خانواده هنر نمایش و پژوهشگران برجسته این حوزه، بزرگترین پژوهش تاریخ معاصر تئاتر ایران است. اهمیت علمی این اثر به حدی است که دو رییس جمهور ایران (رؤسای دولتهای پنجم و ششم و هفتم و هشتم) برای آن دیباچه نوشتهاند. پیش از این هرگز سابقه نداشته که بلندمرتبهترین مقام اجرایی کشور ایران، برای یک اثر پژوهشی تئاتری مقدمه بنویسد».
صادق خاموشی ادامه داد: «تعداد زیادی از هنرمندان پیشکسوت تئاتر معاصر ایران، کار خود را با گروه هنر ملی آغاز کردهاند و این گروه تئاتری،نقش خطیری در جامعه هنری کشور ایران دارد. گروه هنر ملی نخستین گروه تئاتری از ایران بوده که در سالهای 1960 و 1965 میلادی، توانسته در خارج از مرزهای ایران به اجرای نمایش سنتی و مدرن بپردازد و تئاتر ایران را به جهانیان معرفی کند».
او افزود: «دکتر روحالله جعفری با عشق و علاقه و بودجه شخصی این اثر عظیم پژوهشی را به سرانجام رسانده است».
صادق خاموشی بیان داشت: «کتاب گروه هنر ملی از آغاز تا پایان 1335-1357 برای اولینبار است که در امریکا معرفی و به نمایش گذاشته میشود».
در ادامه این مراسم، اعضای «مرکز ملی خدمات زبانها در امریکا» به بازدید از نمایشگاه محصولات و کالاهای فرهنگی کشورهای مختلف پرداختند و با یکدیگر درباره فرهنگ و هنر و اشتراکات فرهنگی که بین تمدنهای مختلف وجود دارد، گفتوگو کردند.
از کشور ایران کتاب «گروه هنر ملی از آغاز تا پایان 1335-1357» و کتاب شاهنامه حکیم ابوالقاسم فردوسی به عنوان نمادی از فرهنگ و هنر ایران حضور داشت.
در پایان همه اعضا و حاضران، عکس یادبود جشن دهمین سالگرد «مرکزملی خدمات زبانها در امریکا» را انداختند.
کتاب «گروه هنرملی از آغاز تا پایان 1335- 1357»، دوازدهمین شماره از مجموعه تئاتر ایران در گذر زمان است که انتشارات افراز آن را در دو جلد منتشر کرده است.
انتهای پیام/