دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
26 آبان 1396 - 10:00

پنج شغل انسان‌ها در زمانی که ربات‌ها جهان را به دست می‌گیرند

ربات‌ها با وجودی که برای ما انسان‌ها خیلی جذابیت دارند و در بسیاری از موارد در انجام کارهای مختلف به ما کمک می‌کنند، عامل دغدغه و نگرانی هم هستند. آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که اگر روزی ماشین‌ها جهان را به دست بگیرند، ما چه شغل‌هایی خواهیم داشت؟
کد خبر : 232401

گروه علم و فناوری آنا- نسترن صائبی؛ برخی دانشمندان معتقدند زمانی که ربات‌ها جور کار کردن را به دوش بکشند، ما وقت زیادی برای سرگرمی و بروز خلاقیت‌هایمان خواهیم داشت. در سال‌های آینده، میلیون‌ها نفر شغل‌شان را به واسطه ورود ماشین‌ها و ربات‌ها از دست خواهند داد و عملا بیکار خواهند شد و اوقات فراغت بیشتری برای زندگی و سرگرمی خواهند داشت. در همین راستا، محققان دست به پیش‌بینی زده‌اند و مشاغلی را معرفی کرده‌اند که انسان‌ها در این زمان می‌توانند داشته باشند.


بسیاری از این پیش‌بینی‌ها از هم‌اکنون نیز درست به نظر می‌رسند زیرا ربات‌ها سهم قابل توجهی از مشاغل را در برخی صنایع به دست خواهند گرفت و بدون شک برخی مشاغل مثل خدمتکار، راننده تاکسی یا بازاریاب‌هایی که سعی می‌کنند پشت تلفن شما را متقاعد به خرید کالای خاصی کنند، ربات خواهند بود.


شاید برخی از همین الان هم نگران این هستند که کارشان را از دست بدهند اما واقعیت این است که رشد صنعت رباتیک به احیای بازار کار کمک خواهد کرد و موجب ایجاد نقش‌ها و موقعیت‌های جدیدی می‌شود که تاکنون حتی به آن‌ها فکر هم نکرده‌ایم.


جالب است بدانید که بازار ربات‌های مصرفی تا سال 2025 رشد چشمگیری خواهد داشت و ارزش آن به 33 میلیارد دلار خواهد رسید و نخستین ربات‌هایی که راه خود را به زندگی انسان‌ها باز خواهند کرد، «ربات‌های اجتماعی» هستند که مستقیما با انسان‌ها تعامل برقرار و حتی احساسات آن‌ها را درک می‌کنند.


ارتباط این ربات‌ها با انسان روی بازارهای مختلف تاثیر خواهد گذاشت و کسب‌وکارها و مشاغل جدیدی نیز ایجاد خواهند شد. البته این فرآیند هم بدون چالش نخواهند بود اما آنچه در تاریخ بشریت مشخص است، آن است که انسان‌ها در نهایت رویدادها را می‌پذیرند و از آن‌ها به عنوان فرصت‌های جدید استفاده می‌کنند.



در ادامه به پنج شغلی که در آینده انسان‌ها به دلیل روی کار آمدن ربات‌ها و ماشین‌ها در مشاغل انسانی ایجاد خواهد شد، می‌پردازیم:


معلم آواز ربات‌ها


​​


در آینده شرکت‌هایی تاسیس خواهند شد که روی توسعه نرم‌افزار و اپلیکیشن‌هایی برای ربات‌ها کار خواهند کرد تا عملکردهای بیشتری به آن‌ها اضافه کنند. از میان این عملکردها می‌توان به آواز خواندن، صحبت به زبان‌های مختلف و آشپزی اشاره کرد.


به طور مثال، ربات «فلفل» یا Pepper که توسط شرکت سافت‌بانک ساخته شده است، از ابتدا با استقبال بسیار خوبی از سوی اروپا و آمریکا مواجه شد. این ربات به راحتی با انسان‌ها صحبت می‌کند و قادر به خواندن آواز چینی است.


با این حال، دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که ربات‌ها در آینده برای یادگیری مهارت‌های جدید به انسان‌ها نیاز دارند؛ متخصصانی که با طراحی نرم‌افزار و سخت‌افزارهای مناسب این مهارت‌ها را به آن‌ها ارائه دهند.


جراح پلاستیک ربات‌ها


​​


مطمئنا همه ربات‌های خوب نیاز به شخصی‌سازی دارند. در نتیجه شرکت‌هایی تاسیس خواهند شد که به انسان‌ها امکان می‌دهند ربات‌های شخصی‌شان را با کمک اندام‌های قوی‌تر یا پردازشگر‌های سریع‌تر به‌روز کنند. انسان‌های امروزی با کمک تمرینات ورزشی، استفاده از وسایل آرایشی و بهداشتی و در مواردی از طریق جراحی پلاستیک، در توانمندسازی جسم خود می‌کوشند و اگر قرار باشد که در آینده تعامل انسان‌ها و ربات‌های اجتماعی بیشتر شود، نیاز به شرکت‌هایی که گزینه‌هایی برای شخصی‌سازی بیشتر ربات‌ها دارند، افزایش خواهد یافت.


یکی از نمونه‌های بارز این مساله در دنیای امروزی، ربات اجتماعی جدید شرکت «بلو فراگ رباتیکز» با نام «بادی» (Buddy) است که هم‌اکنون این گزینه را دارد و شرکت سازنده‌اش هر از چند گاهی گزینه‌هایی برای ارتقای آن در اختیار صاحبان آنها قرار می‌دهد تا ربات‌ها به آنچه می‌خواهند نزدیک‌تر شود.


پرستار ربات‌ها


ربات‌ها هم همانند ما انسان‌ها نیاز به چکاپ‌های سلامتی مداوم دارند تا مطمئن شوند که بدن آن‌ها سالم است و در انجام عملکردهای خود مشکلی ندارند. تکنسین ربات شغلی است که هم‌اکنون نیز وجود دارد اما پیش‌بینی می‌شود که این صنعت به شدت در حال رشد است؛ هر چند که تا به امروز تمرکز این تکنسین‌ها بیشتر روی عرصه صنعتی بوده است.


با ظهور انقلاب‌های ربات‌های اجتماعی نیز نیاز به پرستاران ربات دیده می‌شود تا این افراد بتوانند خدمات لازم را برای آن‌ها ایجاد کنند.


آژانس مسافرتی ربات‌ها


​​


در آینده، خیلی از مردم دوست خواهند داشت که ربات‌های خود را نیز به همراه خود به سفر ببرند. این مساله خیلی غیرمنطقی به نظر نمی‌رسد. زیرا هم‌اکنون نیز ربات‌هایی وجود دارند که مونس و همدم کودکان و افراد سالخورده شده‌اند و حتی کارهای آن‌ها را انجام می‌دهند. در این صورت رفتن افراد بدون ربات‌ها عملی نخواهد بود. در این صورت، ربات‌ها هم نیاز به آژانس مسافرتی خواهند داشت و شرکت‌هایی دایر خواهند شد که وظیفه حمل ربات‌ها را به عهده خواهند داشت.


به غیر از این، آژانس‌های مسافرتی آینده ربات‌ها را از کشورهای سازنده به کشورهای خریدار نیز خواهند فرستاد. دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که پروسه مسافرت ربات‌ها به حمل چمدان، ایستگاه‌های شارژ ربات‌ها و ایستگاه‌های تعمیر و نگهداری آن‌ها منجر خواهد شد.


سازندگان و داورانی برای بهترین ربات‌ها


تحقیقات نشان می‌دهد که انسان‌ها در آینده تعامل بیشتری با حیوانات خانگی و یا حتی اتومبیل‌های خود خواهند داشت زیرا آن‌ها خدمات بیشتری خواهند داد. در برخی موارد، این حیوانات خانگی یا اتومبیل‌ها حتی می‌توانند نماد وضعیت یا انگیزه صاحبان برای صرف پول بیشتر و نمایش آنها به صورت عمومی شوند.


محققان معتقدند که در آینده نزدیک، ربات‌ها به بخشی از «خود توسعه یافته» ما تبدیل می‌شوند؛ به این معنا که احتمال وقوع رویدادهای مشابه برای ربات‌ها در زندگی ما وجود خواهد داشت. در همین راستا، به همان شکل که هم‌اکنون مردم گربه یا سگ‌شان را به محل‌های نمایش حیوانات خانگی می‌برند، در آینده‌ نیز انسان‌هایی به نمایش ربات‌های شخصی‌سازی شده یا به نوعی دست‌آموزشان خواهند پرداخت.


منبع: دیلی‌میل


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب