حمایت کانون فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد از جویندگان کار
علی فراهانی- گروه دانشگاه خبرگزاری آنا: کانون فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی یکی از زیر مجموعههای مهم این دانشگاه به حساب میآید که از سال 79 راهاندازی شده است. دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان بزرگترین دانشگاه حضوری جهان، بیش از 5 میلیون فارغالتحصیل دارد و در حال حاضر بیش از یک و نیم میلیون دانشجو در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند.
گفتگوی ما با دکتر ماشاالله تابع جماعت، رئیس مرکز آموزش کانون فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی درباره وظایف و اقدامات این کانون را در ادامه میخوانید:
کانون فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی چگونه شکل گرفت؟
کانون موسسهای است غیرانتفاعی که براساس مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی و به وسیله دانشگاه آزاد اسلامی در سال 1379 تاسیس شده است و برای تحکیم روابط دوستانه دانشگاهی و تبادل اطلاعات علمی، فرهنگی و تجربی و ارتقای سطح آگاهی اعضای کانون از آخرین پیشرفتهای علمی و تخصصی و کمک به اشتغال و کارآفرینی فارغالتحصیلان و افزایش رفاه اقتصادی و اجتماعی آنان تاسیس شده است و پل ارتباطی میان دانشگاه و فارغالتحصیلان است.
ساختار کانون فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی به چه صورت است؟
ارکان کانون عبارت است از «هیات امنا کانون»، مرکب از 15 عضو که شامل رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان رئیس هیات امنای کانون، 8 نفر از شخصیتهای علمی، فرهنگی و اقتصادی به پیشنهاد رئیس دانشگاه و انتخاب هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی، معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه و رئیس کانون که عهدهدار دبیری هیات امنای کانون نیز هست و 4 نفر از فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی با انتخاب رئیس دانشگاه؛ «هیات مدیره کانون» که مرکب از 7 عضو اصلی است که با تایید هیات امنای کانون تعیین میشود.
ساختار اجرایی کانون نیز عبارت است از رئیس کانون و معاونتهای مربوط و همچنین هیات اجرایی کانون واحدهای دانشگاهی که برای بسط و توسعه ارائه خدمات به فارغالتحصیلان در سراسر کشور، امکان تاسیس و فعالیت کانونهای فارغالتحصیلی در سطح هر یک از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی را دارا هستند.
فعالیتهای کانون فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی چگونه است؟
فعالیتهای کانون عمدتا شامل ایجاد و حفظ ارتباط فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه، آشنا ساختن مستمر فارغالتحصیلان با آخرین تحولات و پیشرفت های علمی و تخصصی، تولید و انتشار نشریه و کتابهای عمومی، تخصصی و کاربردی، برگزاری جشنهای فارغالتحصیلی ویژه فارغالتحصیلان و خانواده آنها، برگزاری بازدیدهای تخصصی و اجرای برنامههای علمی، فرهنگی و هنری، برگزاری دورههای آموزشی و مهارتی مورد نیاز فارغالتحصیلان، برگزاری سمینارها وگردهماییهای فارغالتحصیلان، بررسی و فراهم کردن زمینه اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی از طریق معرفی ظرفیتهای شغلی و استخدامی و معرفی فارغالتحصیلان آماده به کار به بازار کار داخل کشور، جلب مشارکت فارغالتحصیلان در فعالیتهای ورزشی و ارائه تسهیلات و خدمات رفاهی به اعضای کانون است.
این کانون چه خدماتی به دانش آموختگان ارائه و چه تسهیلاتی در اختیار آنها قرار میدهد؟
خدمات و تسهیلات ویژه اعضای کانون فارغالتحصیلان شامل عضویت در بانک اطلاعاتی فارغ التحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی، دعوت به جشنها و گردهماییهای عمومی، دعوت به سمینارهای آموزش عمومی، معرفی فرصت های استخدام و پیمانکاری به اعضا در سایت کانون، روزنامه فرهیختگان، هفتهنامه فارغالتحصیلان و همچنین معرفی توانایی فارغالتحصیلان آماده به کار به بازار کار از جمله تسهیلات این کانون به شمار میرود.
ارائه تخفیف ویژه موسسات آموزشی طرف قرارداد، برگزاری دورههای آموزشی و کارگاهها به ویژه در زمینه مهارتی و کارآفرینی و دورههای MBA، امکان استفاده از تسهیلات بیمهای و خدمات ویژه ازدواج، ارائه تسهیلات در اشتراک اینترنت پر سرعت، امکان بهرهبرداری از کتابخانه و امکانات آموزشی، پژوهشی و ورزشی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور، امکان حضور در بازدیدهای علمی، تخصصی و ارائه خدمات ترجمه غیر حضوری مدارک فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی هم از دیگر خدمات این کانون است.
وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهها چگونه هست؟
با توجه به اینکه اطلاعات اشتغال تمامی فارغالتحصیلان به روز نیست، لذا ارائه آخرین اطلاعات و آمار وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان هم دقیق نیست اما وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان اعم از دانشگاههای دولتی و غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی براساس ارقام مرکز آمار ایران از جمعیت بیش از هفت میلیون نفر فارغالتحصیل حدود حدود سه میلیون و 700 هزار نفر برابر 52 درصد شاغل هستند. 14 درصد جمعیت فارغالتحصیلان (در حدود یک میلیون نفر) بیکار و 32 درصد جمعیت، در حدود دو میلیون و 300 هزار نفر، جزو جمعیت غیرفعال اقتصادی هستند. 70 درصد از جمعیت غیرفعال اقتصادی را زنان و حدود 30 درصد آن را مردان تشکیل میدهند و بیشترین تعداد نفرات در مقطع کارشناسی است.
چند درصد از فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی شاغل هستند؟
وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی نیز کم و بیش با وضعیت اشتغال سایر فارغالتحصیلان مشابه است و در برخی از رشتهها وضعیت اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاه آزاد اسلامی از سایر فارغالتحصیلان بهتر و مناسبتر است.
کانون فارغالتحصیلان چه اقداماتی برای ورود هر چه بیشتر دانشآموختگان دانشگاه آزاد به بازار کار انجام داده است؟
کانون فارغالتحصیلان در راستای تحقق بخشیدن به اهداف خود در راستای حمایت از فارغالتحصیلان و فراهم کردن شرایط ارتباط میان کارجویان و کارفرمایان، نسبت به اطلاع رسانی از ظرفیت دانشآموختگان دانشگاه آزاد اسلامی با در نظر گرفتن تخصصها و تواناییهای ایشان در رسانهها و مطبوعات و سایتهای اینترنتی اقدام کرده است و همچنین کانون به صورت هفتگی آخرین فرصتهای شغلی را در بخشهای دولتی، خصوصی و پیمانکاری به فارغالتحصیلان خود معرفی میکند.
در همین راستا کانون توانسته با اطلاع رسانی به شرکتها، موسسات و سازمانهای متقاضی جذب نیروی کار متخصص، بستری مناسب را فراهم کند که کارجویان و کارفرمایان بتوانند با شناسایی یکدیگر نیازهای شغلی خود را برآورده کنند و براساس اطلاعات دریافت شده کانون توانسته است از دهها هزار نفری که تاکنون متقاضی کار بودند، نسبت به شناسایی فرصتهای شغلی برای حدود 10 درصد از این افراد اقدام کند که برخی از این افراد از این فرصتهای شغلی استقبال کرده و جذب بازار کار شدهاند.
کانون فارغالتحصیلان با پیگیری و اجرای درس کارآفرینی در واحدهای دانشگاهی و برگزاری دورههای مهارتی نسبت به آماده کردن فارغالتحصیلان رشتههای مختلف برای ورود به بازار کار اقدام کرده که خوشبختانه این حرکت در جذب فارغالتحصیلان به بازار کار دانش محور موثر و کارساز بوده است.
انتهای پیام/