دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 ارديبهشت 1394 - 23:55

محمد علی سپانلو درگذشت

محمد علی سپانلو ، شاعر، روزنامه‌نگار، منتقد ادبی و مترجم پیشکسوت از دنیا رفت.
کد خبر : 17565

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، این شامگاه دوشنبه 21 اردیبهشت ماه در سن 75 سالگی و در بیمارستان درگذشت. او که به «شاعر شهر تهران» معروف بود از روز سه‌شنبه 15 اردیبهشت در پی ناراحتی ریوی و تنفسی در بخش ICU بستری شده‌ بود.


محمدعلی سپانلو متولد 29 آبان‌ماه سال 1319 در تهران است. «رگبارها»، «پیاده‌روها»، «سندباد غایب»، «هجوم»، «نبض وطنم را می‌گیرم»، «خانم‌زمان»، «تبعید در وطن»، «ساعت امید»، «خیابان‌ها، بیابان‌ها»، «فیروزه‌ در غبار»، «پاییز در بزرگراه»، «ژالیزیانا»، «کاشف از یادرفته‌ها» و «قایق‌سواری در تهران» از مجموعه‌ شعرهای این شاعرند.


همچنین ترجمه‌ «آن‌ها به اسب‌ها شلیک می‌کنند» نوشته‌ هوراس مک‌کوی، «مقلدها» نوشته‌ گراهام گرین، «شهربندان» و «عادل‌ها» نوشته‌ آلبر کامو، «کودکی یک رییس» نوشته‌ ژان پل سارتر، «دهلیز و پلکان»، شعرهای یانیس ریتسوس و «گیوم آپولینر در آیینه‌ آثارش» - شعرها و زندگی‌نامه‌ گیوم آپولینر - از دیگر آثار منتشرشده‌ او هستند.


حافظه درخشان او در تمام این سال‌ها باعث شده بود تا او علاوه بر فعالیت‌های ادبی و هنری منبعی دقیق برای مرور اتفاقات فرهنگی و هنری و نقش افراد در رویدادهای مختلف باشد.


سپانلو همچنین در سال ۱۳۸۰ در فیلمی به نام «رخساره» به ایفای نقش پرداخت و با میترا حجار همبازی بود. وی همچنین در فیلم «شناسایی» (۱۳۶۶)، «ستارخان» (۱۳۵۱) و «آرامش در حضور دیگران» (۱۳۵۱) نیز به ایفای نقش پرداخته است.


سپانلو در دوران حیاتش جوایز متعددی ازجمله جایزه شعر ماکس ژاکوب فرانسه و شوالیه شعر فرانسه را به خود اختصاص داده بود.


او فارغ‌التحصیل دانشکده حقوق دانشگاه تهران، و از نخستین اعضای کانون نویسندگان ایران بود. روایت او از شکل گیری کانون نویسندگان باعث شده بود تا در این‌سال‌ها مجادلات قلمی مختلفی با شاعران و نویسندگانی چون رضا براهنی پیدا کند.




انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب