نوآوری شگفت انگیز در پولشویی!
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از تبیان، یورو، دلار، پوند و ... ؛ اینها پول های رایج جهانی هستند که همگان با آنها آشنایی دارند. از گذشته تاکنون وجود پول در انواع موجود آن ، از ضروریات زندگی بشر بوده است. حال گاهی شاهد کاهش چشمگیر ارزش یک واحد پولی به دلایل مختلف هستیم و گاه شاهد ظهور واحد پولی جدید و رونق روزافزون آن. در این راستا باید اشاره ای داشته ایم به پولی تحت عنوان "بیت کوین". چند سالی است که "بیت کوین" به چرخه ی مالی اقتصاد جهانی ملحق شده است.
در واقع بیت کوین (Bitcoin) واحد پول اینترنتی (ارز سری) و یک نوآوری شگفت انگیز می باشد که طرح اولیه آن در سال 1998 ارائه شد اما چند سال پس از این تفکر اقتصادی، "ساتوشی ناکاموتو" (Satoshi Nakamoto) در اواسط سال 2008 به طور جدی پروژه ی مذکور را به مرحله ی اجرایی شدن کشاند. در واقع این واحد پولی؛ نوعی پول بی پشتوانه محسوب می شود که ارزش مالی خاصی نداشته و تنها ارزش آن ناشی از قانونی قراردادی است.
روش کار با بیت کوین به این صورت است که افراد با ثبت اطلاعات خود و میزان بیت کوین های درخواستی را در فضایی تحت عنوان صرافی های بیت کوین (هم مجازی و هم واقعی) اعلام و سپس اعتبار مذکور با ارسال کدی دریافت می گردد.
بیت کوین، پروژه ای نوپا
"ناکاموتو" طی ماه ها کار مستمر در سال 2009 موفق شد از اولین نسخه نرم افزار بیت کوین رونمایی کرده و نخستین واحدهای پولی آن را در شبکه بیت کوین منتشر نماید. شخص وی در سال 2013 سرمایه ای بالغ بر یک میلیون بیت کوین داشت، مقداری که برابر با ارزش 1٫1 میلیارد دلار آمریکا بود.
بیت کوین یک مرکزیت و مدیریت خاص ندارند همان طور که پیش تر ذکر کردیم این روند توسط اعضا اداره شده و با توجه به بلاک چین های ثبت شده ، هر یک از اعضا می توانند اطلاعات کاملی از چرخه ی بیت کوین در سراسر جهان داشته باشند.
در واقع "بیت کوین"، انقلابی در فضای مجازی و اقتصادی بود که تراکنش های مالی را در فضای اینترنتی تسهیل و از رمزنگاری های ویژه ای در راستای افزایش امنیت مالی بهره می جست. رونقی که بیت کوین به فضای اقتصاد جهانی داد غیرمنتظره و حائز اهمیت است به طوری که رشد و فراگیری آن در کمترین زمان صورت پذیرفت و امروزه اکثر رستوران ها ، سرویس های آنلاین ، دفاتر حقوقی و ... از این واحد پولی استفاده می کنند.
آن چه که در این میان از اهمیت ویژه ای برخوردار است افزایش روزافزون ارزش بیت کوین می باشد. از نظر کاربران فضای مجازی و افرادی که از این واحد پولی استفاده می کنند؛ بیشترین دلیل استفاده از بیت کوین سرعت و امنیت قابل توجه این پول دیجیتالی بیان شده است.
بیت کوین در ایران
رشد بیت کوین در جهان غیر قابل انکار است. امروزه باید پذیرفت که این ارز دیجیتالی حجم چشمگیری از معاملات جهانی را به خود اختصاص داده و همین موضوع باعث شد که این پول مجازی به کشورهای زیادی از جمله ایران وارد شود.
از نخستین روزهای سال جاری "بیت کوین" وارد بورس ایران شد. ماجرا از این قرار است که طی ماه ها مذاکره و بررسی؛ یک شرکت سرمایه گذاری سوئدی با عنوان "بریو نیو ورلد" حجمی از سپرده های بیت کوینی را به ریال تبدیل و وارد بورس ایران کرد. اما دولتمردان ایران نگرانی های خاصی در راستای پولشویی بیت کوین ها دارند که دور از ذهن نبوده و باید برای جلوگیری از آن تدابیر ویژه ای اتخاذ گردد؛ البته سرمایه داران اصلی بیت کوین احتمال ایجاد پولشویی را به علت وجود "بلاک چین" بسیار کم می دانند و این مهم می تواند بار نگرانی های ایران را نیز بکاهد.
بلاک چین چیست؟
یکی از مواردی که بیت کوین را معتبر کرده؛ ایجاد بلاک چین ها است. بلاک چین به برچسب هایی گفته می شود که در هنگام درخواست بیت کوین باید ثبت گردد.
در سراسر جهان وقتی فردی قصد سپرده گذاری در مرکزی را دارد باید کلیه ی اطلاعات خود را ثبت نماید و این مهم در موضوع بیت کوین ها نیز صادق است ؛ یعنی هر فردی قبل از اینکه مالک بیت کوینی شود باید اطلاعات کامل حقیقی و مالی خود را ثبت یا به عبارت دیگر "بلاک چین" نماید با این تفاوت که در دنیای سپرده گذاری های عمومی در جهان هر فردی تنها به اطلاعات خود دسترسی دارد در حالی که در چرخه ی بیت کوین ها این روند حالت زنجیره وار داشته و دیگر اعضا می توانند اطلاعات حساب کلیه ی اعضا را مشاهده نمایند و همین موضوع باعث افزایش اعتبار و کاهش ضریب پولشویی بیت کوین شده است.
در این مسیر باید اشاره ای داشته باشیم به این موضوع که بیت کوین یک مرکزیت و مدیریت خاص ندارند همان طور که پیش تر ذکر کردیم این روند توسط اعضا اداره شده و با توجه به بلاک چین های ثبت شده ، هر یک از اعضا می توانند اطلاعات کاملی از چرخه ی بیت کوین در سراسر جهان داشته باشند.
کلام آخر
باتوجه به آنچه که اجمالا از "بیت کوین" گفته شد در می یابیم که به تدریج باید شاهد روند جدیدی در چرخه ی اقتصاد جهانی باشیم. روندی که شاید به حذف تدریجی اکثر واحدهای پولی فیزیکی منجر گردد، به همین خاطر بر صاحب نظران و اندیشمندان عرصه ی اقتصاد جهانی ضروریست تا با بررسی همه جانبه ی این رویداد احتمالی نقاط قوت و ضعف آن را مشخص و برنامه ای مدون و قابل اجرا برای آن تدارک بینند.
انتهای پیام/