دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
غرقی:

هرگز نباید زیر بار مذاکره مجدد و دائمی کردن برجام برویم

کارشناس مسائل سیاست خارجی در ارزیابی اش پیرامون نحوه نظارت کمیته نظارت بر برجام، تاکید کرد: اگر این کمیته کارش را به خوبی انجام می داد امروز شاهد گسترش زیاده خواهی های آمریکایی نبودیم.
کد خبر : 214894

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا، مرتضی غرقی، کارشناس مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به اظهارات اخیر برخی مقامات غرب مبنی بر دائمی کردن برجام اظهار داشت: نباید ایران زیر بار مذاکرات مجدد برود چرا که هر گونه مذاکرات مجدد جز خاری و خفت برای ایران چیزی در پی نخواهد داشت.


وی افزود: غرب به دنبال این است که ایران را تحت فشار قرار دهد و به وسیله اعمال فشار بیشتر بتواند امتیاز بیشتری بگیرد؛ در حال حاضر آمریکا از همه امکاناتش برای این امتیازگیری استفاده می‌کند؛ اما جمهوری اسلامی باید مراقب این رفتار آمریکایی‌ها باشد چرا که اگر تاریخ را بار دیگر ورق بزنیم متوجه زیاده خواهی‌های آمریکایی‌ها و نقض عهدهای مکررشان می‌شویم.


غرقی تصریح کرد: به طور مثال در بحث گروگان‌های آمریکایی قرار بود آمریکایی‌ها در ازای آزاد کردن دارایی‌های ایران و برگرداندن شاه مخلوع به کشور گروگان‌هایشان را بازپس بگیرند اما در ادامه دیدیم علی رغم آزادسازی گروگان‌های آمریکایی این کشور به تعهداتش پایبند نماند. یا در اشغال افغانستان توسط آمریکایی‌ها شاهد بودیم که علی رغم همکاری ایران با آمریکا برای شکست طالبان، اما در نهایت جرج بوش جمهوری اسلامی را محور شرارت در منطقه اعلام کرد البته این موضوع تنها مختص ایران نیست بلکه شاهد بودیم در مذاکرات شش جانبه‌ای که آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای کره شمالی انجام داد این کشور در حالیکه به تعهدات خود عمل کرد اما آمریکایی‌ها همچون گذشته پابندی خود به تعهداتشان را اثبات نکردند.


این کارشناس مسائل سیاست خارجی تاکید کرد: اخیرا نیز شاهد هستیم که ترامپ بعد از روی کار آمدنش به تعهدات بین المللی که پیش از این موظف به انجام آن بود از جمله توافق نامه آب و هوایی پاریس عمل نکرد.


وی با طرح این پرسش که در صورت انجام مذاکرات مجدد با آمریکایی‌ها چه تضمینی وجود دارد که این کشور در برجام باقی بماند، یادآور شد: ما هرگز نباید زیر بار مذاکره مجدد و دائمی کردن برجام برویم هر چند که مقامات ایرانی پیش‌تر اعلام کردند به این کار تن نخواهند داد.


غرقی تاکید کرد: غرب به اندازه کافی از برجام امتیاز گرفته آن‌ها باید حقوق هسته‌ای ما را به رسمیت بشناسند و در مدت زمانی که مشخص شده این حقوق را به ما برگردانند واقعیت این است که دراز مدت کردن محدودیت‌های فعالیت هسته‌ای ایران حرف بی ربطی است که مقامات غربی آن را مطرح کردند.


این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه برجام تماما امتیازدهی به غرب بود تصریح کرد: محروم کردن یک ملت از حقوق حقه خودش اولین گام در نقض حقوق بشر است از سوی دیگر دائمی شدن مدت زمان برجام نقض معاهدات بین المللی همچون NPT است و ظلم بزرگی علیه ملت ایران خواهد بود. این موضوع برای جامعه جهانی قابل قبول نخواهد بود چرا که امکان دارد این روند برای سایر کشور از سوی کشورهای ابرقدرت که نوعی دیکتاتوری محسوب می‌شود الگوی شود.


وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ایران امروز در شرایط سخت و تعیین کننده‌ای قرار دارد، اظهار داشت: جمهوری اسلامی باید با احتیاط حرکت کند به نحوی که بهانه‌ای به دست اعضای 1 + 5 ندهد و در گام بعد بتواند از حقوق حقه اش دفاع کند.


غرقی بیان داشت: ایران باید به موازات متعهد ماندنش به برجام در مجامع بین المللی به افشاگری علیه اقدامات کارشکنانه آمریکایی‌ها دست بزند تا به این وسیله جامعه بین الملل را بیشتر با خود همراه کند.


این کارشناس مسائل سیاست خارجی با بیان اینکه آمریکایی‌ها ضمن نقض تعهدات بین المللی خود از تمامی اهرم فشار علیه ایران برای محدود کردن کشور ما در منطقه استفاده می‌کند، یادآور شد: ایران می‌تواند از اهرم‌هایی که در منطقه دارد علیه آمریکا استفاده کند به طور مثال اگر نیروهای ایرانی در منطقه در قبال داعش دست از مقاومت بردارند داعش تمامی کشورهای عربی منطقه را تسخیر خواهد کرد و در نهایت یک معضل بین المللی به وجود می‌آید که اولین متضرر آن آمریکایی‌ها خواهند بود.


وی گفت: اگر آمریکایی‌ها بخواهند شرایط کنونی را ادامه بدهند ایران باید دست داعش را در منطقه باز بگذارد تا آمریکایی‌ها متوجه شوند امروز کشوری که جلوی تروریست‌ها ایستاده ایران است در واقع ما می‌توانیم هزینه‌هایی که در این مقاومت می‌دهیم را به رخ جامعه بین المللی بکشیم.


غرقی خاطرنشان کرد: اگر ایران و حزب الله نبودند مطمئنا داعش عربستان و دیگر کشورهای عربی را تاکنون اشغال کرده بود و شرایط آمریکایی‌ها بسیار بسیار بدتر از این می‌شد بنابراین ایران گزینه‌هایی در اختیار دارد که می‌تواند در مسیر دیپلماسی فعلی و با همراه کردن کشورهای اروپایی با خود علیه آمریکا استفاده کند.


وی در ارزیابی اش پیرامون نحوه نظارت کمیته نظارت بر برجام، تاکید کرد: اگر این کمیته کارش را به خوبی انجام می‌داد امروز شاهد گسترش زیاده خواهی‌های آمریکایی نبودیم، بنابراین این کمیته وظیفه خود را به درستی انجام نداده است.


غرقی یادآور شد: با خروج آمریکا از برجام نه تنها هیچ شرایط بدی را برای ایران رقم نخواهد خورد بلکه چه بسا شرایط بهتری را برای ما در برجام رقم بزند چراکه آنچه باید تاکنون رخ می‌داد اتفاق افتاده است. امروز علی رغم اینکه آمریکایی‌ها در برجام حضور دارند اما هر روز شاهد کارشکنی‌ها و عهدشکنی‌های این کشور در قبال برجام هستیم بنابراین بودن و یا نبودن این کشور در توافقنامه هسته ای هیچ تاثیری در روند آن ندارد.


این کارشناس مسائل سیاست خارجی در پایان خاطرنشان کرد: ادامه حضور آمریکا در برجام با نقض مکرر تعهداتش به ضرر ایران خواهد بود، مضاف بر اینکه خروج آمریکا از برجام موجب شکل گیری اتحاد جامعه بین الملل علیه آمریکا می‌شود.


منبع:دانشجو



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب