دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
الی گرانمایه، عضو شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا:

رهبران اروپا با جمهوری‌خواهان کنگره مذاکره کنند

عضو شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت: «دولت‌های اروپایی، تجار و سفرای این کشورها در واشنگتن باید قانونگذاران کنگره را در تقویت و حمایت از برجام ترغیب کنند. اولویت آنها باید اعضای جمهوری‌خواه کنگره باشند که در سال ۲۰۱۵ با برجام مخالفت می‌کردند.
کد خبر : 223202

به گزارش گروهرسانه‌های دیگر آنا، رهبر انقلاب در دیدار روز گذشته خود با نخبگان علمی کشور از اهمیت تلاش بیشتر کشورهای اروپایی برای مقابله با اقدامات آمریکا در قبال برجام صحبت کردند. در این خصوص خبرنگار بین الملل فرهیختگان با الی گرانمایه عضو اندیشکده شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا گفت‌وگو کرده است.


گرانمایه معتقد است: «در سال‌های اخیر مشخص شده است که امنیت در غرب آسیا تاثیر مستقیمی بر امنیت و ثبات اروپا دارد. در این سال‌ها شاهدیم که هر گاه غرب آسیا درگیر مسائلی چون تروریسم بوده است، کشورهای اروپایی نیز از آن شرایط آسیب دیده‌اند.»


وی ادامه می‌دهد: «افزایش حملات تروریستی و شدت پیدا کردن سیل مهاجران به کشورهای اروپایی از جمله نتایج بحران در کشورهای غرب آسیاست.»


وی تاکید می‌کند: «قاره اروپا و کشور ایران منافع مشترکی دارند؛ از جمله تامین امنیت و برقراری امنیت در کشورهای غرب آسیا. اهمیت خاورمیانه برای اروپاییان دیگر فقط محدود به امنیت انرژی نمی‌شود و امنیت در خاورمیانه اهمیت بیشتری برای اروپاییان دارد.»


گرانمایه تاکید می‌کند: «از طرف دیگر امنیت اروپا ارتباط مستقیم با متحد راهبردی‌اش یعنی ایالات متحده پیدا می‌کند. در این شرایط کشورهای اروپایی ناچارند یک رویکرد بینابینی را اتخاذ کنند. آنها نشان داده‌اند که نگاه‌شان در مقابل دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا و دولتش درخصوص برجام متفاوت است.»


وی می‌افزاید: «برخلاف ایالات متحده، اروپایی‌ها علاقه‌مندند از طریق دیپلماسی با ایران درخصوص حل اختلافات فی‌مابین و رسیدن به منافع مشترک از طریق مصالحه اقدام کنند. اتحادیه اروپا اشتیاق خود را برای این کار از طریق همکاری نه مقابله با ایران نشان داده است.»


گرانمایه اظهار داشت: «دولت‌های اروپایی، تجار و سفرای این کشورها در واشنگتن باید قانونگذاران کنگره را در تقویت و حمایت از برجام ترغیب کنند. اولویت آنها باید اعضای جمهوری‌خواه کنگره باشند که در سال ۲۰۱۵ با برجام مخالفت می‌کردند. در میان آنها برخی نمایندگانی که اهمیت روابط آمریکا و اروپا را متوجه می‌شوند در اولویتند. باید به کنگره هشدار داده شود که خروج از برجام روابط میان اروپا و آمریکا را به خطر می‌اندازد. در همین زمان دولت‌های اروپایی باید با اعضای دولت آمریکا مانند مشاور امنیت ملی ترامپ، وزیر خارجه و وزیر دفاع آمریکا که به حمایت از برجام تمایل دارند وارد مذاکره شوند.»


گرانمایه اعلام کرد: «رهبران اروپایی از طرف دیگر باید حمایت کامل خودشان را از برجام به ایرانی‌ها نشان دهند و هشدارهای خود را نسبت به تخریب برجام اعلام کنند. در صورتی که کنگره تلاش کند تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را از سر بگیرد، سه کشور اروپایی امضا‌کننده برجام با کمک چین و روسیه باید راهی برای نجات برجام پیدا کنند. برای ایجاد یک برنامه احتمالی هوشمند نیاز است دولت‌های اروپایی روابط خود با چین و روسیه و کشورهای اقتصادی بزرگ آسیایی مانند هند و کره جنوبی و ژاپن را تقویت کنند.»


منبع: فرهیختگان


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب