دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
23 مرداد 1396 - 16:46

تشریح همایش و جشنواره‌های سالانه موزه علوم و فناوری

رئیس موزه علوم و فناوری در نشست خبری امروز به تشریح همایش‌ سالانه موزه و جشنواره علم برای همه و رویداد فصلی «سار» پرداخت و از دایر شدن ساختمان جدید این موزه خبر داد.
کد خبر : 203074

به گزارش گروه علم و فناوری آنا، سیف‌الله جلیلی با اشاره به امضای تفاهم‌نامه بین شهرداری تهران و این موزه گفت که قرار است ساختمان جدید موزه در بخش‌هایی از بوستان ولایت ساخته شود.


وی افزود: «در سال گذشته تفاهم‌نامه‌های مختلفی با نهادهای گوناگون از جمله وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و شهرداری تهران امضا کردیم که در نتیجه تفاهم با شهرداری قرار شد بخشی از زمین‌های بوستان ولایت در اختیار موزه برای احداث ساختمان جدید قرار گیرد».
وی همچنین گفت: «غیر از این با مرکز علم فنلاند و مرکز موزه‌شناسی هند نیز تفاهم‌نامه‌هایی امضا کردیم و توانستیم مصوبه‌های لازم را برای ملی شدن موزه دریافت کنیم».
هفتمین همایش سالانه موزه به نام میراث علم و جامعه
در ادامه این نشست دبیر هفتمین همایش سالانه موزه ملی علوم و فناوری توضیحاتی در مورد این همایش ارائه کرد و گفت: «همایش امسال طیف وسیعی از پژوهشگران حوزه‌های مختلف علم را در برگرفته و نقش آنها را در موزه در نظر می‌گیرد».
زهرا اجاق افزود: «بحث رابطه علم و جامعه، رویکرد به علم و جامعه نه به معنای دو مفهوم مجزا بلکه به عنوان مفاهیمی موثر بر هم در این همایش پی می‌گیریم‌».
استادیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی با اشاره به تعاملی بودن موزه‌های علم گفت: «موزه‌ها امروزه به محلی برای تعامل تبدیل شده‌اند و توجه به نقش موزه به مثابه میانجی علمی مهم است».
وی با اشاره به زمان پایان دریافت چکیده مقالات نیز گفت: «فراخوان را از شش ماه قبل به زبان‌های انگلیسی و فارسی منتشر کردیم، 31 مرداد زمان دریافت چکیده مقالات خاتمه می‌یابد و مشارکت کننده انگلیسی زبان نیز داشته‌ایم».
اوی افزود: »سخنرانان کلیدی همایش از شخصیت‌های مختلف علمی تعیین و برنامه‌های کارگاه‌ها و نشست‌ها نیز مشخص شده که در بازه زمانی قبل از همایش دو روزه (12 تا 14 دی) اعلام می‌شود».
زلزله و خانواده محور سومین دوره جشنواره علم برای همه
دبیر سومین همایش علم برای همه نیز در این نشست گفت: «جشنواره علم برای همه دو دوره قبل با نام جشنواره علم و عامه برگزار شده است».
خانم آقابابایی افزود: «مهلت دریافت آثار تا 20 مهر است و جشنواره همزمان با هفته جهانی علم یعنی 20 تا 25 آبان با محوریت آمادگی خانواده‌ها در برابر زلزله برگزار می‌شود».
وی همچنین گفت: «همچنین ارائه، معرفی یا آموزش مفاهیم علمی به زبان ساده در قالب ساخت ابزار، جنگ علمی، کلیپ علمی و شعر از دیگر بخش‌های این جشنواره بوده و در این بخش شرکت برای عموم به صورت انفرادی و گروهی آزاد است».
به گفته آقابابایی، بخش ویژه این جشنواره با نام زلزله و خانواده است و افراد می‌توانند آثار خود را در قالب عکاسی، فیلم، پویانمایی، ساخت ماکت و سازه امن، نقاشی، داستان علمی تخیلی، مستند و خاطره‌نویسی و بازی‌های رایانه‌ای با موضوع زلزله و آمادگی ارسال‌ کنند.
تندیسی برای سه خانواده در نظر گرفته ایم که در این جشنواره رتبه‌های برتر را دریافت کنند.
آقابابایی همچنین از برگزاری نمایشگاهی همزمان با جشنواره در برج میلاد خبر داد و گفت: «نمایشگاهی با مفهوم همزیستی با زلزله و محوریت مفاهیم علمی زلزله، ایمنی، تاثیرات اجتماعی زلزله برگزار می‌شود».
دبیر سومین جشنواره علم برای همه گفت: «روند شرکت کننده‌ها در این جشنواره از سال اول سیر صعودی داشته و سه برابر شده و امیدواریم در این دوره نیز این افزایش ادامه یابد».
انتخاب سخنرانان رویداد سار با کمک خرد جمعی
همچنین دبیر رویداد علمی «سار» با اشاره به برگزاری «سخنرانی اندیشه‌های راهبر» گفت: «برعکس دوره‌های قبل که سخنرانان راخود انتخاب می‌کردیم در سار این دوره سخنرانان را هیات ژوری انتخاب کردند».
حسین مدنی ادامه داد: «برای انتخاب سخنرانان هیاتی از سخنرانان قبلی تشکیل دادیم و به خرد جمعی اعتماد کردیم».
وی گفت: «این دوره رویداد علمی سار 10 شهریور از ساعت 14 تا 19 با شرکت هفت سخنران برگزار‌ می‌شود که مانند دوره‌های قبل هر کدام 18 دقیقه وقت دارند مهم‌ترین ایده‌های خود را در زمینه علم و فناوری بیان کنند‌ و به نوعی آشنایی این افراد با چهره‌های مطرح فناوری و علم در همه حوزه‌ها و شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران است».


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب