یوسف علیخانی: کتابهای تقلبی بازار کتاب را پر کردهاند/ کتابفروشان قدیمی هم کتاب تقلبی میفروشند
یوسف علیخانی، نویسنده و مدیر انتشارات آموت، در گفتوگو با خبرنگار آنا با اشاره به گسترش کتابهای تقلبی و انتشار غیرمجاز کتاب توسط افراد سودجو، گفت: «در یکی از کتابفروشیها، تعداد زیادی از کتابهایی که به شکل تقلبی منتشر شدهاند را کشف کردهایم؛ اما متاسفانه حتی با ورود نیروهای پلیس 110 و امضا گرفتن از کتابفروش، سازوکار مشخصی برای مقابله با چنین مواردی وجود ندارد.»
وی ضمن بیان این مطلب که با رو شدن فاکتور خرید کتابفروش، مشخص شد چه کسی پشت انتشار تقلبی این کتابها است، ادامه داد: «من هم از طریق ارشاد و هم از طریق اتحادیه کتابفروشان و ناشران تهران پیگیر این پرونده هستم، اما مسئولان اتحادیه میگویند تنها کاری که میتوانند بکنند، تعطیل کردن آن کتابفروشی است.»
این نویسنده با اشاره به اینکه کتابهای تقلبی بازار کتاب را پر کردهاند، تاکید کرد: «بسته شدن یک کتابفروشی، دردی از ما دوا نمیکند. ما از مسئولان میخواهیم مجرم اصلی را شناسایی کرده و مانع از ادامه فعالیت آن بشوند؛ وگرنه چند کتابفروشی را باید تعطیل کرد؟»
وی درباره کتابهای نشرِ خود و سایر ناشران که به شکل تقلبی تولید و فروخته میشود،توضیح داد: «چهار کتابِ پرفروش من به صورت غیرقانونی تکثیر شده و به فروش میرسد. شواهدی دارم که انتشار غیرقانونی تنها یکی از کتابهای من، 30 هزار جلد تیراژ داشته است. ناشران دیگری مانند چشمه، ققنوس و تیسا هم همین وضعیت را دارند و پرفروشهاشان از سوی سودجویان به صورت غیرقانونی به کتابفروشیها ارائه میشود.»
علیخانی گفت: «یک ناشر با پرداخت هزینههای فراوان، سالی 20 یا 30 عنوان کتاب منتشر میکند که یکی از آنها، با استقبال عمومی روبهرو میشود. آنوقت همان کتاب پرفروش که ناشر را به صرفه اقتصادی امیدوار کرده، به راحتی از سوی سودجویان منتشر و به بازار میآید.»
وی ضمن بیان این مطلب که کتابهای قاچاق، در بازار کتاب در حال گسترش هستند، افزود: «در گذشته، کتابهایی مثل کتابهای صادق هدایت که مجوز نشر نداشتند به شکل غیرقانونی منتشر میشدند و در پیادهروها به فروش میرفتند. اما حالا کار به جایی رسیده که سودجویان مترصد این هستند که کتاب ناشری از چاپ پنجم-ششم بگذرد تا فوراً به سراغ انتشار غیرقانونی آن بروند.»
مدیر انتشارات آموت، هشدار داد: «اگر راه حل اساسی و کارآمدی برای مقابله با پدیده کتابهای تقلبی در دستور کار قرار نگیرد، اتفاقهای به مرات بدتری در بازار کتاب رخ خواهد داد و عرصه نشر کتاب، به کلی دچار رکود و ضرر و زیان میشود.»
علیخانی با انتقاد از برخی کتابفروشیهای قدیمی، اظهار داشت: «متاسفانه برخی از کتابفروشان قدیمی که ما روی اسم و اعتبار آنها قسم میخوردیم هم وارد این چرخه شدهاند و در قفسههای خود کتابهای تقلبی میفروشند. همچنین چند مرکز پخش کتاب نیز به پخش کتابهای تقلبی روی آوردهاند که باعث تاسف است.»
انتهای پیام/