لامپهای LED سردرد میآورند
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از دیلیمیل، لامپهای LED به رغم اینکه انرژی پایینی مصرف میکنند و میتوانند بسیار به صرفه باشند، اما به دلیل چشمک زدنهای فراوانی که دارند ممکن است باعث ایجاد سردرد شوند. محققان هشدار دادهاند که لامپهای کممصرف معمولا 20 دقیقه بعد از روشن شدن باعث احساس سرگیجه و سردرد میشود.
پژوهشگران دانشگاه Essex معتقدند که چشمک زدن این لامپهای کممصرف قویتر از لامپهای معمولی است. نورهای فلورسانت مانند نورهایی که در ادارهها مورد استفاده قرار میگیرند با چشمک زدن تا حدود 35 درصد کمنور میشوند و این در حالی است که نور لامپهای LED با هر بار چشمک زدن تا 100 درصد کاهش مییابد و این بدان معناست که این لامپها به طور مؤثر خاموش و صدها بار در هر ثانیه روشن میشوند.
این خاموش و روشنهای پیدرپی با ایجاد اختلال در کنترل حرکات چشمها باعث بروز سردرد و موجب سختتر کار کردن مغز میشوند. چشمک زدن لامپهای کممصرف احتمال ابتلا به سردرد را تا دو برابر افزایش میدهد.
هشدارهایی که تاکنون نسبت به استفاده از لامپهای کممصرف از سوی نورهای فلورسانت اعلام شده، باعث شده است تا انگلیس استفاده از لامپهای هالوژنی را طبق قانون از سپتامبر سال آینده ممنوع کند.
همین چشمک زدن لامپهای کممصرف باعث شده بسیاری افراد از خرید آنها منصرف شوند. انسان چشمکزدن نور لامپ را دوست ندارد و سرگیجه و احساس بدی را بعد از حدود 20 دقیقه در فرد پدید میآورد و همچنین ناهنجاریهایی را در ادراک آدمی ایجاد میکند.
محققان دریافتند که نورهای فلورسانت که 100 بار در ثانیه چشمک میزنند احتمال بروز سردرد را در کارمندان ادارهها بالا میبرد و این در حالی است که لامپهای LED میتوانند 400 بار در ثانیه چشمک بزنند که تقریبا چهار برابر لامپهای فلورسانت است.
سردردهای ناشی از چشمک زدنهای لامپهای کممصرف LED به ویژه هنگام مطالعه که چشمها باید به دقت صفحهها را اسکن کند، بیشتر احساس میشود. همچنین این عامل باعث بروز ناهنجاریهای چشمی مانند دوبینی یا چندبینی میشود و وقتی به یک لامپ نگاه میکنید، لامپها را دو تا سه برابر میبینید.
مترجم: ندا اظهری
انتهای پیام/