دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری مدیرگروه هنرهای نمایشی بنیاد فرهنگی روایت فتح مطرح شد:

فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت نیمه دوم مهرماه منتشر می‌شود/ سند چشم‌انداز دفاع مقدس در دست تکمیل است

نشست خبری مدیرگروه هنرهای نمایشی بنیاد فرهنگی روایت فتح صبح امروز 29 شهریورماه در بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد.
کد خبر : 214173

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری آنا، امیر نصیر بیگی مدیرعامل گروه هنرهای نمایشی روایت فتح ضمن تبریک به مناسبت فرارسیدن هفته دفاع مقدس و تسلیت برای ایام شهادت سرور و سالار شهیدان گفت: با توجه به تغییرات در بنیاد فرهنگی روایت فتح و سازمان بسیج هنرمندان، سلسه‌وار برنامه‌ریزی خاصی در جهت هم‌افزایی و تداوم فعالیت‌ها داشته‌ایم.


تشریح اهداف گروه هنرهای نمایشی


وی افزود: «شناسایی وضعیت موجود و راهکار برای رسیدن به شرایط مطلوب یکی از اهدافی است که ما در تعیین برنامه‌ها در نظر داشته‌ایم و در همین زمینه انجمن تئاتر انقلاب و دفاع مقدس که با تغییر نام به گروه هنرهای نمایشی بنیاد فرهنگی روایت فتح تبدیل شده، اهدافی را در فعالیت‌های تخصصی خود دنبال می‌کند که شامل صیانت از دستاوردهای انقلاب، اشاعه و ترویج ارزش‌های انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و تفکر مقاومت در سطوح ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی، ایجاد شرایط برای فعالیت هنرمندان در حوزه پژوهش، انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت است تا‌ استعدادهای جوان شناسایی شوند و فرصتی فراهم شود تا به رشد و بالندگی برسند. همچنین در حوزه تئاتر مقاومت با رویکرد جشنواره‌ای سعی داریم مصادیق عینی‌تری را طراحی کنیم و از هنرمندان دعوت به عمل آوریم. در همین زمینه چند نمایش به عنوان نمونه و الگو انتخاب خواهیم کرد تا مخاطب از نمایش‌های محوری بهره‌مند شود.»


تولید محوری و جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت


وی تاکید کرد: «طی سنوات قبل گروه هنرهای نمایشی، برنامه‌های متعددی اجرا کردم ولی با توجه به شورای طرح و همچنین صحبت با دوستان متخصص، تفکیک وظایف بین رده‌های فرهنگی فعال انجام شد. در گروه هنرهای نمایشی دو محور اصلی و کلیدی در کنار کارهای روتین و جزئی تعیین شد که اولی مجور تولید در بخش‌های نمایش‌های خیابانی، محیطی، صحنه‌ای، میدانی، کتبی متون یا نمایشنامه‌نویسی، پژوهشی بود که قرار شد گروه‌ هنرهای نمایشی بنیاد به عنوان قرارگاه تولیدی فعالیت جدی را هم به لحاظ حجم تولیدات و هم ارتقای سطح کیفی آثار دنبال کند. دومین محور جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت به عنوان محور اصلی گروه هنرهای نمایشی بنیاد فرهنگی روایت فتح است.»


بروزرسانی سایت


نصیربیگی افزود: «با توجه به اینکه عرصه فضای مجازی است، از اهمیت و تاثیرگذاری زیادی برخوردار است و طبق بیانات مقام معظم رهبری مبنی‌بر اینکه تئاتر به اندازه اهمیت انقلاب مهم است، در اولین قدم سایت گروه را با تغییر جدی طراحی مجدد و بروزرسانی شد تا در ظرفیت سایت برای برگزاری جشنواره و فراخوان آن زمینه لازم فراهم شود و بتوانیم اخبار جشنواره را اطلاع‌رسانی کنیم. بعد از تلاش چند وقته دوستان، سایت گروه هنرهای نمایشی بنیاد فرهنگی روایت فتح با آدرس تئاتر روایت در فضای مجازی بارگذاری شده است و در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته، بر همین اساس امیدوارم به عنوان سایت محوری و مرجع فعالیت کنم. ما نیز تلاش داریم تا رسالت اطلاع‌رسانی را به خوبی انجام دهیم و این سایت منبعی برای آگاهی و دانایی باشد. چرا که اگر بتوانیم مخاطبان را آگاه کنیم این آگاهی، توانایی به دنبال خواهد داشت.»


وی درخصوص دیگر برنامه‌های گروه هنرهای نمایشی بنیاد، تشریح کرد: «مراسم تعزیه «رکعت به رکعت عاشقی» با رویکرد اشاعه فرهنگ انقلابی و اسلامی از 31 شهریورماه اجرا می‌شود و با اجرای آن سعی شده تا از ابزار هنر در ترویج ارزش‌ها کمک بطلبیم. این مراسم تعزیه به کارگردانی سیاوش طهمورث و توسط گروه تعزیه عظیم موسوی هرشب ساعت 20:30 به اجرا درمی‌آید.»


وی افزود: «نمایش «نامه آخر» نیز که این روزها در حال اجراست تا پایان هفته دفاع مقدس به اجرای خود ادامه می‌دهد. همچنین قریب به 200 اجرای خیابانی با مشارکت گروه‌های خیابانی در استان‌ها و تهران پیش‌بینی شده که از دیروز اجرایشان را آغاز کرده‌اند. نمایش «سر سردار» اثری تلفیقی تعزیه است که با موضوع دفاع مقدس، تعزیه و مدافعان حرم در تهران در حال اجراست. این اثر قرار است در مکان‌های مختلف از جمله محوطه تئاترشهر، بازار تهران و میدان امام‌حسین‌(ع) اجرا شود. گروه‌های دیگر نمایش‌های خیابانی نیز در گام بعد در تهران و دیگر استان‌ها به اجرای آثارشان خواهند پرداخت.»


نصیربیگی ضمن تاکید بر اهمیت حمایت از هنرمندان و ارائه نمایش‌های باکیفیت در حوزه دفاع مقدس و ایام محرم عنوان کرد: «نمایش فرمی به نام «مأمن» برای هفته دفاع مقدس آماده شده که با توجه به تعدد برنامه‌ها و تقارن هفته دفاع مقدس با ایام محرم، تلاش کرده‌ایم همه برنامه‌ها در هفته اول تجمیع نشوند، بنابراین این اثر از 15 مهرماه در بوستان یاس فاطمی منطقه چهار به صورت میدانی اجرا می‌شود.»


در جشنواره تئاتر مقاومت، نگاه جشنواره‌محوری نخواهیم داشت


وی برنامه بعدی گروه هنرهای نمایشی بنیاد فرهنگی روایت فتح را انتشار فراخوان جشنواره بین‌المللی تئاتر مقاومت معرفی کرد و افزود: «قرار بود این فراخوان هفته اول مهرماه منتشر شود، اما با تجمیع برنامه‌ها خواستیم تا با تامل و مطالعه جامع‌تری پیش برود، بر همین اساس فراخوان جشنواره را در نیمه دوم مهرماه منتشر خواهیم کرد. در این جشنواره نگاه جشنواره‌محوری نخواهیم داشت، بلکه دوست داریم نگاه دغدغه‌مند داشته باشد و بخشی از تولیدات گروه‌های نمایشی منتخب جشنواره شوند و بخشی دیگر از طریق فراخوان عمومی به گروه‌ها ابلاغ شود. طبق پیش‌بینی و برنامه‌ریزی‌ها قرار است نیمه اول آذر 1397 جشنواره تئاتر مقاومت برپا شود.»


وی با اشاره به شتاب‌زدگی که در برنامه‌ریزی‌های جشنواره وجود دارد و اینکه این امر باعث می‌شود کیفیت فدای کارهای دقیقه آخری شده و به حداقل‌ها اکتفا شود، گفت: «دبیرخانه جشنواره تئاتر مقاومت همزمان با انتشار فراخوان جشنواره، فعالیت رسمی خود را آغاز می‌کند. ما برای این دوره جشنواره بخش‌های مختلف پژوهش، مسابقه صحنه‌ای، بخش بین‌المللی، خیابانی، محیطی، بازتولید و تولید آثار شاخص، مسابقه نمایشنامه‌نویسی و کودک و نوجوان را در نظر گرفتیم. در هر بخش لازم است اتفاقات جدی‌تری شکل گیرد و با رویکرد مقاومت در اجرا، جشنواره به خروجی مناسبی دست پیدا کند.»


رای‌زنی برای ورود آثار شاخص خارجی


وی ادامه داد: «در جشنواره تئاتر مقاومت امسال رایزنی‌هایی انجام می‌دهیم تا بخش بین‌الملل با مشارکت کشورهای مختلف انجام شود و نمایش‌های خوبی با مضامین موردنظر آماده شود. ما در این زمینه به چند کشور همجوار که ارتباطات بیشتری با آنها داریم، اکتفا نخواهیم کرد. بلکه سعی داریم تا کشورهایی که کمتر در این زمینه مشارکت‌ داشته‌اند اما مشترکات ذهنی زیادی با ما دارند را در جشنواره داشته باشیم.»


نصیربیگی گفت: «برای تولید سوژه و مجموعه داستان‌های دراماتیک باید موضوع انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و مقاومت مورد توجه قرار گیرد. دراین‌باره نیز با گروه‌های حرفه‌ای ارتباط گرفته‌ایم که یکسری داستان‌ها شناسایی شوند و با ذکر منبع داستان به داستان‌هایی دراماتیک تبدیل شده و به عنوان گزینه برای اجرا در قالب نمایش درآیند.»


وی ضمن اشاره به صحبت‌های مقام معظم رهبری درباره تاثیرگذاری تئاتر و نقش آن بر انتقال مفاهیم انقلاب اسلامی، بیان کرد: «سعی داریم رسالت خود را به درستی انجام دهیم و به عنوان مجری در این زمینه حرکت جدی داشته باشیم. برخی اقداماتی که در تئاتر انجام می‌شود با مدیریت خوب همراه نیست، اما ما تلاش می‌کنیم که تفکر دینی در آثارمان غالب شود.»


افتتاح تماشاخانه سرو تا 20 مهرماه


وی درخصوص برچیده شدن تماشاخانه سرو تشریح کرد: «با توجه به اینکه سایت بنیاد فرهنگی روایت فتح بعد از اجرای تعزیه رکعت به رکعت بحث‌های عمرانی‌اش انجام می‌شود، باید فکری برای تماشاخانه سرو کنیم، زیرا مکان پیشین تماشاخانه به سایت اختصاص خواهد یافت. بر همین اساس همفکری شد تا از مجموعه سیزده آبان فضایی برای تماشاخانه تعیین شود که مشرف به خیابان طالقانی باشد و ساختمان تماشاخانه در آنجا احداث شود. آنچه اتفاق افتاده این است که تماشاخانه سرو را تا 20 مهرماه در مکان جدید افتتاح می‌کنیم. الان برنامه‌ریزی‌ها برای اجرا در تماشاخانه در حال انجام است و همه‌چیز بعد از اجرای تعزیه رکعت به رکعت عاشقی خواهد بود.»


مدیر گروه هنرهای نمایشی بنیاد فرهنگی روایت فتح درباره سند چشم‌انداز دفاع مقدس نیز تصریح کرد: «یکسری محورها باید به سند قبلی اضافه شود تا شکل تکمیل‌تری به خود بگیرد. ما به دنبال ارتباط با دو نهاد متولی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس هستیم تا سند چشم‌انداز آماده شود، البته این مقوله می‌تواند تا پایان سال تدوین و رونمایی شود.»


وی درباره اجرای نمایش «ترن» عنوان کرد: باید این اثر با اصلاحات بیشتر به اجرا درآید ولی در دوره کنونی کار دست کارگروه تخصصی است و رد آثار با توجه به دلایل و استدلال منطقی انجام می‌شود. ما قلمرویی بر خود ترسیم کرده‌ایم و باید براساس آن تاثیرگذاری و خروجی بهتری داشته باشیم، بنابراین نمی‌توان با خط‌کش‌های مختلف به ارزیابی آثار پرداخت. ما رایزنی کرده‌ایم که بخشی از تولیدات در مرکز هنرهای نمایشی، حوزه هنری، سالن‌های خصوصی، تماشاخانه سرو و غیره اجرا شود؛ بنابراین شاید اضافه شدن ظرفیت تماشاخانه‌ها و سالن‌ها از طرف گروه هنری هنرهای نمایشی بنیاد پاسخگوی نیاز ما نباشد. بر همین اساس سعی داریم در تعامل با مراکز نمایشی شاهد اجراهای نمایش‌های بهتری باشیم.»


تبادل فرهنگی


وی درباره تبادل فرهنگی بیان کرد: «یکسری نمایشنامه‌ها با موضوع مقاومت در حال آماده‌سازی است و یکسری آثار نویسندگان داخلی و خارجی وجود دارد که باید به زبان‌های دیگر تبدیل شود، یعنی نمایشنامه‌های فارسی به زبان انگلیسی و نمایشنامه‌های خارجی به زبان فارسی ترجمه شود تا در فضای جشنواره محیطی فراهم شود که نقطه مشترک دو طرف باشد.»


نصیر بیگی درباره بودجه جشنواره عنوان کرد: «بودجه بسته به شرایط ما و پیش‌بینی‌ها دارد. ما یکسری کارهای تولیدی داریم که احتمال دارد تا آخر سال تکمیل شود و یا در شش‌ماهه اول سال جدید به نتیجه رسد که با همین نظریه شاید با بودجه مصوب بتوانیم هزینه بیشتری برای آثار اختصاص دهیم. این امر باعث وسعت‌ بخش‌ها و مدیریت می‌شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب