دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
05 ارديبهشت 1394 - 13:30

ساخت تار عنکبوت محکم با استفاده از باکتری‌های روده

پژوهشگران آلمانی توانسته‌اند با استفاده از باکتری‌هایی که معمولا در روده انسان و حیوانات پیدا می‌شود، تار عنکبوتی خلق کنند که به اندازه نمونه طبیعی آن بادوام و محکم باشد. هدف، ساخت الیافی بوده است که استحکام و انعطاف تار عنکبوت را داشته باشند.
کد خبر : 14630

به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از ScienceDaily، تار عنکبوت یکی از محکم‌ترین موادی است که در دنیا وجود دارد. توماس شیبل، مدیر این گروه پژوهشی می‌گوید: «ویژگی تار عنکبوت استحکام بسیار زیاد آن است. بنابراین هم محکم است، هم انعطاف‌پذیر. یعنی در مقایسه با الیاف طبیعی یا مصنوعی دیگر، انرژی خیلی بیشتری برای پاره کردن آن لازم است».


پژوهشگران برای تولید تار عنکبوت مصنوعی با مشکلات زیاد مواجه بوده‌اند. چون کِشت این تار با استفاده از حشرات بسیار سخت است. تارعنکبوت مصنوعی استحکام تار عنکبوت طبیعی را ندارد اما کشسان‌تر است، یعنی بیشتر کشیده می‌شود.


پیش نمونه‌هایی که در حال حاضر ساخته شده است، لطیف و مثل ابریشم براق است. رنگ این تارها سفید است و می‌توان آنها را با روش‌های معمول در صنعت، رنگ کرد. این تارها زیست‌سازگار هم هستند، در نتیجه می‌توانند کاربردهای متعدد داشته باشند.


پژوهشگران معتقدند که گام بعدی، ترکیب یاخته‌های بدن موش با تار عنکبوت مصنوعی است تا بتوان سلول‌هایی برای ماهیچه قلب یا بافت پوستی یا بافت عصبی ساخت.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب