دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در مراسم تودیع رئیس موسسه فرهنگی اکو مطرح شد:

وزیر ارشاد: امروز رسالت اکو، بیشتر از گذشته است/ باید تعاملات فرهنگی را از سطح دولت‌ها به سطح ملت‌ها تعمیم دهیم

مراسم تودیع رییس موسسه فرهنگی اکو با حضور سیدرضا صالحی‌امیری وزیر فرهنگ و ارشاد، خلیل ابراهیم‌آکچه دبیر کل سازمان همکاری اقتصادی(اکو)، ابراهیم ترکمان رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد سابق و جمعی از مقامات ایرانی و خارجی برگزار شد.
کد خبر : 141999

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، رضا صالحی امیری در این مراسم، حوزه روابط فرهنگی بین کشورها را حوزه‌ای ارزشمند خواند و گفت: «یکی از علاقه مندی‌های من، دیپلماسی فرهنگی بوده و معتقدم اگر بتوانیم ریشه‌های فرهنگی‌مان را با سایر کشورها گره بزنیم و از آن محافظت کنیم، می‌توانیم شرایط مطلوبی را در دنیای پرهیاهوی امروزی رقم بزنیم.»


وزیر ارشاد ادامه داد: «در منطقه اکو، باید عقلانیت محوریت داشته باشد و در مقابل جذمیت‌ها، مقابله فرهنگی داشته باشیم. جوانان در این منطقه، بیشتر از هر دوره دیگری نیازمند آگاهی و شناخت تکفیر، تروریست و اسلام خشن هستند چراکه در زمانه ما، بیش از هر زمان‌ای اسلام مظلوم واقع شده است.»


وی افزود: «عده‌ای کوردل بین ما و غرب، نقابی ایجاد کرده‌اند و رسالت اکو در چنین شرایطی، برای ارائه تصویر درست از اسلام، بیشتر از گذشته است.»


صالحی‌امیری با تاکید بر راهکار تعاملات فرهنگی، گفت: «تعاملات فرهنگی مبتنی بر اشتراکات فرهنگی است و باعث عمق بخشی به روابط می‌شود. روابط سیاسی معمولا پایدار نیستند اما مبادلات فرهنگی معمولا پایدار بوده و دستخوش وضعیت‌ها و تحولات سیاسی قرار نمی‌گیرند.»


وی ادامه داد: «حوزه فرهنگ باید بیشتر از حوزه‌های سیاسی و اقتصادی مورد توجه قرار بگیرد زیرا بیشترین نیاز ما در شرایط کنونی، هم‌زیستی فرهنگی است. که اولین محصول آن را باید انسجام دانست. یعنی اگر قرار است بین کشورهای اکو روابط منسجمی وجود داشته باشد، این امر با خمیرمایه فرهنگ محقق می‌شود.»


صالحی‌امیری اظهار داشت: «محصول دوم تعاملات فرهنگی، سازگاری است؛ آنچنانکه کشورها برای سازگار شدن باید راه حل‌های فرهنگی را مورد توجه قرار دهند. بنابراین پیشنهاد من به آقای مظاهری که از شخصیت های فرهیخته هستند این است که بیش از هر دوره ای به سازگاری و انسجام فرهنگی در حوزه کشورهای اکو توجه کنند.»


وزیر ارشاد درباره رئیس موسسه فرهنگی اکو گفت: «من و ایشان هر دو در دانشگاه در حوزه مدیریت فرهنگی تدریس می‌کنیم. آقای مظاهری مشاور آقای جنتی، من و رئیس جمهوری بوده است و به دلیل حضور در محافل فرهنگی و علمی، به ضرورت‌های فرهنگ را می‌شناسد.»


وزیر ارشاد خاطر نشان کرد: «باید تعاملات فرهنگی را از سطح دولت‌ها به سطح ملت‌ها تعمیم دهیم. تمام کشورهای اکو از ظرفیت‌های قابل توجه فرهنگی برخوردار هستند و ایجاد تعاملات فرهنگی بیشتر می‌تواند به عنوان یک ظرفیت بزرگ در سطح جهانی مطرح شود.»


صالحی‌امیری اظهار داشت: «حضور دکتر مظاهری، فرصتی است برای اکو که بتواند حلقه وصل حوزه‌های فرهنگی و کشورها شود. باید به سرعت این روابط را به سطح ملت ها ببریم تا با هم تعامل و گفت‌وگو داشته باشند. در این راستا برگزاری جشنواره‌ها، هفته‌های فرهنگی و... می‌تواند ما ربیشتر به هم پیوند بدهد تا به یک پیکر واحد در جهان متلاطم امروزی برسیم.»


ارتقاء توریسم، از برنامه‌های اکو است


خلیل ابراهیم‌آکچه، دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی(اکو) نیز در این نشست بر اهمیت توسعه روابط فرهنگی تاکید کرد و گفت: «اکو نقش سازنده‌ای در برقراری همکاری بین کشورها داشته و من معتقدم شخصیت‌ فرهنگی آقای مظاهری کاملا مناسب ریاست موسسه فرهنگی اکو است.»


وی ادامه داد: «یکی از اهداف اکو، ترغیب کشورها به روابط هنری و فرهنگی ست که به روابط اقتصادی کشورها نیز کمک می‌کند. در این راستا یکی از برنامه‌هاس اکو، ارتقاء توریسم است و ما معتقدیم در کنار فعالیت‌های فرهنگی، توریسم می‌تواند در ارتقاء روابط بین کشورها تاثیرات زیادی داشته باشد


تلاش برای اینکه جهان جای بهتری باشد


در پایان این نشست، مهدی مظاهری رئیس جدید موسسه فرهنگی اکو گفت: «یکی از ویژگی‌های موسسه فرهنگی اکو آن است که بر خلاف اکثر سازمان‌های جهانی، تمرکزش روی مردم و نخبگان فرهنگ و هنر است.»


وی ادامه داد: »اگر قرار است جهان را به جای بهتری تبدیل کنیم، باید با این رویکرد به مسائل نگاه کنیم زیرا امروزه دنیا، روزهای خوبی را سپری نمی‌کند.»


مظاهری با تاکید بر ضرورت گفت‌وگو، اظهار داشت: «گفت‌وگو یعتی پذیرش عقلانیت طرف مقابل. هرجه امکان گفت‌وگو بیشتر شود، امکان جنگ کم‌تر خواهد شد. گفت‌وگو با شناخت میسر می‌شود و شناخت، با تمرکز روی نقاط مشترک به دست می‌آید، نه نقاط افتراق.»


رئیس موسسه فرهنگی اکو گفت: «کشورهای عضو اکو با این وسعت و جمعیت، دومین اتحادیه جهانی را تشکیل داده‌اند. بنابر این بستر لازم برای گفت‌وگوهای فرهنگی در این منطقه وجود دارد. در این کشورها، عناصری هست که می‌تواند در بهبود شرایط منطقه تاثیرگذار باشد. البته باید بدانیم محور، مردم و نخبگان هستند.»


مظاهری گفت: «امیدوارم طی مدتی که ریاست این موسسه را عهده‌دار هستم، در مسیر کم کردن آلام بشریت گام بردارم تا بستر لازم برای افزایش شادی‌ها، ایجاد شود.»


وی تاکید کرد: «حرکت برای رسیدن به وجهه جهانی مناسب برای موسسه، عضوگیری و توسعه منطقه و عملکردی که باعث شود کشورهای عضو نسبت به موسسه تعلق خاطر بیشتری داشته باشند، از اهداف ما است. همچنین این ساختمان باید به پایگاهی برای فرهنگ، هنر، ادبیات و... بدل شود.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب