دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نشانه های رونق بورس در ماه‌های پایانی سال

بعد از کاهش نزدیک به سه هزار واحدی شاخص کل بورس اوراق بهادار از رقم 81342 واحد درنیمه آذر ماه به 78522 واحد در چهارشنبه هفته گذشته، امروز نشانه هایی برای صعود مجدد شاخص کل در آمار و ارقام بورسی دیده شد. شاخص کل بورس تهران امروز افزایش 254 واحدی را در کارنامه روزانه خود به ثبت رساند.
کد خبر : 150768

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، نرخ رشد اقتصادی، افزایش قیمت نفت و روند مناسب گزارشات 9 ماهه شرکت ها از جمله عواملی است که می تواند رونق بازار را در ماههای پایانی سال رقم بزند.


با امضای تفاهم نامه اوپک مبنی بر کاهش تولید نفت در میان اعضای این سازمان بعد از مدت ها کاهش قیمت نفت، شاهد افزایش قیمت در این کالای استراتژیک جهانی بودیم. قیمت نفت اوپک در دی ماه سال گذشته 26 دلار بود د رحالیکه این رقم هم اکنون به 53 دلار رسیده است.


رقم رشد اقتصادی کشور نیز بر طبق آخرین رقم اعلامی بانک مرکزی در 6 ماه نخست امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته یه 7.4 درصد رسیده و این رقم در تابستان امسال حتی 9.2 درصد بود که بالاترین نرخ رشد در 50 فصل گذشته است. اگرچه سهم افزایش قیمت و تولید نفت در این رشد اقتصادی به شدت به چشم می آید اما به هرترتیب این افزایش درآمد ها می تواند قسمتی از صنعت رکود زده کشور را نیز احیا کند. همچنین افزایش قیمت نفت به سوددهی مستقیم در شرکت هایی مانند پتروشیمی ها نیز منجر خواهد شد. علاوه بر آن رشد قیمت نفت موجب رشد درآمد دولت می شود که این موضوع نیز موجب رشد بودجه عمرانی کشور خواهد شد و طبیعتا تاثیر آن به صورت غیر مستقیم بر بورس ملموس خواهد بود.


از سوی دیگر قیمت فلزات اساسی و قیمت محصولات و مشتقات نفتی نیز رشد مناسبی داشته که این موضوع موجب تعدیلات مثبت در شرکت‌های وابسته شد.


در گزارشهای 9 ماهه نیز همان گونه که انتظار می رفت، در گروه فلزات اساسی تعدیلات مناسبی رخ داده و انتظار می‌رود این موضوع در گروههای پتروشیمی و پالایشگاهی و برخی از تولید کنندگان خودرو تکرار شود.


البته در کنار این موارد که می‌توانند منجر به رونق بازار سرمایه شوند باید به مسائل بازدارنده رونق نیز توجه شود. بسته بودن طولانی مدت نمادهای بورسی، بازدهی مناسب و بدون ریسک در بازار پول و بازار بدهی، تعدد روزهای منفی شاخص بورس در سال جاری و تاثیرات بسیار زیاد وقایع سیاسی بر بورس ایران از جمله مواردی است که موانع جدی برای رونق بازار سرمایه ایجاد خواهند کرد.


آمار روزانه بورس


شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران در پایان معاملات امروز،‌ با افزایش 254 واحدی روی رقم 78 هزار و 876 واحد ایستاد.


همچنین در روند معاملات اولین روز هفته، شاخص آزاد شناور 478 واحد، شاخص کل هموزن 138 واحد و شاخص قیمت هم وزن نیز 110 واحد، شاخص بازار اول 167 واحد و شاخص قیمت وزنی ارزشی 89 واحد و شاخص بازار دوم 612 واحد افزایش را به ثبت رساندند.


در معاملات آخرین روز کاری هفته، شرکت های ایران خودرو، ملی صنایع مس ایران، سایپا و پارس خودرو بیشترین تاثیر مثبت را بر دماسنج بازار داشتند و در طرف مقابل شرکت های پالایش نفت اصفهان، گسترش نفت و گاز پارسیان، سرمایه گذاری غدیر و زامیاد بیشترین تاثیر منفی را در نوسانات شاخص کل از خود به نمایش گذاشتند.


در پایان معاملات امروز نماد معاملاتی شرکت های فرآورده های غذایی و قند پیرانشهر، حق تقدم شرکت سبحان دارو شرکت شکر، گروه صنعتی بوتان متوقف شدند و در مقابل نماد معاملاتی شرکت های سیمان شرق، زامیاد ، گروه دارویی البرز، بانک انصار آماده انجام معامله شدند.


همچنین در پایان معاملات روز شنبه، عنوان برترین گروه های صنعت به گروه‌های خودرو، محصولات فلزی، کانه فلزی و سرمایه گذاری ها اختصاص یافت.


همچنین بیشترین افزایش قیمت را در نماد شرکت های آسان پرداخت پرشین، معادن بافق، آهن گری تراکتورسازی ایران و سرامیک های صنعتی اردکان شاهد بودیم و درمقابل نماد شرکت های زامیاد، فرآورده های نسوز آذر، تولید محور خودرو و سبحان دارو بیشترین کاهش قیمت را به نام خود به ثبت رساندند.


در بازارهای جهانی نیز اخرین روز معاملاتی هفته با افت قیمت نفت و رشد قیمت طلا و فلزات اساسی همراه شد. به این ترتیب قیمت جهانی هر انس طلا با رشد یک دلار و 25 سنتی به 1198 دلار رسید.


قیمت هر بشکه نفت برنت نیز با افت 46 سنتی به 55 دلارو 66 سنت رسید. اما در بازار فلزات اساسی شاهد رشد یکدست هر 5 فلز کلیدی مس، سرب، روی، نیکل و آلومینیوم بودیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب