دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

محسن رضایی: انگلیس به دنبال امنیت پایدار در منطقه نیست

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام، نگرش اروپا و آمریکا به انرژی و منابع نفتی را یکی از موانع شکل‌گیری نظم منطقه خاورمیانه دانست و گفت: افکار پوسیده و سنتی سعودی‌ها هم مانع دیگر در این مسیر است.
کد خبر : 141462

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از ایرنا، محسن رضایی روز یکشنبه در کارگاه آموزشی اقتصاد سیاسی بین‌الملل و نظم نوظهور منطقه‌ای کنفرانس امنیتی تهران افزود: الگوها و رویکردهای گذشته برای نظم‌بخشی منطقه‌ای ناتوان شده‌اند و موانعی همچون دخالت خارجی‌ها را هم شاهدیم.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام توضیح داد: آخرین حرکت انجام شده مربوط به انگلیس است، از مدت‌ها قبل مطرح کرده بود که به دنبال جایگزینی آمریکا است.


رضایی با بیان این‌که «بازارهای مالی و سیاست خارجی دو رکن اقتصاد انگلیس هستند»، یادآور شد: حضور انگلیس در اتحادیه اروپا هر دو رکن را تضعیف کرده بود، هم هویت انگلیس در معرض خطر قرار گرفت و هم جایگاه منطقه خاورمیانه‌ای آن کم‌رنگ شد.


رضایی همچنین افزود: انگلیس قصد دارد روابط جدیدی را با کویت، قطر، بحرین، عمان و امارات متحده عربی داشته باشد.


وی یادآور شد: این کشورها به سرعت در برابر اظهارات وزیر خارجه انگلیس واکنش نشان دادند اما نخست‌وزیر آن کشور با تهمت‌های ناروا علیه ایران، جبهه جدیدی ایجاد کرد.


دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: معلوم است که انگلیس به دنبال امنیت پایدار در منطقه نیست و نخواهند گذاشت چنین امنیتی شکل بگیرد.


کنفرانس امنیتی تهران صبح امروز با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمود علوی وزیر اطلاعات، حسام الدین آشنا رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری، بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی اتمی و جمعی از صاحب‌نظران و کارشناسان سیاسی و استراتژیک در سالن اجلاس سران گشایش یافت.


در این همایش 6 کارگاه آموزشی تخصصی برگزار می‌شود که در هر کارگاه آموزشی دو مقاله خارجی و 4 مقاله داخلی ارائه می‌شود. 150 مقاله کامل و 200 خلاصه مقاله به این کنفرانس ارائه شد که 100 مقاله پذیرش شده است.


در این کنفرانس بین‌المللی که تا عصر امروز ادامه دارد شرکت‌کنندگان اصلی آن نیز از مراکز علمی و صاحبنظران و پژوهشگران در حوزه نظم منطقه‌ای غرب آسیا هستند.


13 مرکز تحقیقاتی از جمله مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری، مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، مرکز پژوهش‌های مجلس و دفتر مطالعات وزارت امور خارجه برای برگزاری این کنفرانس امنیتی با یکدیگر همکاری دارند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب