دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مهدی صباغ‌زاده در گفت‌وگو با آنا:

اکران فیلم خارجی دیگر چه ایده‌ای است؟/ اگر عرضه دارند بجای رانت به دولتی‌ها، جلوی قاچاق را بگیرید

این کارگردان در واکنش به اکران فیلم‌های خارجی گفت: فیلم خارجی به حد کافی در اختیار مردم هست؛ چه نیازی به اکران در سینما دارند. اگر می‌توانند و مرد عمل هستند، جلوی قاچاق فیلم‌های ایرانی را بگیرند.
کد خبر : 226150

گروه فرهنگی آنا: تب و تاب اکران فیلم‌های خارجی در سینماها همچنان داغ است؛ برخی از این تصمیم استقبال می‌کنند و برخی هم رسما اعلام کرده‌اند که اکران فیلم خارجی یعنی بازگشت سینمای فعلی به چند دهه قبل.


عمده مخالفان این طرح هم تهیهکنندگان و صاحبان فیلم‌ها هستند خصوصا اینکه مهمترین نگرانی‌شان از شکست در اکران و عدم برگشت سرمایهشان است.


در همین رابطه مهدی صباغ‌زاده، از تهیهکنندگان و پخش‌کنندگان سینما در این‌باره به خبرنگار آنا گفت: من هنوز هم نمی‌دانم سیاست وزیر جدید ارشاد چیست و چکار می‌خواهد بکند. خصوصا اینکه بحث‌هایی نیز درباره فیلم خارجی مطرح کرده‌اند درحالی که باید قید این تصمیمات را زد.


* این همه دعوا بر سر اکران؛ اینها را جمع کنید


وی افزود: سینمای ما اصلا ظرفیت اکران فیلم خارجی را ندارد. وقتی خودمان بر سر اکران فیلم ایرانی دعوا داریم، چطور می‌توانیم فیلم خارجی را هم وارد میدان اکران و رقابت کنیم. همین الان با این سالن‌ها و وضعیت اکران، به تولیدات داخل فشار می‌آید.


تهیه‌کننده فیلم درحال اکران «ایتالیا، ایتالیا» تأکید کرد: احتمالا برخی طرفداران اکران فیلم خارجی، می‌خواهند دروازه سینما را به روی استثمار و استعمار باز کنند تا سینمای بومی ما را هم براحتی بگیرند. چنانکه کم کم گویا باید نصف سینمای‌مان را هم به خارجی‌ها بدهیم.


* از فیلم خارجی دنبال درآمدزایی شخصی هستند نه منفعت همه


وی با اشاره به ادعای برخی درمورد اکران فیلم‌های فرهنگی خارجی در سینمای ایران، گفت: فیلم فرهنگی کجا بود؛ اتفاقا فیلم‌هایی هستند که برخی‌ها در انبارشان نگه داشته‌اند و تنها منتظرند که این تصمیم عملیاتی شود تا سینما را قبضه کنند و به درآمدزایی شخصی برسند.


کارگردان «راه بهشت» با اعلام مخالفت نسبت به اجرای این طرح، عنوان کرد: اگر الان مخالفت می‌کنم از سر تجربه چندین ساله‌ای است که در سینما دارم. این درد را تهیه‌کننده و فیلمساز درک می‌کند نه سینمادار.


* معلوم است که می‌ترسم


صباغ‌زاده ‌اضافه کرد: سینمادار تنها دنبال فروش است. این تهیه‌کننده است که با کلی زحمت، فیلم می‌سازد اما معلوم نیست فیلمش به اکران برسد یا بتواند فروش داشته باشد یا خیر. معلوم است که من تهیه‌کننده از اکران فیلم خارجی آنهم زیر این فشار فعلی سینما، می‌ترسم.


وی ادامه داد: ما تهیهکنندگان اگر فیلم‌مان نفروشد، به قول معروف معلوم نیست چه خاکی باید بر سرمان بریزیم چون سرمایه‌مان هدر می‌رود. وگرنه هیچکس و هیچ ارگانی به فکر ما صاحبان فیلم نخواهد بود. همچنان که بخش دولتی پول دارد و برایش بازگشت مهم نیست.


وی اشاره داشت: فیلمی که برای ساختش یک و نیم میلیارد خرج می‎شود حداقل باید سه میلیارد بفروشد که فقط سرمایه‌اش برگردد. این وسط تصور کنید که فیلم‌های اکشن خارجی نیز اکران شود، مسلما مردم بسوی آنها هدایت می‌شوند.


* عده‌ای دنبال رانتخواری هستند


صباغ‌زاده مدعی شد که مسئولین بجای اکران فیلم خارجی، جلوی قاچاق فیلم‌های داخلی را بگیرند وگرنه امروزه همه مردم با کمترین امکانات و در کوتاه‌ترین زمان به فیلم خارجی دسترسی دارند.


این کارگردان همچنین به آنا گفت: اینکه می‌گویند فیلمساز ما با دیدن فیلم خارجی کسب تجربه می‌کند، حرف بی‌خودی است. عده‌ای دنبال رانتخواری هستند تا مشکلات خودشان را حل کنند. مسلما بخش خصوصی از این ماجرا نگران است چون رانتی ندارد.


مهدی صباغ‌زاده در عین حال بیان کرد: عده‌ای با حمایت از این طرح‌ها دنبال رانت و منافع خودشان هستند. وگرنه امثال من که نمی‌توانم فیلم خارجی وارد کنم؛ پس این قضیه را جمعی از دولتی‌ها هدایت می‌کنند چون می‌خواهند با واردات فیلم و ... به سوددهی برسند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب