رابطه با صهیونیسم برای آلخلیفه به یک ضرورت تبدیل شده است
به گزارش گروه رسانه های دیگر آنا، تحولات بحرین به تازگی وارد فاز جدیدی شده است. نظامیان رژیم آل خلیفه فاز سرکوب ها علیه غیرنظامیان و انقلابیون را به طور بیسابقهای تشدید کرده اند. در همین ارتباط خبرنگار مهر گفتگویی را با «ابراهیم المدهون» فعال برجسته بحرینی که توسط آل خلیفه سلب تابعیت شده، انجام داده است که مشروح آن از نظر می گذرد؛
*با توجه به تداوم اقامت اجباری علیه شیخ عیسی چه پیامدهایی می تواند در آینده متوجه رژیم آل خلیفه باشد؟
در ابتدا باید به علل و عواملی اشاره کرد که رژیم آل خلیفه را بر آن داشت تا دست به اعمال اقامت اجباری علیه شیخ عیسی قاسم بزند. واقعیت این است که شیخ عیسی قاسم بزرگترین مرجعیت شیعی در بحرین است. وی همچنین بزرگترین مرجعیت سیاسی در کشور محسوب می شود. زمانی که شماری از چهره های برجسته دینی از وی خواستند تا به بحرین بازگردد و در امور سیاسی مشارکت نماید، شیخ عیسی ترجیح داد تا در نجف بماند و به تحصیل ادامه دهد. اما زمانی که استاد وی یعنی محمد باقر الصدر از وی خواست به بحرین بازگردد، وی این کار را انجام داد و به بحرین بازگشت.
بنابراین، شیخ عیسی پس از بازگشت به بحرین برای اولین بار با عضویت در شورای تدوین قانون اساسی در سال ۱۹۷۱، وارد روند سیاسی کشور شد. پس از آن شیخ عیسی برای عضویت در شورای ملی نیز نامزد شد و بیشترین رأی را آورد. شیخ عیسی زمانی که برای دومین بار از قم به بحرین بازگشت، شورای علمای اسلامی را تأسیس کرد. به همین دلیل وی در هدایت جنبش سیاسی در بحرین نقش مهمی ایفا کرده است.
شیخ عیسی قاسم تاکنون با اقدامات انقلابی خود به شدت نظام آل خلیفه را آزار داده است. آل خلیفه نیز با اقامت اجباری علیه شیخ عیسی در واقع وی را مجازات می کند. در حال حاضر رژیم آل خلیفه از سوی دو دولت در حاشیه خلیج فارس مورد حمایت های گسترده مالی و سیاسی قرار دارد و آن دو ریاض و ابوظبی هستند که تاکنون از هیچ حمایتی به منامه دریغ نکرده اند. در عرصه بین المللی نیز شاهد آن هستیم که آل خلیفه از سوی آمریکا و انگلیس حمایت می شود.
شیخ عیسی تاکنون نقش محوری و اساسی در پیشبرد اهداف انقلاب مردم بحرین ایفا کرده است. اعمال اقامت اجباری علیه شیخ عیسی قاسم در واقع نوعی مبارزه با مطالبات مشروع و به حق ملت بحرین است. آل خلیفه نمی خواهد که این مطالبات به نتیجه برسند. درست به همین دلیل است که شیخ عیسی را در اقامت اجباری قرار داده است. از آنجایی که من ملت بحرین را بهتر از هرکس دیگری می شناسم، می توانم صراحتا بگویم که تداوم اقامت اجباری شیخ عیسی پیامدهای وخیمی برای آل خلیفه به دنبال خواهد داشت.
درحال حاضر شیخ عیسی قاسم سمبل سیاسی و دینی مردم بحرین به شمار می رود و مردم برای تداوم جنبش انقلابی خود از وی الهام می گیرند. بنابراین حکمرانان آل خلیفه که از هیچ مشروعیتی برخوردار نیستند نمی توانند از پیامدهای وخیم تداوم اقامت اجباری شیخ عیسی در امان باشند. آل خلیفه از سال ۱۷۸۳ بحرین را به اشغال خود درآورده است.
*رژیم آل خلیفه اخیرا سلسله بازداشت های گسترده ای را آغاز کرده و به دنبال آن شخصیت های حقوقی و سیاسی را دستگیر کرده است. هدف از این اقدامات چیست؟
آل خلیفه با این اقدامات موفق به اقدامات آل خلیفه علیه علماء و فعالان سیاسی و حقوقی بحرینی از سال ۲۰۱۱ آغاز شده و تاکنون نیز که قریب به هفت سال می گذرد، متوقف نشده استتوقف حرکت انقلابی مردم نشده است. حتی سازمان مل متحد نیز اقدامات آل خلیفه علیه فعالان حقوق بشری بحرین را محکوم کرده است. امروز، آل خلیفه در مقابل جنایت های خود علیه انقلابیون بحرینی ایستاده است.
طبق آمار موجود تاکنون ۱۷۵ توصیه از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل برای مقامات آل خلیفه صادر شده است. این به دلیل آن است که سلسله بازداشت ها و شکنجه ها علیه انقلابیون و تعرض به نوامیس آنها فاش شده است. امروز جلادان آل خلیفه باید به خاطر اقداماتی که انجام داده اند مورد مؤاخذه و مجازات قرار گیرند.
*اخیرا خبرهایی در خصوص جنایت های آل خلیفه در زندان های این رژیم شنیده می شود. در این خصوص توضیح دهید.
سلسله جنایت های رژیم آل خلیفه علیه زندانیان اندیشه در بحرین اخیرا تشدید شده است. رژیم آل خلیفه تخلفات بسیار دیگری را علیه زندانیان سیاسی در کشور مرتکب می شود. ازجمله این تخلفات می توان به ممانعت آنها از مداوای زندانیان بیمار اشاره کرد. حتی آل خلیفه به خانواده های زندانیان سیاسی در بسیاری از موارد اجازه نمی دهد تا با آنها ملاقات کنند. زندانیان بحرینی حتی حق ادای فرایض دینی خود را ندارند و آل خلیفه به آنها اجازه نمی دهند که آداب و رسوم دینی شان را به جای آورند.
بسیاری از زندانیان سیاسی در بند آل خلیفه هم اکنون در زندان انفرادی به سر می برند و این نقض آشکار حقوق بشر در بحرین به شمار می رود. حتی آل خلیفه اجازه ورود کمیسر عالی سازمان ملل به بحرین برای بازدید از وضعیت حقوق بشری در این کشور را نمی دهد. عدم صد ور مجوز برای ورود کمیسر عالی سازمان ملل به بحرین به منظور سرپوش نهادن بر جنایت های آل خلیفه صورت می پذیرد.
*دیدگاه شما در خصوص موضع جامعه جهانی در قبال وضعیت حقوق بشری در بحرین چیست؟
خبرهایی که از داخل زندان های آل خلیفه از جمله زندان های «جو» و «الحوض الجاف» به ما می رسد، جملگی حکایت از آن دارند که نظامیان این رژیم عرصه را به شدت بر زندانیان تنگ و تنگتر کرده اند. حتی متأسفانه باخبر شدیم که آل خلیفه به زندانیان در برخی موارد، اجازه نمی دهد تا از سرویس های بهداشتی استفاده کنند و این بسیار جای تأسف دارد. در زندان ها همچنین به عقاید زندانیان اهانت و هتاکی می شود.
با تمام این ها شاهد آن هستیم که جامعه بین المللی تاکنون به وظایف و مسئولیت های خود در قبال مردم بحرین و مظلومانی که بی گناه، کشته می شوند، عمل نکرده است. در این میان، حامیان منطقه و بین المللی رژیم آل خلیفه نیز مانند عربستان، امارات، آمریکا و انگلیس هیچ مجازاتی نمی شوند. این بدان معناست که در عرصه بین المللی نیز مردم بحرین مظلوم واقع شده اند و هیچ حمایتی از آنها در این زمینه به عمل نمی آید.
*روابط رژیم صهیونیستی و رژیم آل خلیفه را چگونه ارزیابی می کنید؟
روابط میان رژیم صهیونیستی و رژیم آل خلیفه اکنون به یک ضرورت برای هر دو طرف تبدیل شده است. این دو توسط استعمارگران انگلیسی و فرانسوی مورد حمایت قرار گرفته و می گیرند. اکنون هدف اصلی رژیم های صهیونیستی و آل خلیفه در تقسیم و تجزیه کشورهای امت اسلامی خلاصه می شود. البته دو طرف در راستای تشکیل دولت بزرگ اسرائیل در منطقه نیز تلاش میکنند و در این میان توسط انگلیس و فرانسه مورد حمایت قرار می گیرند.
لذا با توجه به منافع مشترک میان دو طرف می توان به ماهیت ارتباط آنها پی برد. امروز خاندان آل خلیفه به ویژه پس از انحلال پارلمان در سال ۱۹۷۵ از سوی حمد بن عیسی، هیچ مشروعیتی در بحرین ندارند. تا پیش از ظهور انقلاب اسلامی ایران روابط میان رژیم های عربی با رژیم صهیونیستی سِری و محرمانه بود. اما پس از قیام انقلاب اسلامی و ظهور رهبری همچون امام خمینی(ره) وضعیت تغییر کرد. ایشان بلافاصله اعلام کردند که هرگونه روابط با رژیم صهیونیستی حرام است. ملت بحرین به طور کامل مخالف با هرگونه روابط میان رژیم صهیونیستی است.
منبع: مهر
انتهای پیام/