مسعود جعفریجوزانی: زمان دیوار کشیدن دور خودمان تمام شده/ هدفم از بین بردن تصویر غلط ایدز میان مردم است
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، در ابتدای این نشست که به خاطر لغو اکران «پشت دیوار سکوت» در سازمان ملل در کشور آمریکا به دلیل دستور منع ایرانیان از حضور در آمریکا توسط رییس جمهور این کشور برگزار شد، خسرو منصوریان گفت: «متاسفانه مبتلایان به بیماری ایدز در ایران افرادی سرکوب شده و منزوی هستند و افکار عمومی به هیچ عنوان آنها را نمیپذیرند و با رفتار بدی که با این بیماران دارند، آنها را طرد میکنند و ندانسته موجب آسیب رسیدن به اجتماع میشوند.»
وی در ادامه گفت: «ویروس HIV و بیماری ایدز دو مقوله متفاوت است که اگر به موقع توسط پزشک تشخیص داده شود، میتوان بیمار را با درمان درست به مسیر زندگی بازگرداند و مانع از سرکوب بیمار و خودکشی فیزیکی و عواملی از این دست شد. قرار بود فیلم «پشت دیوار سکوت» که به این مسئله مهم میپردازد در مقر اصلی سازمان ملل در کشور آمریکا نمایش داده شود. تمام مراحل این اتفاق هم پشت سر گذاشته شده بود اما دستور نژادپرستانه رییس جمهور آمریکا باعث شد تا این اکران لغو شود. 18 سال بدون هیچ چشمداشت و نگاه نژادی به تربیت و آگاهی دادن به بیماران مبتلا به ایدز پرداختیم و جالب است بدانید بیشتر کودکانی که در این انجمن مورد حمایت ما هستند، افغانستانی هستند و حالا ما خودمان با رفتار نژادپرستانه مواجه شدهایم!»
در ادامه این نشست مسعود جعفریجوزانی، کارگردان «پشت دیوار سکوت» که در فیلم جدیدش سراغ معضلهای بیماران مبتلا به ایدز رفته است، گفت: «ایده ساخت فیلم از این انجمن و آشنایی با منصوریان برخاست. فکر کردم که باید کاری انجام بدهم و نمیتوانم دست روی دست بگذارم. فیلمی آگاهی دهنده که این تابو را بکشند و دراکولایی که از بیماری ایدز ساختهاند را بکشند. به نظرم دراکولا جهل انسان است. وقتی چراغ ها روشن شود، دراکولا نمایان میشود و انسان ها با مواجهه با ترسشان، متوجه واقعیت میشوند.»
جوزانی در ادامه گفت: «قرار بود «پشت دیوار سکوت» 30 اسفند در سازمان ملل نمایش داده شود و آدم های زیادی از انجمنهای مردمی از سراسر دنیا جمع شوند تا کمکی به بیماران بشود و حقایقی بسیاری درمورد این بیماری گفته شود. هنرمندان مردم را به وسیله هنر آگاه میکنند و مردم با هنر تشویق میشوند امام تصمیم ترامپ ضدهنر و ضدمذهب بود. جالب است که هیچ کجا خبر موثقی از بمبگذاری و یا حرکت تروریستی مردم ایران در دنیا دیده نشده و اگر حرف و حدیثهای اثبات نشده را کنار بگذاریم دلیل قانع کنندهای برای این تصمیم وجود ندارد.»
این فیلمساز گفت: «خوشبختانه مردم آمریکا، آگاه هستند و در چنین مواقعی تصمیم های تاریخی خواهند گرفت. همانطور که زمان جنگ با آمریکا برای اتمام جنگ کنار مردم ویتنام قرار گرفتند و تلاش کردند تا جنگ به پایان برسد. برای من غیر قابل هضم است که آدمی به عنوان رییس جمهور در دنیا ظهور کند و چنین تصمیم بگیرد. این را هم اضافه کنم که خوشحالم که به آمریکا نمیرویم چون رفتن ما به این کشور تایید تفکر فاشیست است.»
جوزانی با اشاره به پیشرفت جهان و نمایان شدن حقیقت توسط فضای مجاز هم گفت: «تکرار تراژدی، کمدی را خلق میکند. در هر جای این کره خاکی یک ترامپ وجود دارد اما امروزه دیگر نمیتوان چیزی را پنهان کرد و پیشرفت تکنولوژی مانع از فریبکاری آدم ها شده است. دیالوگی توی فیلم وجود دارد که شخصیت اصلی میگوید: «دولت ها به حوض میمانند و میتوان با فنجان خالیشان کرد اما مردم مثل جویباری رونده و جاری هستند.» میخواهم خواهش کنم که دولتها دست از سر مردم بردارند چون زمان دیوار کشیدن و پنهان شدن تمام شده و امروز آدم ها از جایجای دنیا با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند و تصویر یکدیگر را در لحظه میبینند. »
جوزانی در انتها گفت: «تلاش میکنیم که فیلم هر چه زودتر در کشور اکران شود و به طور گسترده روی پرده سینماها نمایش داده شود چون با توجه به سوژه و هسته مهم و حساس فیلم، فکر میکنم این ضرورت وجود دارد که مردم فیلم را ببینند.»
«پشت دیوار سکوت» آخرین ساخته مسعود جعفری جوزانی که به مسائلی چون خونهای آلوده و بیماری ایدز میپردازد در جشنواره سی و پنجم فیلم فجر حضور داشت و با استقبال سردی از سوی منتقدان و اصحاب رسانه مواجه شد.
انتهای پیام/