دخل و خرج قبوض برق با هم نمیخواند
هوشنگ فلاحتیان در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با تاکید بر اینکه منطقی کردن قیمت برق به عنوان یک تکلیف در برنامه پنجم توسعه متوجه دولت بود، گفت: این امر در برنامه پنجم اجرایی نشد. در برنامه ششم هم قیمت حاملهای انرژی باید به سمت و سوی قیمتهای منطقی پیش میرفت.
وی افزود: اکنون بسیاری از دانشگاهها، مراکز آموزشی و... از تعرفههای مخفف برخوردار هستند. بر اساس قانون مابهالتفاوت این تعرفهها باید به صنعت پرداخت شود و در شرایطی که منبعی برای این بخش وجود ندارد بنابراین باید قیمتها افزایش یابد.
فلاحتیان ادامه داد: هر چه مصرف برق و دیگر حاملهای انرژی منطقیتر شوند، کشور بیشتر در مسیر توسعهیافتگی حرکت میکند. اگر وسایل سرمایشی را در تابستان در دمای23 تا 25 تنظیم کنیم، مقداری از فشار شبکه کاسته میشود. در حالی که تنظیم درجه حرارت این دستگاهها بر روی عدد 18 میتواند به محیط زیست، اقتصاد کشور و مدیریت انرژی لطمه وارد کند. افزایش استفاده از دستگاههای سرمایشی اتلاف انرژی را بالاتر میبرد و سوخت بیشتری نیز در نیرگاهها مورد استفاده قرار میگیرد.
به گفته وی، شدت مصرف انرژی در کشور 3 برابر میانگین جهانی است. از طرفی میزان انرژی مورد استفاده برای گرمایش یک متر مکعب از فضای مسکونی و یا اداری به شدت بیشتر از کشورهای توسعه یافته است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی تاکید کرد: ما علاوه بر تابستان در زمستانها هم انرژی بیشتری مصرف میکنیم و علت هم این است که در ساختمانسازیها مقررات عایقکاری رعایت نمیشود.
وی عنوان کرد: همچنین وسایل برقی مورد استفاده از سوی مردم دارای استانداردهای لازم نیستند و همین امر میزان مصرف انرژی را بالا میبرد.
فلاحتیان گفت: صمعت برق در کنار تولید به مدیریت تقاضا نیز نیاز دارد. اتفاقی که در کشورهای توسعه یافته یک امر کاملا بدیهی و پذیرفته شده است.
انتهای پیام/