کشف مورچه جهنمی؛ خونآشام با شاخ آهنین
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از ScienceAlert، دهان مورچه جهنمی مجهز به زائدههای فلزی است که از طریق آن خون دشمنانش را مینوشد.
خوشبختانه مدت زیادی است که این حشرات منقرض شدهاند اما دانشمندان به تازگی کهربایی 98 میلیون ساله از این گونه پیدا کردهاند که جزئیات خیرهکنندهای، شامل یک اندام فلزی روی آرواره، را از این موجود ماقبل تاریخی به نمایش میگذارد.
این گونه جدید که «Linguamyrmex vladi» نام دارد متعلق به خانواده «مورچههای جهنمی»، گروهی منقرضشده است که دوره کرتاسه زندگی میکردند، است. ویژگی خاص این گونه زائده دهانی متحرک و عجیب و غریبشان بود.
مورچههای جهنمی از اجداد موجودات کوچک امروزی نیستند بلکه از اجداد یک گروه اصلی از حشرات به شمار میروند که قبل از ظهور جد مشترک تمام مورچههای امروزی منقرض شد.
با توجه به ویژگیهای ترسناک مورچههای جهنمی، باید خوشحال باشیم که این روزها فقط با مورچههای آتشین و مورچههای گلولهزن دست و پنجه نرم میکنیم.
به جای آروارههای رو به پایین سنتی، «L. vladi» دارای تیغهای داس مانند بزرگی است که رو به سمت بالا قرار دارند؛ ویژگی که در هیچ مورچه امروزی پیدا نمیشود.
در عکس زیر آرواره معمولی یک مورچه امروزی را میبیندید:
و این هم تصویر نزدیکی از آروارههای مورچه جهنمی تازه کشف شده است:
به نظر میرسد که آروارههای شاخ مانند این گونه با موهای محرک احاطه شدهاست که شبیه به ساختار مشابهی است که مورچههای فک تلهای امروزی از آن استفاده میکنند؛ این موها به آرواره مورچه کمک میکند تا با سرعت وحشتناکی کاملا بسته شوند.
همچنین این مورچهها دارای زائده شاخ مانندی روی فک خود بودند. دانشمندان احتمال میدهند که مورچههای جهنمی از این اندام برای چنگ زدن به طعمه، بعد از این که آروارههای پایینی رو به سمت بالای خود را درون بدن طعمه فرو کردند، استفاده میکردهاند.
دانشمندان متوجه یک کانال لوله مانند بین زائده آرواره پایینی این مورچه قرار دارد؛ احتمالا مورچههای جهنمی مکیدن غذا را به جویدن آن ترجیح میدادند چرا که این آرواره عجیب و غریب برای عمل جوییدن مناسب نبوده است.
این گونه در قبر کهربایی خود در کنار یک لاروی بزرگ سوسک سرگین کشف شده است که میتواند طعمه مناسبی (با بدن نرم) برای چنین شکارچی (مکنده مایعات) باشد.
مترجم: هانا حیدری
انتهای پیام/