دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 آبان 1396 - 09:15

پلیمری که بدون ایجاد مقاومت، باکتری‌ها را از بین می‌برد

محققان سنگاپوری مرکز فناوری‌نانو موسسه آاستار موفق به ساخت پلیمری شدند که دارای خواص آنتی‌باکتریال است. این ماده روی سلول‌های انسانی تاثیر منفی ندارند اما بدون ایجاد مقاومت در باکتری‌ها، آنها ا را از بین می‌برند.
کد خبر : 230733

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، محققان موسسه آاستار موفق به ارائه پلیمر آنتی‌باکتریالی شدند که با استفاده از آن می‌توان میکروب‌های روی پوست را از بین برد. این ژل برای جراحی‌ها نیز قابل استفاده است.


بیشتر آنتی‌بیوتیک‌ها با تاثیرگذاری روی یکی از مسیرهای زیستی در میکروب‌ها نظیر شکستن نوعی پروتئین یا آنزیم، اقدام به از بین بردن آن می‌کند. این روش در دراز مدت منجر به مقاومت میکروب‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک می‌شود.


مواد آنتی‌باکتریال روی سیستم غشا باکتری تاثیر گذاشته است و آن را از بین می‌برند. از آنجایی که تاثیرگذاری روی خواص ساختاری غشا است، ایجاد مقاومت در برابر این ماده در باکتری غیرممکن یا بسیار دشوار است.


در این پروژه محققان موسسه آاستار با همکاری مرکز تحقیقات IBM پلیمر آنتی‌باکتریالی ساختند که می‌تواند در مدت دو دقیقه، 100 درصد میکروب‌ها را از بین ببرد. این پلیمر به راحتی روی پوست قرار می‌گیرد و بهتر از مواد رایج در بازار، میکروب‌ها را از بین می‌برد.


یانگ از محققان این پروژه می‌گوید: «پلیمرهایی که ما ساختیم، می‌تواند طیف وسیعی از میکروب‌ها را از بین ببرد. سرعت اثربخشی این پلیمرها بسیار بیشتر از هر نوع پپتید یا پلیمر آنتی‌باکتریالی است که تاکنون ساخته شده است. این پلیمر می‌تواند گزینه مناسبی برای استفاده در جراحی‌ها باشد».


در این پلیمر از دو بخش اصلی استفاده شده است که یک بخش دارای بار مثبت و دیگری بخش آبگریز است. بخش دارای بار مثبت با غشا دارای بار منفی باکتری برهم کنش می‌دهد، در حالی که بخش آبگریز پلیمر وارد ساختار دولایه‌ای درون غشا می‌شود. این ساختار در نهایت منجر به از بین رفتن غشا سلول می‌شود.


از آنجایی که سلول‌های پستانداران بار منفی کم‌تری نسبت به میکروب‌ها دارند، سلول‌های انسانی در برابر این ماده ایمن هستند. این پلیمر در باکتری ایجاد مقاومت نمی‌کند و از نظر تجاری قیمت کمی دارد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب