رئیس جمهوری: تضعیف و تخریب دولت شرعا حرام و قانونا خلاف منافع ملی است/ ایستادگی در برابر یکدیگر تحت عنوان حزب و گروه، خدمت به مردم نیست
به گزارش گره سیاسی خبرگزاری آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، حجتالاسلام حسن روحانی امروز ـ پنجشنبه ـ در جلسه شورای اداری استان قزوین، با تأکید بر اینکه «برای پیشرفت و تعالی کشور راهی جز اعتدال وجود ندارد»، گفت: افراط و تفریط، دنیا و آخرت ما را تخریب میکند. اسلام نیز دین اعتدال و طریقه وسطی است و امت ما نیز امت وسط است و مسیر حرکت ما باید مسیر تعادل باشد.
رئیسجمهوری با اشاره به اینکه «این اعتدال باید در سیاست داخلی و خارجی ما نمود داشته باشد»، گفت: همانطور که نباید در ارتباط با دیگران احساس کنیم که همه آنها دوستدار ما هستند در عین حال نباید این دید را نیز نسبت به جهان داشته باشیم که همه دشمن و خائن هستند.
وی همچنین هدف اصلی همه مسوولان را پیشرفت و اعتلای ایران و اسلام برشمرد و گفت: ایستادگی در برابر یکدیگر تحت عنوان حزب و گروه، خدمت به مردم نیست. اگر به این مردم و کشور خدمت کردیم، برنده هستیم وگرنه زیان است.
رئیسجمهوری افزود: اعتدال به عنوان مسیر درست اسلامی و بدون افراط و تفریط و با خردورزی و مشورت و اندیشه میتواند ما را به مقصد برساند و امور و مسائل مهم جامعه را حل و فصل کند.
روحانی با تأکید بر ضرورت تقویت پایههای امید در جامعه، تصریح کرد: ایجاد یاس و تزریق ناامیدی در قلوب مردم جامعه، کفران مسیر حق و نعمت خداوند است. باید به آینده کشور امیدوار باشیم و مشکلات را پشت سر بگذاریم چراکه ثمره ناامیدی چیزی جز تسلیم در برابر مشکلات نیست.
وی با طرح این پرسش که «چطور میشود یک مسلمان ایرانی و علاقهمند به نظام مرتب به جامعه یأس و ناامیدی تزریق کرده و فکر کند تضعیف دولت او را بالا میبرد»، گفت: تضعیف و تخریب دولت شرعا حرام و قانونا و از لحاظ منافع ملی، خلاف است و تخریبگری برای تخریبگر هم خاصیت نخواهد داشت چرا که مردم ایران اسلامی فکور و آگاه هستند و خوب میفهمند و محاسبه میکنند.
رئیسجمهوری به ذکر نمونهای از ارتقای جایگاه و عزت ایران اسلامی در عرصه جهانی اشاره کرد و گفت: وقتی به سخنرانی مقامهای کشورها در سازمان ملل طی سالهای قبل نگاهی میاندازیم صدای منحوس و واحد صهیونیستها، استکبار و برخی از مزدوران منطقهای آنها تکرار میشد اما امسال شاهد این بودیم که ایرانهراسی تنها از سوی یکی دو رژیم منطقهای تکرار میشد.
وی با طرح این پرسش که «چرا هیچکس امسال از تحریم ایران حرف نمیزند»، گفت: همه آنهایی که با ما ملاقات میکردند، به آمریکا ایراد میگرفتند که چرا از روند اجرای تعهداتش در قبال ایران عقب است و بحثها این بود که چگونه در ایران سرمایهگذاری کنند؟
روحانی در بخش دیگری از سخنان خود بر ضرورت جذب سرمایه و فناوریهای نوین تأکید کرد و اظهارداشت: تولیدات ایرانی باید بتوانند با محصولات مشابه خارجی رقابت کند. چرا بخشی از کارخانههای ما از فعالیت بازماندهاند؟ مگر تجهیزات کهنه غیرقابل رقابت کارخانه، با صرفا تزریق پول به چرخه تولید باز می گردند و ثمر هم خواهند داد؟ ما باید با جذب فناوریهای نوین ، قدرت رقابت تولیدات خود را برای حضور در بازارهای منطقهای و جهانی ارتقاء بخشیم.
رئیسجمهوری به تلاش دولت برای مبارزه بیامان با قاچاق کالا به کشور اشاره کرد و با تاکید بر ضرورت تداوم این مبارزه گفت: اگر تولیدات داخل قابل رقابت باشند، ریشههای قاچاق نیز خشکانده شده و جلوی قاچاق سد میشود.
وی افزود: برای جذب فناوریهای نوین باید در چارچوب منافع ملی و با در نظر گرفتن اصول و دغدغه هایمان، ارتباط خود را با کشورهای جهان تقویت کنیم.
رئیسجمهوری با بیان اینکه «امسال که سال اقتصاد مقاومتی است حرکت ما رو به رشد است»، افزود: تردیدی نیست که مسیر اقتصادی کشور درست انتخاب شده است و این موضوع را شاخصهای رو به رشد اقتصادی تأیید میکند.
روحانی به افزایش تولید انرژی در کشور اشاره کرد و گفت: رساندن میزان تولید نفت ظرف چند ماه به قبل از دوران تحریمها، کار سادهای نبود و دولت برای فعال کردن مجدد چاههای نفت بیش از 800 میلیون دلار هزینه کرد و در بخش گاز نیز سال به سال فازهای جدیدی به مدار تولید اضافه شدهاند. در بخش گازوئیل به خودکفایی رسیده و حتی صادر میکنیم و در ارتباط با بنزین نیز سال آینده قادر به صادرات نیز خواهیم بود.
وی با اشاره به حرکت خوب کشور در همه بخشها و از جمله راه آهن و ایجاد اشتغال گفت:تا پایان سال رشد اقتصادی بالای 5 درصد خواهیم داشت و حفظ نرخ تک رقمی تورم هم ادامه مییابد.
روحانی تقویت منابع مالی را ضروری برشمرد و گفت: منابع درآمدی با مخارج ما توازن ندارد و برای پیشبرد طرحها و به ویژه طرحهای نیمهکاره که تکمیل آنها به 400 هزار میلیارد تومان نیاز دارد، در مرحله نخست به سرمایه داخلی بخشهای غیردولتی نیازمندیم.
رئیسجمهوری افزود: دولت پیوسته تلاش کرده تا موانع تولید را برداشته و مقررات زاید را با هدف ایجاد فضای بهتر کسب و کار حذف کند.
روحانی همچنین با قدردانی از همه مسئولان اجرایی و علمای استان و نیروهای مسلح استان و هماهنگی آنان گفت: این هماهنگی و همفکری، در استان قزوین سرمایه بزرگی برای تسریع در پیشبرد طرحهای توسعهای استان است.
وی تصریح کرد: همه باید دست در دست هم برای رساندن کشور به جایگاهی که در شأن این ملت بزرگ است، تلاش کنیم.
در ابتدای این جلسه، استاندار قزوین، نماینده ولی فقیه و امام جمعه استان، یکی از نمایندگان استان در مجلس خبرگان رهبری، نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون اجرایی رئیسجمهوری گزارشهای جداگانهای ارائه کردند.
انتهای پیام/