نگاهی اجمالی به حاشیههای سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر در حالی 9 روز از اکران فیلمها را پشت سر گذاشته که در تمامی بخشها شاهد نزول و افت کیفی هستیم.
از برگزاری نشست خبری که با توجه به برنامهریزی انجام شده زمان محدودتری دارد، تا اکران فیلمهایی که کمتر رضایت مخاطب را به دنبال داشتهاند و در آنها بیشتر با سرهمبندی و تنزل روبهرو بودهایم.
در سال گذشته کاخ جشنواره از ساعت 10 صبح نشستهای تخصصی درباره فیلمهای شب گذشته را برگزار میکرد که با توجه به برنامهریزی در سیوپنجمین دوره، اکران فیلمها از ساعت 13:30 آغاز میشود و با پایان نمایش، نشست هر فیلم به مدت 15 دقیقه برگزار میشود. در این میان علاوه بر اینکه محدود بودن زمان باعث میشود نشستها فشردهتر برگزار شوند، از بینرفتن نگاه جدی به نقد و بررسی و همچنین ایجاد فضای چالشی از سوی اصحاب رسانه را نیز شاهد هستیم.
از سویی دیگر کم شدن میزان حضور هنرمندان با توجه به این که پردیس ملت برگزارکننده فرش قرمز است، باعث میشود که بسیاری از نقشآفرینان و عوامل فیلمها حضور در برج میلاد را چندان ضروری ندانند.
همچنین ارائه سوژههای تکراری و کلیشهای و یا کاهش سطح کیفی فیلمها از جمله دیگر مواردی است که تماشاگران فیلمهای سیوپنجمین دوره جشنواره را دلسرد کرده است. همین امر باعث میشود که برخی از افراد نسبت به سال گذشته تمایل کمتری برای حضور در سالنهای اکران فیلم داشته باشند که همین موضوع هم باعث کمرونق شدن جشنواره شده است.
سال گذشته سینماهای میزبان آثار جشنواره، از میزان تماشاگران علاقهمند به فیلم پربود ولی در سال جاری به طور میانگین هر مخاطب با تماشای 4 فیلم در روز، به صورت میانگین تنها یک فیلم را اثری قابل قبول تلقی میکنند.
در میان حاشیههایی که در سیوپنجمین جشنواره فیلم فجر شاهد بودهایم، یکی دیگر از مشکلاتی که علاقهمندان به فیلم به آن بیشتر معترض هستند، نوع فروش بلیتهای جشنواره است که به دلیل نقص فنی و به گفته محمد حیدری دبیر جشنواره، کند بودن سایت فروش بلیت، همواره مخاطبان آثار را در خریداری بلیت با مشکل مواجه کرد.
البته تنزل در برگزاری جشنواره محدود به موارد بالا نمیشود و در میان موارد متعدد، یکی دیگر از مشکلات تنزل کیفیت غذاهایی است که در کاخ جشنواره سرو میشود. جشنواره فیلم فجر با بودجهای که در اختیار دارد هرساله گامی به عقب بر میدارد و این امر حتی در نوع غذاها و همچنین مواد طبخ آن نیز مشهود است. سال گذشته در چهارگوشه سالن چندین نوع غذا مطابق با رژیم افراد که اغلب هنرمندان بودند سرو میشد در حالی که امسال تنها یک نوع غذا به تماشاگران ارائه میشود و آن هم بیکیفیتترین غذایی است که میتوان در یک رویداد فرهنگی به میهمانان ارائه کرد.
انتهای پیام/